BLOG

BLOG

STRESSİZ DÜĞÜN İÇİN 15 ÖNERİ


 

Evlilik her ne kadar çiftlerin mutluluğunu simgeleyen güzel bir an olarak nitelendirilirse de aslında arka planda pek çok stresli durum hakimdir. Neticede her çift, o özel gününün unutulmaz ve büyüleyici olmasını ister. Ancak o gün gerek içinde bulunulan heyecanlı durum gerekse yapılması gereken hazırlık yoğunluğu, çiftlerin stres içerisine girmesine sebebiyet veriyor. Bu gibi durumlar karşısında alınması gereken bazı önlemler sayesinde daha kusursuz ve rahat bir düğün günü geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Bunun için aşağıda derlenmiş olan öneri listesine göz atabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyizde Neler Olur?

1- Düğün Konseptiniz Konusunda Kararlı Olun

Çiftlerin düğün öncesi planlaması gereken en önemli hususlarından birisi düğünün nasıl bir konseptte yapılacağıdır. Eşiniz olacak kişi ile öncelikle nasıl bir organizasyon yapmak istediğinizi belirleyin. Salon düğünü, kır düğünü veya plaj düğünü... Neticede düğün öncesi tercih edeceğiniz konsept, mutlu gününüzde daha planlı ve işlevsel şekilde ilerlemeniz açısından da büyük önem taşıyor. Örneğin; yaz mevsiminde evleniyorsanız canlı orkestra eşliğinde bir ortam yaratabilirsiniz. Böylelikle hem gelen misafirleriniz hem de kendiniz mutlu bir gün geçirebilirsiniz.

 

2- Mekan Belirlemeyi Unutmayın!

Düğüne yaklaşık 2 ay kala nerede organizasyon yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Çünkü düğün günü yaklaştıkça mekan belirleme konusunda yaşayacağınız stres artabilir. Mekan seçiminde düğün tarihinizi, konseptinizi ve bütçenizi ön planda tutarak bir seçim yapabilirsiniz. Ne kadar erken seçim yaparsanız düğün hazırlıkları konusunda o denli planlı şekilde hareket edebilirsiniz. Çünkü mutlu gününüzde gelecek olan misafirlerinize sunacağınız davetiyeleri, düğün mekanınızı baz alarak hazırlatacağınızı unutmamalısınız.

 

 3- Vereceğiniz Kararları Birlikte Düşünün!

Evlilik, bir bakıma paylaşmak olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla bu özel günde dahil olmak üzere artık hayatınızın her alanındaki kararlarınızı eşinizle birlikte vermeniz gerekiyor.  Bu evrede arkadaşlarınızla birlikte planlamalar yapmanız size büyük bir eğlence gibi gelebilir. Ancak bu düğün ve evlilik hazırlıkları sadece sizin ve müstakbel eşiniz için yapılıyor. O nedenle eşinizin kararlarını da göz ardı etmeden birlikte ortak kararlar almaya özen göstermenizde büyük fayda var.

 

4- Ayrıntılarınızı Eşinizle İkinize Saklayın!

Düğün gününe kadar elbet ki sevdiklerinize ve değer verdiğiniz arkadaş çevrenize yaşadıklarınızı anlatmak isteyebilirsiniz. Ancak unutulmamalı ki etrafınızda sizin mutluluğunuzdan hoşnut olmayacak veya aranızda sorun çıkmasına sebebiyet verebilecek kişiler olabilir. O nedenle her zaman için yaşadığınız özel anlarınızı ve geçirdiğiniz zaman dilimlerini sevdiğinizle kendinize saklamalısınız.

 

5- Her Şeyi Sorun Etmeyin!

Düğün günü her şey eksiksiz olsun derken gününüzü berbat hale getirebilirsiniz. O nedenle küçük aksilikleri sorun etmemeye özen gösterin. Örneğin: Düğün günü mekandaki çiçekler veya dekorasyona özgü gelişen bir olumsuz durum bu mutlu gününüzün bozulmasına engel değildir. Özel gününüzde kimse sizin mekanınıza bağlı yorum yapmayacaktır. Önemli olan yani akıllara kazınan gelin, eğlence organizasyonu ve güzel anılardır.

 

6- Bütçenizi Göz Ardı Etmeyin!

Düğün öncesi, bütçeye bağlı yapılan bir hazırlık evresidir. Dolayısıyla bu evrede yapacağınız hesaplar zaman zaman sizin istediğiniz şekilde ilerleyemeyebilir. Ancak ayırmış olduğunuz bütçeye sadık kalmaya özen göstermeniz daha dengeli harcamalar yapmanıza yardım eder. Neticede finansal açıdan stressiz bir düğün gerçekleştirmeniz evliliğe borçsuz ve huzurlu bir şekilde başlangıç yapabilmenizi kolaylaştıracaktır.

 

7- Görev Dağılımı Yapın!

Düğün gününe kadar olan tüm hazırlıklarınızda görev dağılımına mutlaka önem vermelisiniz. Bu süreçte görev dağılımı yaparsanız hem işleriniz eksiksiz şekilde tamamlanmış olacak hem de siz gönül rahatlığıyla mutlu gününüzün keyfini sürdürebileceksiniz.

 

8- Mutluluğun Tadını Çıkartın!

Düğün günü mutluğunuzu göstereceğiniz en özel andır. O nedenle bu günü hiçbir etkenin bozmasına izin vermemelisiniz. Sevdiğiniz kişinin gözlerine bakarak ve rahat bir şekilde anın tadını çıkartmaya çalışın. Böylelikle gelen tüm misafirlerinizi mutluluğunuzla etkileyebilirsiniz.

 

9- Ayaklarınız Sağlam Temeller Üzerine Bassın!

Stresin artış gösterdiği ve ufak kaosların baş gösterebileceği düğün gününüzde tüm bu olumsuz durumlara karşı kulaklarınızı kapatın. Düğün gününün heyecanını bir kenara bırakarak sadece anı yaşadığınızda, emin olun daha güzel bir gün geçireceksiniz. Aklınıza kesinlikle bu gergin ortamın hükmetmesine izin vermeyin. Neticede bu özel günde önemli olan düğün değil sadece ve sadece sevgilinizle adım atacağınız gelecektir.

 

10- İşinizi Son Dakikaya Bırakmayın!

Düğün hazırlıklarınızın tümünün planı önceden yapın. Hiçbir şeyi son dakikaya bırakmayın. Çünkü son dakika aklınıza gelecek işlerini yapıp önemli noktaları göz ardı edebilirsiniz.

 

11- Kuaför Saatinizi İyi Planlayın!

Düğün günü gelinin kusursuz bir görüntü yakalayabilmesi için kuaför saatini iyi planlaması gerekir. Erken saatler için randevu almanız aynı zamanda trafik ve benzeri sorunlara karşı önlem almanıza da yardım edecektir.

 

12- Rahatlayın!

Gününüzün güzel geçmesini istiyorsanız ruh halinizin rahat olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü siz stresli olursanız düğün gününüzde sorunlar mutlaka baş gösterecektir. Gergin olmanız ayrıca çevrenizdeki insanlara da yansıyacak ve bu durum hiç de hoş bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır. O nedenle rahatlayın ve anın güzelliklerini doyasıya yaşayın. Unutmayın, bu sizin gününüz!

 

13- Evlilik Danışmanlığı Hizmetlerinden Yararlanın!

Düğününüz öncesinde gerek evlilik hayatınıza doğru adım atmak gerekse her geçen gün artış gösteren gerginliğinizi azaltmak için danışmanlık hizmetlerine başvurabilirsiniz. Evlilik terapistleri sizin öncelikle içinde bulunduğunuz durumu tüm çiftlerin yaşayabileceğini ve atlatabilmenin yine eşinizle size kalan bir durum olduğunu söyleyecektir. Ayrıca evlilik hayatı ile ilgili beklentileriniz varsa bunun için de yine danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

14- Savaşabileceğiniz Kişiler Olacak!

Düğün planları öncesinde sinirleriniz gerilip her şeye karşı hassas bir yapı içerisine girebilirsiniz. Önemli olan insanlar sizi strese sokmaya çalışırken sakinliğinizi koruyarak doğru cevapları vermeniz. Sadece başınızı sallayarak kendi doğruları söylemeniz çözüm odaklı hareket ettiğinizi gösterecektir.

 

15- Aksiliklere Karşısında Sakin Olun!

Düğün günü, yapmak istediğiniz şeyleri planlayabilirsiniz. Ancak o gün gelişecek olayları önceden kestiremeyeceğinizi de aklınızdan çıkarmamalısınız. Havanın yağışlı olması, serin geçmesi, düğün mekanında masa örtülerinin yanlış renkte örtülmesi, pastanızın yere düşmesi, en yakın nedimelerinizden birisinin rahatsızlanması gibi daha pek çok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlara açık olmanız hem mantıklı kararlar vermenize hem de düğün gününüzün daha güzel geçmesine yardımcı olacaktır.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: