BLOG

BLOG

EVLİLİK TEKLİFİ YAPABİLECEĞİNİZ EN ROMANTİK VE ÖZEL 10 YURT İÇİ DESTİNASYON


Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu sihirli Anadolu coğrafyası, en romantik anlarınıza ev sahipliği yapabilir. Aşk dolu anılara yelken açmanızı sağlayan güzergahlarda, unutulmaz hikayeler biriktirmeniz mümkün. Üstelik sevgilinizle geçireceğiniz romantik bir seyahat, kalbinizin sesini dinlemenize ve duygularınızın dile gelmesine yardımcı olabilir. Baş döndüren bir manzaranın eşliğinde evlilik teklifi almayı kim istemez ki? İşte etkileyici bir evlilik teklifi ile ayakları yerden kesmek isteyenlere özel, en romantik 10 yurt içi destinasyon...

 

1. Kapadokya

Peri bacalarıyla ünlü Kapadokya, peri masalınızın başladığı yer olabilir. Türkiye'nin en romantik köşelerinden biri olan Kapadokya'nın mistik coğrafyasında reddedilmeniz mümkün değil. Kapadokya'da evlilik teklifinizi, gün doğarken peri bacalarının üzerinde yükselen bir balonda yapabilirsiniz. Ya da panoramik manzarasıyla aşka getiren Aşk Vadisini tercih edebilirsiniz. Bugüne kadar gördüğünüz en muhteşem gün batımı manzarasına sahip Kızılçukur Vadisi, diğer bir seçenek olabilir.

 

2. Bozcaada

Adaların kendine özgü bir ruhu olduğu söylenir. Bozcaada'da kaldığınız süre boyunca bu sözün doğruluğuna siz de inanacaksınız. İçten, abartıdan uzak ve romantik bir evlilik teklif için ise Polente Feneri ideal. Yerel Bozcaada şarabı ve bir piknik sepeti dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Romantik bir konaklama için Bozcaada'nın şarapçılık kültüründen miras kalan bağ evlerini tercih edebilirsiniz.

 

3. Faralya Köyü

Cennetten bir köşe olan Faralya Köyü, Fethiye'ye bağlı. Denizden 440 metre yükseklikte bulunan köy, kamp tutkunlarının uğrak noktası Kabak Koyu'na da çok yakın. Ülkemizin az bilinen güzelliklerinden biri olan Faralya Köyü'nde baş başa geçireceğiniz yıldızlı bir gece, yeni hayatınızın başlangıcı olabilir. Sevgilinizle manzaraya karşı gelecek hayalleri kurarken ateş böcekleri eşliğinde evlilik teklifinde bulunabilirsiniz.

 

4. Salda Gölü

Maldivler'i kıskandıran turkuaz rengi ile Salda Gölü, ülkemizin sahip olduğu en özel doğal güzelliklerden biri. Kar gibi kumu, cam parlaklığındaki mavi yeşil suyu ile Salda Gölü büyüleyici bir atmosfere sahip. Size düşen sadece doğru sözcükleri bir araya getirerek ilanı-aşk etmek. Hafta sonu ve resmi tatillerde Salda Gölü'nün ziyaretçi akınına uğradığını hatırlatmak istiyoruz.

 

5. Sapanca

Sapanca

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Sapanca, romantik anlar için en uygun güzergahlardan biri. Sapanca Gölü'nün kartpostal görünümündeki manzarası, evlilik teklifleri için oldukça uygun. Sessizlikte baş başa kalacağınız doğal ormanlık alanları ile Sapanca'da hayal gücünüz ile yapabilecekleriniz sınırsız. Doğanın kalbinde yer alan Elite World Grand Sapanca, bu özel anınızda da sizi yalnız bırakmıyor. Romantik Sapanca seyahatinizi konforlu odalarla taçlandırarak romantizmin tadını çıkarabilirsiniz. Sürpriz evlilik teklifiniz için Elite World Grand Sapanca'nın zamanı durduran atmosferini de tercih edebilirsiniz.

 

6. Şirince

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tarihi ve doğal güzellikleriyle biliniyor. 19. yüzyılda inşa edilen taş evlerin bulunduğu Şirince, huzurlu ve romantik bir ambiyansa sahip. Köyün güney cephesindeki Aziz John Baptist Kilisesi ve Tiyatro Medresesi size ilham verebilir. Köyün kuzeyindeki Hodri Meydan Kulesi'nden gün batımını seyrederken "evet" cevabını alabilirsiniz.

 

7. Kars

Yataklı kompartımanlarıyla Doğu Ekspresi'nin Kars seferleri, giderek daha romantik bir tercih haline geliyor. Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini izlemenize olanak tanıyan bu nostaljik seyahat, evlilik teklifi için de oldukça ideal. Kar yağışı altındaki Kars'ın Baltık mimarisine sahip sokaklarında romantik bir teklifte bulunabilirsiniz.

 

8. Çamlıhemşin

Doğu Karadeniz'in başı bulutlara değen yaylası Pokut, "Rüzgarlı Vadi" anlamı taşıyor. Doğayla bütünleşebildiğiniz bu yemyeşil vadide geçireceğiniz bir hafta sonu tatili, bir ömür sürecek bir birlikteliğe dönüşebilir. Kelimenin tam anlamıyla nefes kesen bir evlilik teklifinde bulunmak istiyorsanız, Çamlıhemşin sizi bekliyor.

 

9. Uludağ

Sevgililer Günü'nde birlikte geçecek bir ömür hediye etmek isteyen aşıklar, Bursa'nın yolunu tutuyor. Karlar altında muhteşem manzaralar sunan Uludağ, romantik tekliflerin vazgeçilmez noktaları arasında.

 

10. Kız Kulesi

Risk almayı sevmeyenlerin ilk tercihi, aşkın ve aşıkların simgesi Kız Kulesi olabilir. Klasik bir tercih gibi gözükse de İstanbul Boğazı'nın incisi Kız Kulesi, efsanesi ile kalplerdeki yerini koruyor. Kulenin giriş katında yer alan açık alanda evlenme teklif ettikten sonra kulenin içindeki restoranda romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: