BLOG

BLOG

DÜĞÜN SÜSLEMELERİ İÇİN RENK SEÇİMİ NASIL YAPILIR?


Düğün Süslemeleri İçin Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Davetiye, düğün pastası, mekan süslemeleri; kısacası düğün konseptinde kullanacağınız renklere karar vermek, insanın kulağına bir hayli zor geliyor. Çünkü bu kadar detayın arasında tekdüze olmamak da uyumsuz olmamak da hiç kolay değil. Ve düğününüzde kullanacağınız renkleri seçerken bu ince çizgiyi yakalamanız gerekiyor.

Eskiden gelinler, düğün süslemelerinde kullanacakları renklerin tamamını beyazı vurgulamak için kullanırlardı ve bu da durumu bir parça kolaylaştırırdı. Çünkü asıl olan beyaza dikkat çekmekti. Ancak artık trend bambaşka! Şimdilerde düğünler, renkler tarafından tamamen ele geçirilmiş durumda. Yani hayalinizdeki düğün için düşünmeniz gereken pek çok detay var. İşte düğün renginize karar verirken işinizi kolaylaştıracak ve doğru renkleri seçmenizi sağlayacak bazı basit ipuçları.

 

Düğün mekanını iyi bilmek

Düğün temanızda kullanacağınız renklere karar vermek için, öncelikle düğün mekanınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Çünkü rengi, ancak mekana göre belirleyebilirsiniz. Kokteyl alanının ise renksiz ve dekorsuz olması oldukça önemli. Çünkü eğer mekanda bir halı varsa; seçtiğiniz renk kombinasyonlarını ona uydurmakta zorlanabilir ve kullanmak istemediğiniz renklere mecbur kalabilirsiniz.

 

En sevdiğiniz renk kombinasyonlarını belirlemek

Eğer sevdiğiniz renkler konusunda net olamıyorsanız; moda dergilerini karıştırabilir, sanat galerini gezerek fikir edinebilirsiniz. Ya da kumaşçılarda bulunan renk kartelalarından yararlanabilirsiniz. Böylece, karteladan bakarak edineceğiniz renk numaralarını düğün organizasyonunuzla ilgilenecek kişi veya kişilere teslim edebilir, hem onların işini hem de kendi işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

İnsanlarda nasıl duygular uyandırmak istediğinize karar vermek

Renkleri nerede ve nasıl kullanacağınıza karar verirken, insanlarda nasıl duygular uyandırmak istediğinizi düşünmelisiniz. Hayalinizdeki düğün huzurlu ve sakin bir kır düğünü mü; yoksa gösterişli bir balo salonu düğünü mü? Ya da yaz renkleriyle donatılmış yüksek enerjili bir düğün yapmak istiyorsunuz... İşte bu soruların cevapları, düğün süslemeleriniz için kullanacağınız renk seçimi konusunda sizi doğru yola iletecek.

 

Hayal gücünüzü çalıştırmak

Hayal gücünüzü çalıştırmak

Düğününüz için en sevdiğiniz rengi seçebilir ve süslemelerinizi bu renge göre hazırlatabilirsiniz. Ancak bu insanlar için biraz sıkıcı olabilir. Bu yüzden her zaman alternatiflere de yer vermekte fayda var. Bunun için peşin hüküm vermek ve hızlı karar vermek yerine; hayal gücünüzü çalıştırın. Unutmayın, düğününüzü herkesinkinden farklı kılmak için, doğru renkleri seçmelisiniz. Bunun için internette yer alan renk kombinasyonlarını gezebilir veya daha önce yapılmış özel düğünlere bir göz atabilirsiniz.

 

Düğün stilinizi düşünerek başka renkler belirlemek

Gelinliğinizin belinde olacak renkli bir kurdele, damadın yaka çiçeği gibi detaylarda kullanacağınız renkler; size düğün süslemeleri rengi seçimi konusunda da yardımcı olacaktır. Bu stilinizi daha fazla vurgular ve aynı zamanda da düğün renginize karar vermenizi sağlar. Bunu yaparken ille de aynı rengi kullanmak zorunda değilsiniz. Bazen en güzel uyumu, zıt renklerin yakaladığını da unutmamak gerekiyor.

 

Çiçekler konusunda beyazın gücünü kullanmak

Çiçekler konusunda beyazın gücünü kullanmak

Düğün renginiz; süslemeler, gelin arabası, stiliniz, davetiyeleriniz gibi düğününüzün tüm önemli detaylarını etkiliyor. Bu yüzden düğününüzün ruhunu en iyi şekilde insanlara yansıttığınızdan da emin olmalısınız. Düğün temanız için renk seçerken; süslemeler için kullanacağınız çiçeklerde bu renkleri bulamayacağınızı da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Oysa çiçekleriniz, seçtiğiniz renklere uygun olmalıdır. Bu yüzden eğer seçtiğiniz renklere uygun çiçekler arıyor ve bulamıyorsanız; beyaz renkteki çiçeklerin her renkle uyum sağlayacağını unutmayın.

 

Pasta gibi detaylar için, düğün renginizi fon olarak düşünmek

Düğün renginize karar verirken; bu renkleri düğünün tüm detaylarına uygulamak ne yazık ki mümkün değil. Düğününüzün ana rengi mor diye mor bir pasta yaptırmanız gerekmiyor. Böyle durumlarda düğün renginizi bir fon olarak düşünüp, üzerine bu renkte detaylar eklemeniz yeterli olacaktır.

 

Düğün dekorasyon ayrıntılarının tamamını düşünerek detaylıca gözden geçirmek

Düğün süslemeleri aslında çiçek, pasta, dekor gibi pek çok konuyu içine alıyor. Bunun dışında bir de peçeteler, mumlar, tablolar gibi birçok detay var... Bu yüzden düğün renginizi seçerken tüm dekorasyon ayrıntılarını düşünmeli ve bu doğrultuda karar vermelisiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu