BLOG

BLOG

EVDE ÇOCUĞUNUZLA KEYİFLİ VAKİT GEÇİRMENİZİ SAĞLAYACAK 8 MOBİL UYGULAMA


Evde Çocuğunuzla Keyifli Vakit Geçirmenizi Sağlayacak 8 Mobil Uygulama

Coronavirüs salgını sebebiyle olabildiğince dışarı çıkmıyor, evlerimizde zaman geçiriyoruz. Bu süreçte özellikle çocuklu aileler evde kaliteli zaman geçirmek için yapılabilecek aktiviteleri araştırıyorlar. Çünkü çocuklarımız sürekli evde zaman geçirmekten dolayı hem sıkılıyor hem de enerjilerini yeteri kadar atamayabiliyorlar. Biz de bu zor günleri eğlenerek geçirmeniz için çocuklara uygun mobil uygulamaları bir araya getirdik! İşte evde çocuğunuzla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak 8 mobil uygulama!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Boş Zamanlarınıza Anlam Katacak 9 Keyifli Hobi

1. Mental UP

Evdeyken çocuğunuzun keyifli ve verimli zaman geçirmesini sağlayabilecek ilk mobil uygulamamız çocuk gelişim uzmanları desteğiyle hazırlanmış olan Mental UP! Okul öncesi yaş gruplarından 6. sınıf yaş grubuna kadar geniş bir kullanıcı kitlesine sahip uygulamada hafıza, mantık ve odaklanma yeteneklerini arttıran; görsel ve sözel zekâ gelişimini destekleyen bilimsel oyunlar bulunuyor. Uygulama, çocuklar için öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Siz de çocuğunuzun bir yandan eğlenirken diğer yandan gelişmesini istiyorsanız uygulamayı App Store veya Google Play üzerinden edinebilirsiniz.


 

2. WWF Together

WWF together

Kaynak: https://www.oneriajandam.com/uyguluma-onerisi-wwf-together/

Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından hazırlanan bu uygulama, tamı tamına 9 farklı ödüle sahip! Uygulama, grafiklerinde origami sanatını kullanarak nesli tükenmekte olan hayvanları daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Ayrıca 10 farklı türde hayvanı 360 derece görünümde sunarak onların hareketlerine yakından tanıklık etmenizi sağlıyor. Uygulamada çocukların kağıttan bu hayvanları yapmalarına olanak tanıyan origami yapım yöntemleri de mevcut. Siz de bu öğretici ve eğlenceli uygulamayı App Store'den edinebilirsiniz.

 

3. Star Walk 

İşte karşınızda uzay ve gökyüzü meraklısı çocuklar için muhteşem bir uygulama! Uygulama içerisinde anlık konum bilgisi ile gece gökyüzü haritasında yıldızların konumu gösteriliyor. Star Walk, ayrıca güneş ve ay tutulmaları, meteor yağmurları gibi önemli astronomi olaylarından haberdar olmanız için size anlık bildirimler de gönderiyor. Siz de bu keyifli uygulamayı çocuğunuzla birlikte deneyimlemek için App Store veya Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

 

4. Stack the Countries

Stack the Countries

Kaynak: https://www.newsday.com/business/technology/tech-review-fun-educational-apps-for-kids-1.5357344

Çocuklarınızın yabancı dilini ve genel kültürünü geliştirmenize olanak tanıyan Stack the Countries isimli mobil oyun İngilizce, İspanyolca ve Fransızca dillerinde oynanabiliyor. Bu keyifli ve öğretici oyun, içeriğiyle çocukların coğrafya ve atlas bilgilerini geliştiriyor; ülkelerin başkentleri, bayrakları, kıtaları ile tarihi olayları ve önemli yapıları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Siz de bu eğlenceli oyunu Google Play ve App Store üzerinden indirebikirsiniz.

 

5. Udemy

İçerisinde yetişkinler için birçok farklı alanda online kurs seçeneği barındıran Udemy'de çocuklarınız için de çeşitli kurslar bulunuyor. Siz de satrançtan kodlama eğitimine, resimden 3B modellemeye kadar farklı kategorilerde sunulan eğitimleri uygulama üzerinden satın alarak çocuğunuzla birlikte yepyeni şeyler öğrenebilir ve güzel zaman geçirebilirsiniz. Udemy'yi Google Play ve App Store üzerinden edinebilirsiniz.

 

6. Abc WOW!

Abc WOW

Kaynak: https://apk.support/app-tr/air.com.bolognainteractive.abcWowGooglePlayLite

Abc WOW! isimli mobil uygulama, daha küçük yaşta dil eğitimine başlayan yaş gruplarına hitap ediyor. İçerisinde bulunan şirin ve renkli grafiklerle, nesneler ve şekillerle harf, ses ve kelimeleri İngilizce olarak öğretmeyi hedefliyor. Siz de eğlenceli oyunlar ve şarkılarla çocuğunuzun dil eğitimini desteklemek isterseniz bu uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden indirebilirsiniz. 

 

7. Çocuklar için 384 Yapboz

Bu yapboz uygulamasına çocuğunuz bayılacak! Tabii siz de! Meyveler, sebzeler, hayvanlar ve çeşitli eşyaların bir arada bulunduğu bu mobil uygulamada aynı zamanda bu nesnelerin isimleri, telaffuzları ve sesleri de mevcut. Ahşap yapboz şeklinde düzenlenmiş uygulama çocuğunuzun hafızasını geliştirmek ve neden sonuç ilişkisi kurmayı öğretmek için oldukça ideal bir seçenek olabilir. Uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden indirmeniz mümkün.

 

8. Lalala

Çocukluğumuzun kahramanı Kemal Sunal'ın kızı Ezo Sunal'ın önderliğinde geliştirilen Lalala isimli mobil uygulama, size çocuğunuzla evde keyifli vakitler vadediyor. Uygulamanın içerisinde oyunlar, şarkılar, danslar, hikayeler, el işleri gibi birçok faliyet bir arada bulunuyor. Uygulamanın içeriğindeki tüm bu malzemelerin aylık olarak yenilendiğini de unutmadan söyleyelim! Siz de Lalala uygulamasını App Store ve Google Play'den edinebilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: