BLOG

BLOG

DÜNYACA ÜNLÜ TÜRK KEBABININ EN LEZZETLİ 10 ÇEŞİDİ


Türk mutfağının dünyaca ünlenen lezzetlerinin başında hiç şüphesiz ki kebap geliyor. Ülkemizde neredeyse her yöreye ait bir kebap türü bulunuyor. Kebap yapımında kullanılan malzemeler aynı olsa da kebap türleri, yapılış şekli farklılıklar gösterebiliyor. Bu yazımızda dünyaca ünlü Türk kebabının farklı çeşitlerine yer vereceğiz. İşte, tadıyla sizleri büyüleyecek birbirinden lezzetli kebap çeşitleri!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Kebap Çeşitleri Nelerdir?

1. Adana kebap

Adından da anlaşılacağı üzere Adana yöresine ait olan Adana kebap, en çok tüketilen kebap türlerinin başında geliyor.  Adana kebap, Urfa kebabına çok benziyor, yalnızca acı olması bakımından birbirlerinden ayrılıyor diyebiliriz. ‘’Acıdan vazgeçmem!’’ diyenlerdenseniz Adana kebap tam da size göre. Bu kebap çeşidinde, etin özel yerlerinden elde edilen kıyma, şişe sarılarak odun ateşinde pişiriliyor. Finalde bulgur pilavı ve közlenmiş sebzelerle servis ediliyor ve yiyenlere adeta lezzet şöleni yaşatıyor.

 

2. Cağ kebabı

Erzurum yöresine ait cağ kebabı, lezzetiyle kendine hayran bırakan bir kebap çeşidi. İsmi, etin dizildiği şişe verilen ‘’cağ’’ köşesinden geliyor. Bütün olarak pişirilen kebap, cağlara takılarak lavaşla birlikte servis ediliyor. Yanında da leziz mi leziz doğal bir ayran içerek kebabın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz! 

 

3. Tepsi kebabı

Hatay yöresine ait bir kebap çeşidi olan tepsi kebabı, yine kıyma ile yapılıyor. Yapım aşamasında, kıyma tepsinin içerisine yayılıyor, üzerine de patates dilimleri ve sebzeler diziliyor. En sonunda da üzerine salçalı su ilave edilerek pişmeye bırakılıyor. Finalde de ortaya enfes kokulu ve çok lezzetli bir kebap çeşidi çıkıyor. Tepsi kebabını daha önce denemediyseniz hiç vakit kaybetmeyin deriz!

 

4. Patlıcan kebabı

Gaziantep yöresine ait olan patlıcan kebabı, Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle kış mevsimlerinde çokça tüketiliyor. Patlıcan kebabının yapımında patlıcan ve özel olarak yapılan kıymadan yapılmış köfte kullanılıyor. Patlıcan kebabı yapmak için köfte ve patlıcanlar önce bir tepsiye örüntülü bir şekilde dizilir, daha sonrasında aralarına biber ve domates yerleştirilir. Yanına da damak zevkinize uygun mezelerle ekleme yaparak kendinize harika bir kebap deneyimi hediye edebilirsiniz!

 

5. Çökertme kebabı

Bodrum yöresine ait bir kebap türü olan çökertme kebabı, diğer kebap türlerine göre oldukça hafif bir tada sahip. Servis edilirken tabağın altına önce çıtır patates dizilir, sonra da üzerine et döner ve yoğurt eklenir. Bazı servis türlerinde ise patates yerine patates cipsi tercih ediliyor. Her iki çeşidini de denemenizi tavsiye ediyoruz, eminiz ki pişman olmayacaksınız!

 

6. Orman kebabı

Bolu yöresine ait olan orman kebabı, diğer kebap türlerinden oldukça farklı. Yapımı için kuşbaşı et, kızarmış patates ve su kullanılır. Genelde pilav ve lavaşla birlikte tüketilen orman kebabını evinizde kolaylıkla hazırlayabilir, lezzetle yiyebilirsiniz.

 

7. Bohça kebabı

Manisa yöresine ait bir kebap çeşidi olan bohça kebabını dilerseniz kreple dilerseniz de yufkayla yapabilirsiniz. Krep ve yufka kullanıldığı için oldukça doyurucu olan bu kebap çeşidinin yapımına gelecek olursak; bol bezelyeli et sote, kreple veya yufkayla bohçalanıyor ve beşamel sosla süsleniyor. Sonuçta ortaya çok farklı ve lezzetli bir kebap türü çıkıyor. Şimdiden afiyet olsun!

 

8. Beyti kebabı

Beyti kebabı

Urfa yöresine ait bir kebap türü olan beyti kebabı, çıtır çıtır yufkaya sarılan köftelerden yapılıyor. Üzerine ise yoğurtlu salçalı sos gezdiriliyor ve lezzeti daha da artıyor. Evde yapılması da son derece kolay olan bu kebap türü gerçekten çok lezzetli. Akşam ‘’Ne yemek yapsam?’’ diye düşünüyorsanız, cevabınız hazır! 

 

9. Oruk kebabı

Kilis yöresine ait bir kebap türü olan oruk kebabı, görüntü bakımından Adana kebabına benziyor. Kilis kebabının yapımında yağlı kuzu kıyması kullanılıyor. Kıyma, soğan ve baharatların desteğiyle de lezzetini tamamlayan bu kebap çeşidi genelde lavaş ve bulgur pilavıyla servis ediliyor.

 

10. Büryan kebabı

Siirt yöresinin lezzeti olan Büryan kebabı, ayn zamanda Osmanlı saray mutfağının da en özel tatlarından birisi. Bu kebap çeşidinde et, pidenin üzerine yerleştirilerek servis ediliyor. Büryan kebabının yanında lezzetli bir salata ve taze malzemelerle hazırlanan mezeler eminiz ki çok yakışacak.

Deneyimli şeflerin sizin için özenle hazırladığı, odun ateşiyle lezzetini ikiye katlayan kebap çeşitlerini The Grill'in şık ve keyifli atmosferinde deneyimleyebilir, en taze malzemelerle hazırlanan mezelerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill'e davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: