BLOG

BLOG

DAMATLIK SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Muhteşem güzellikte hazırlanmış bir gelin düşünün ve yanına bir de özensiz bir şekilde hazırlanmış damat koyun; oldu mu şimdi? Bu mutlu günün iki güzel başrolü vardır; biri damat, biri gelin. Her ikisi de parlamalıdır! Yani damatlık seçimi de en az gelinlik seçimi kadar önemli ve titizlik gerektiren bir iştir. İşte damatlık seçiminde mutlaka dikkat etmeniz gerekenler:

 

Vücudunuzu Tanıyın

Damatlık satın almadan önce ne istediğinize karar vermeniz çok önemlidir. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz ve bunca yıl içerisinde oturmuş bir tarzınız vardır. Bu tarzı bir kenara bırakarak, özel günler için çok fazla ileri giderek rahat etmeyeceğiniz ve beğenmeyeceğiniz seçimler yapmamaya özen gösterin.

 

Düğün Mekanı İle Uyumlu Olun

Damatlığınızı seçmeden önce mutlaka düğün mekanınızı seçin. Çünkü damatlığınızın renk ve tasarımı ile düğün mekanı arasında bir bağlantı yaratmak isteyebilirsiniz. Aksi takdirde tek başına çok hoş, fakat mekanla alakası olmayan bir damatlık satın alabilirsiniz.

Gelin İle Uyumlu Olun

Damatlığınızın mekanla olan uyumu kadar gelin ile yani gelinlik ile olan uyumu da oldukça önemlidir. Gelinliği önceden görmek uğursuzluk getirir, bunu hepimiz biliyoruz. :) Fakat en azından gelinliğin rengi ve kumaşı hakkında biraz bilgi alabilirsiniz. Bu bilgi çerçevesinde bir bütünlük oluşturmuş olacaksınız.

  

Doğru Ceket Seçimi Yapın

Ceket bedene tam oturmalıdır. Ceketin oturup oturmadığını, ceketin omuzlara oturmasından anlayabilirsiniz. Ayrıca kollarınızı serbest bıraktığınızda ceketin kolu baş parmağın üst boğumunu geçmemeli, bileğin biraz üstünde kalmalıdır. Son olarak ceketi ilikleyip oturduğunuzda rahatlığınızı kontrol ettiğinizden emin olun.

 

Doğru Gömlek Seçimi Yapın

Ceket gibi gömlek de üzerinize tam oturmalı ve sizi sıkmamalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ceketin kol boyudur. Gömleğin manşetleri 2-3 cm ile ceketin kolundan dışarı çıkmalıdır.

 

Doğru Pantolon Seçimi Yapın

Pantolonunuz belinizi sıkmamalıdır. Bunu pantolonunuzu giydikten sonra oturarak test edebilirsiniz. Düğün gecesinin hareketli bir gece olduğunu düşünürsek rahatlığınız oldukça önemlidir. Pantolonun paçaları kısa olmamalıdır. Ayak bileğinin 4-5 cm altında olmasına özen gösterilmelidir. Paça boyu ayarlama işlemi bittikten sonra paçaların birbirine eşit olduğundan emin olmayı unutmayın.

 

Doğru Aksesuar Seçimi Yapın

Damatlığa biraz heyecan katmak isteyebilirsiniz. Fular, papyon, kol düğmesi, yelek gibi yardımcılar ile kombini güçlendirebilirsiniz. Buna ek olarak, her zaman rugan ayakkabı tercih edilir fakat bir kır düğününde neden şık bir spor ayakkabı giymeyesiniz ki? Biraz radikal bir karar ama düşünülebilir.

 

İndirimlerden Yararlanmayı Unutmayın

İşinizi kesinlikle son ana bırakmayın. Sezon içerisindeki indirimlerden yararlanmaya çalışın. Düğün sezonu geldiği zaman fiyatlar tavan yapar. Bolca masrafın olduğu düğün döneminde, çok daha ucuza alabileceğiniz damatlığı pahalıya almak istemezsiniz.

 

Terzi Hakkında Bilgi Alın

Damatlığınızı diktirecekseniz terziniz hakkında mutlaka önceden bilgi sahibi olun. Önceden dikmiş olduğu modelleri inceleyin, internet üzerinden araştırma yapın. Eski modelleri incelemek dikim kalitesi ve tarz hakkında büyük oranda bilgi verecektir. Ayrıca kumaş seçimi oldukça önemlidir; sezona göre tercih edilmelidir. Yazın sıcaktan terlemek, kışın üşümek istemezsiniz. Bu konuda terziniz sizi yönlendirecektir.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelin ve Damatlara Özel Bekarlığa Veda Partisi Tavsiyeleri

Damat Adayları İçin 6 Muhteşem Yaka Çiçeği Önerisi

Damat Adayları İçin Hayat Kurtaran Öneriler

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?