BLOG

BLOG

Yaz Ayları Yaklaşırken: SPA'nın Cildimiz Üzerindeki Yenileyici Etkileri


spa nedir

Stresli bir haftanın yorgunluğunu geride bırakıp biraz gevşemeye ve rahatlamaya ne dersiniz? Son yıllarda alternatif tıp uygulamaları arasında en popüler seçeneklerden biri olan SPA, keyifli vakit geçirmek isteyen kişilerin de tercihi. SPA merkezlerinde şifalı taşlar, birbirinden güzel aromatik kokular ve yağlar eşliğinde farklı tekniklerin uygulandığı masajları yaptırabilir, kendinizi yenilenmiş hissedebilirsiniz. Dilerseniz suyun rahatlatıcı ve dinlendirici etkisini hissedebileceğiniz havuz, hamam ya da saunalarda keyifli bir gün de geçirebilirsiniz. Peki, SPA nedir? SPA'nın zihinsel ve bedensel faydaları nelerdir? İşte, merak ettiğiniz tüm soruların cevapları yazımızda!

 

SPA Nedir?

Latince kökenli bir kelime olan SPA, "Salus Per Aqua" yani "Sudan Gelen Sağlık" anlamını taşır. Bireyi fiziksel ve ruhsal olarak iyileştirmeyi amaçlayan SPA'nın kökeni Roma İmparatorluğu'na dayanır. O dönemde savaşta yaralanan askerler banyolarda su, çeşitli taş ve yağlarla tedavi edilirlerdi. İyileştirici ve dinlendirici etkisinden dolayı zamanla Avrupa’ya yayılan SPA, günümüzde de dünya genelinde oldukça popüler.

SPA'nın kapsadığı terapi, masaj ve hizmetler farklı kültürlerde değişiklik gösterse de temelde suyla yapılan tedavi yani hidroterapi tedavilerini kapsar. SPA merkezlerinin sunduğu tüm hizmetler, birçok açıdan oldukça faydalıdır.  

 

SPA'nın Faydaları Nelerdir?

SPA terapilerinde uygulanan yöntemlerle ruhunuzun dinlenmesi ve bedeninizin şifa bulması sağlanır. SPA'nın bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Olumsuz düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlar, zihinsel yorgunluk ve stresi önlemeye yardımcı olur. Ayrıca stres ve gerginlikten kaynaklı uyku bozukluklarının giderilmesinde de etkilidir.
  • Kan akışının ve dolaşımının hızlanmasını sağlar, vücudunuzun hastalıklardan korunmasına yardımcı olur.
  • Toksinlerin vücudunuzdan daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
  • Sindirim sisteminizin daha düzenli bir şekilde çalışmasına destek olur.
  • Romatizmal hastalıkların iyileşmesinde rol oynar.
  • Vücuttaki enerji kanallarını açar ve vücudunuzun dinamizmini yeniden kazanmasına yardımcı olur.
  • Vücudunuzda yüklenen aşırı elektriği alır ve rahatlamanızı sağlar.
  • Cilt sıkılaştırma ve selülit azaltma terapileri, cildinizin pürüzsüzleşmesine ve selülit görünümünün azalmasına yardımcı olur.

 

SPA Masaj Teknikleri Nelerdir?

SPA'da çeşitli aromaterapi yağlarının ve şifalı taşların kullanıldığı birçok farklı masaj tekniği uygulanıyor. Birbirinden faydalı masaj teknikleri arasından vücudunuzun ihtiyacına ya da rahatsızlığınıza göre size en uygun masaj tekniğini tercih edebilirsiniz. En yaygın masaj tekniklerinden bazıları:

  • Bali Masajı: Vücudunuzun enerji akışını düzenler, vücudunuza yenilik ve zindelik kazandırır. Bali masajında susam, gül ya da jojoba gibi uçucu yağlar kullanılabilir.
  • Anti Stress Masajı: Anti stress masajının odak noktası baş ve omuzdur. Yavaş ve ritmik bir şekilde uygulanan masajda aromatik yağlar kullanılarak kas ve dokuların gevşetilmesi sağlanır.
  • Sıcak Taş Masajı: Bu masaj sırasında sıcak taşlar vücudunuzun farklı bölgelerine yerleştirilir. Sıcak taşlar, vücudunuzun rahatlamasını sağlar.
  • İsveç Masajı: İsveç masajı, kan akış yönüne göre uygulanan bir masajdır ve kaslarınızı iyileştirmeyi amaçlar. İsveç masajı, tüm beden için oldukça etkili bir masaj türüdür.
  • Shiatsu Masajı: Shiatsu tekniği; vücuttaki dengesizliği gidermek ve çeşitli sağlık problemlerini iyileştirmek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. 
  • Thai Masajı: Budist rahipler tarafından geliştirilen Thai masajında herhangi bir aromaterapi yağı kullanılmaz. Stresi azaltmayı ve birtakım sağlık sorunlarını iyileştirmeyi amaçlayan Thai masajı mat üzerinde uygulanır.
  • Ayak Refleksoloji Masajı: Ayaklardaki basınç noktalarına masaj uygulanır, böylece ayaklardaki ağrı veya diğer rahatsızlıkların iyileştirilmesi hedeflenir.

Siz de farklı hizmetler sunan bir SPA merkezine giderek birbirinden faydalı tekniklerin yer aldığı masaj türlerini keşfedebilir, keyifli ve rahatlatıcı bir gün geçirebilirsiniz.

 

Elite World Grand Sapanca'da SPA Keyfi!

spa faydaları

Doğayla iç içe bir ortamda stresinizden ve yorgunluğunzudan arınıp biraz rahatlamaya ne dersiniz? Cevabınız, "Evet!" ise sağlıklı yaşam aktiviteleri, fitness, beslenme ve SPA hizmetleriyle Elite World Grand Sapanca sizleri bekliyor.

Elite World Grand Sapanca'da yer alan Fit Life SPA & Wellness, 10.500 m2 ile Türkiye'nin en büyük SPA merkezi olarak öne çıkıyor. Misafirlerine, hayatı daha derinlemesine anlama yolunda ilham kaynağı olmayı misyon edinen Fit Life SPA & Wellness'ta, beden ve ruh sağlığınız için size özel hazırlanan programlardan faydalanabilirsiniz. Fit Life SPA & Wellness'ın sunduğu hizmetler arasında isteğinize ve ihtiyaçlarınıza özel masajlar, cilt ve vücut bakımları, Fresh Corner, sağlıklı yaşam programları ve Türk hamamı da yer alıyor.

Yüksek standartlarda konaklama imkanı sunan Elite World Grand Sapanca'da SPA'nın tüm iyileştirici etkilerinden faydalanabilir, hem bedensel hem ruhsal olarak rahatlayabilirsiniz. Siz de oteli incelemek ve hizmetler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için Elite World Hotel & Resorts internet sayfasını ziyaret edebilir, hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: