BLOG

BLOG

Turizm Haftası Kutlu Olsun! Turizm Haftasında Ülkemizde Gezilecek 10 Rota Önerisi


Pek çok tarihî ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan ülkemizde her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanır. Turizm Haftası; toplumda turizm bilinci oluşturmayı, yurt içi turizmi canlandırmayı ve kültürel değerlerimizi tanıtmayı amaçlar. 

Siz de Turizm Haftası’nı Türkiye'deki tarihî yerleri ve doğal güzellikleri ziyaret ederek kutlayabilirsiniz. Her bir noktası cenneti andıran ülkemizde görebileceğiniz birçok farklı yer bulunuyor. Turizm haftasında ülkemizde gezebileceğiniz birbirinden güzel 10 rotayı sizin için derledik.

 

1. Antik Çağdan Günümüze: Efes Antik Kenti - İzmir

Selçuk'ta yer alan Efes Antik Kenti, verimli topraklara sahip olduğundan tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapar. Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı'nı sınırlarında bulunduran bu antik kent, hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak mekânlarından biri. Seyahatinizde antik kente yalnızca 9 kilometre uzaklıkta bulunan Meryem Ana Evi'ni de ziyaret edebilirsiniz.

 

2. Eşsiz Bir Güzellik: Kapadokya - Nevşehir

Birçok farklı kültürün izlerine rastlayabileceğiniz bir Kapadokya turuna çıkmaya ne dersiniz? Büyüleyici atmosferi ve dillere destan güzelliğiyle meşhur olan Kapadokya gezisine Göreme'den başlayabilirsiniz. Balon turuna katılarak bu gezintinin keyfini çıkarabilir, peri bacalarının baş döndüren eşsiz güzelliğini seyre dalabilirsiniz.

Dilerseniz rotanızı Kapadokya'daki bir diğer tarihî bölge olan Ürgüp'e çevirebilir, burada Üç Güzeller ve Asmalı Konak'ı görebilirsiniz. Kapadokya'ya gitmişken Aksaray'a da uğrayarak dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan Ihlara Vadisi'ni ziyaret edebilirsiniz.

 

3. Sarp Kayalıkların Üzerinde: Sümela Manastırı - Trabzon

Doğa ve tarihin iç içe geçtiği bir gezintiye çıkmaya hazır mısınız? Karadeniz bölgesinin incisi Maçka'da yer alan Sümela Manastırı, eşsiz manzarası ve heybetli yapısıyla gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Denizden 1150 metre yükseğe inşa edilen, 6 katlı bu görkemli manastıra 100 basamaklı dar bir merdivenle giriş yapılıyor. Sümela Manastırı'nı gezmek her ne kadar yorucu olsa da manastırın içindeki resim ve freskleri görünce, "Kesinlikle buna değdi!" diyeceksiniz.

 

4. Medeniyetin Doğduğu Yer: Göbeklitepe - Şanlıurfa

Ülkemizin en önemli kültürel miraslarından biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilen Göbeklitepe, binlerce yıl öncesine yolculuk yapmak isteyenler için benzersiz bir lokasyon. Arkeoloji tarihinin en önemli keşiflerinden biri olan Göbeklitepe, hem en eski tarihî yapılardan biri hem ilk ibadet merkezidir.

Göbeklitepe'nin ruhunu hissetmek ve geçmişe tanıklık etmek için bölgenin her bir noktasını karış karış gezebileceğiniz güzel bir gezi planlayabilirsiniz. Göbeklitepe hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Türkiye'nin en büyük müzesi ünvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'ni de ziyaret edebilirsiniz.

 

5. Bembeyaz Bir Doğa Harikası: Pamukkale Travertenleri - Denizli

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale Travertenleri, karbonat mineralleri içeren kaynak sularından oluşan bir doğa harikası. Görünümü bembeyaz pamukları andıran Pamukkale Travertenleri, eşsiz güzelliğinin yanı sıra sağlığa faydalı termal sularıyla sağlık turizminde de öne çıkıyor. Bu eşsiz doğa harikasını Türkiye'de gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.

 

6. Benzersiz Bir Mimari: Safranbolu - Karabük

Osmanlı mimarisinin en iyi şekilde korunduğu yerlerden biri olan Safranbolu, birbirinden güzel ahşap evleriyle adeta bir masallar şehrini andırıyor. Dingin, huzurlu ve tarih kokan bambaşka bir seyahat deneyimi için Safranbolu'yu ziyaret edebilirsiniz. Safranbolu, doğal ve tarihî güzelliklerinin yanı sıra çok zengin bir yemek kültürüne de sahip.

Safranbolu'nun yerel lezzetleri arasında sini çöreği, göbü, bükme, ekşili kelle, delioğlan sarığı, oklava dolaması ve çingene baklavası gibi birçok farklı seçenek yer alıyor. Safranbolu'yu ziyaret ettiğinizde tarihî evleri görmeden ve farklı lezzetleri tatmadan dönmeyin!

 

7. Maviyle Yeşilin En Güzel Buluşması: Ölüdeniz - Muğla

Ölüdeniz, doğal güzellikleri ve uçsuz bucaksız masmavi deniziyle hem Türkiye'nin hem dünyanın en güzel tatil lokasyonları arasında yer alıyor. Ölüdeniz'in sakinleştirici etkiye sahip huzur dolu atmosferinde yaşadığınızı hissedebilir, berrak sularını seyrederken strese, "Elveda!" diyebilirsiniz. Ölüdeniz'e gittiğinizde tekneyle ulaşabileceğiniz Kelebekler Vadisi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz eşsiz doğasıyla sizi büyüleyecek Marmaris'e uğrayabilir, yeşilin ve mavinin eşsiz tonları arasında baharın tadını çıkarabilirsiniz.

 

8. Âdeta Bir Renk Cümbüşü: Yedigöller - Bolu

Yedigöller, zengin bitki çeşitliliği ve sonbaharın en güzel renklerini bir araya getiren eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Yedigöller, özellikle doğa tutkunlarına unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor. Yedigöller'in muhteşem doğal güzelliklerini yakından görmek için orada kamp yapabilir, gözlerinizi keyifli bir sabaha açabilirsiniz.

 

9. Doğu Anadolu'nun Gözdesi: Van Gölü - Van

Kültürel birikimi ve yöresel dokusuyla büyüleyen Van'da görmeniz gereken pek çok güzellik bulunuyor. Bunların başında gelenlerden biriyse Van Gölü. Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü, içinde üç ada barındırıyor. Bunlardan en ünlü olanıysa Akdamar Adası.

Ada içerisinde yapımı 915-921 yıllarına dayanan kiliseyi gördüğünüzde kendinizi geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca Varagavank Ermeni Manastırı, Yedi Kilise, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bazıları.

 

10. Türkiye'nin Göz Bebeği: İstanbul

İstanbul'u anlatmaya kelimeler yetmez! Masallara, kitaplara ve şiirlere konu olmuş bu kadim şehrin her bir köşesi farklı bir tarihî olaya tanıklık etmiştir. İstanbul'da gezilecek yerler listesi epey uzun fakat gezmeye ilk olarak İstanbul'un kalbi Taksim'den başlayabilirsiniz. Taksim'i dip bucak gezdikten sonra Elite World İstanbul Taksim'de harika lezzetler ve eğlenceli etkinlikler eşliğinde gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

İstanbul'u gezmenin keyfini çıkarırken Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World İstanbul Florya'da küçük molalar verebilirsiniz. Eğer yolunuz İstanbul'a komşu olan Sapanca'ya düşerse Sapanca Gölü'nün ve doğanın tadını çıkarabilir, Elite World Grand Sapanca'da yeşil ve maviyle iç içe huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Elite World Hotels, deneyimli kadrosuyla Türkiye’nin pek çok lokasyonunda misafirlerine hizmet veriyor. Elite World Hotels'in Van’dan Kuşadası’na, Samsun’dan Marmaris'e kadar uzanan lokasyon seçenekleriyle ülkenin dört bir yanında eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Siz de oteller ve hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Elite World Hotels & Resorts'la iletişime geçebilir, dilediğiniz yere hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: