BLOG

BLOG

SICAK HAVALARDA ÇALIŞMA MOTİVASYONUMUZU ARTIRICI 7 İPUCU


Yaz mevsimiyle birlikte yükselen hava sıcaklığı gündelik yaşantımızın yanı sıra, çalışma hayatımız üzerinde de çeşitli etkilere sahip. Bunaltıcı sıcaklık, çok daha yorgun ve uykulu hissettirip odaklanmayı zorlaştırabiliyor. Sıcak havanın beraberinde getirdiği tatil yapma ve dinlenme isteğine rağmen çalışmak zorunda olma hâlini de motivasyonumuzun düşme nedenleri arasında sayabiliriz. Özellikle son zamanlarda pandeminin etkisiyle yaygınlaşan evden çalışma sistemi, yaz aylarının rehavetiyle çok daha zorlaşabiliyor. Bu yazımızda sıcak havalarda evde çalışma motivasyonumuzu artırmanın yollarını aktaracağız. İşte sıcak havalarda motivasyonumuzu artıracak 7 ipucu!

 

Akışınızı Planlayın ve İşinizi Parçalara Bölün

Akışınızı Planlayın ve İşinizi Parçalara Bölün

Günlük çalışma rutinlerinizi planlamak ve küçük notlar tutmak sıcak havalarda motivasyonunuzun düşmesini önleyebilir. Bunun için haftalık ajandalar ya da plannerlar satın alarak günlük planınızı yazıp maddelendirdiğiniz işleri tamamladıkça yanlarına tik atmak sizi daha fazla motive edebilir. Plannerları evde kendiniz de kolayca çizip eğlenceli figürler ve stickerlarla süsleyebilirsiniz. Ayrıca işinizin tamamını tek seferde bitirmeye çalışmak yorucu olabilir. Bu yüzden tamamlamanız gereken işleri parçalara bölerek yapabilirsiniz. Küçük molalar vermek odak kaybını önler ve motivasyonunuzu artırır.

 

Serin Bir Çalışma Ortamı Oluşturun

Sıcak havalarda evde pijamayla çalışmak yerine içinde hem rahat hissedebileceğiniz hem de sizi dinamik tutabilecek kıyafetler seçmeniz, uyku hâlinden uzaklaşarak işinize odaklanmanıza yardımcı olur. İşe gidecek gibi düşünerek, sizi iyi ve konforlu hissettirecek bir kıyafet seçimiyle güne başlayın. Gününüzü çalışarak geçireceğiniz mekân için de evin aydınlık ve havadar bir bölümünü tercih edip çalışma ortamınızı kurabilirsiniz. Dikkatinizin dağılmasına neden olan eşyaları çalışma ortamınızdan uzaklaştırıp çalışırken kullanacağınız nesnelerle küçük bir ofis atmosferi yaratmanız odaklanmanıza yardımcı olur.

 

Soğuk Atıştırmalıklar Hazırlayın

Soğuk Atıştırmalıklar Hazırlayın

Sıcak havalarda çalışmanın olumsuz yönlerinden biri de enerji kaybının artmasıdır. Bu durumun önüne geçebilmek için çalışmaya başlamadan önce dondurma, soğuk kahve, milkshake gibi soğuk içecekler veya atıştırmalıklar hazırlayın. Enerjinizin düştüğünü hissettiğinizde atıştırmalıklarınıza kolayca ulaşabilmek için onları çalıştığınız ortamın yakınında bulundurmak iyi bir fikir olabilir. Böylece sıcak yaz günlerinde çalışırken hazırladığınız bu atıştırmalıklar verdikleri ferahlatıcı his ile canlanmanızı sağlar.

 

Kendinizi Ödüllendirin

Gün içinde tamamlamanız gereken çalışmanızı bitirdiğinizde yapmaktan keyif aldığınız bir aktivite ile kendinizi ödüllendirin. Favori filminizi izlemek, bir hobinizi gerçekleştirmek, sevdiğiniz bir tatlıyı sipariş etmek, arkadaşlarınızla buluşmak gibi zevk alacağınız bir şeyi günün sonunda elde edeceğinizi bilmek; gün içinde sıcak havaya rağmen çalışmanız için sizi motive eder, bir an önce işlerinizi bitirmeniz için sizi harekete geçirir.

 

Sabah Rutini Belirleyin

Sabah Rutini Belirleyin

Çalışmaya başlamadan önce günlük bir rutin belirleyip ona uymaya özen göstermek, yapmanız gereken işlere odaklanmanıza yardımcı olur. Örneğin sabah kahvenizi hazırlamak, evi havalandırmak, meditasyon ya da yoga yapmak, podcast dinlemek gibi sizi güne hazırlayan bir başlangıç rutini oluşturduktan sonra çalışmaya başlamak; çalışma alışkanlığını içselleştirmenize katkı sağlar. Bir rutine bağlı kalmak gününüzü düzenler ve sıcak havanın verdiği rehaveti dağıtır.

 

İş Arkadaşlarınızla Etkileşimde Olun

Gün içinde iş arkadaşlarınızla, sizinle benzer koşullarda çalışan ve motivasyona ihtiyacı olan yakınlarınızla ya da konuşmaktan keyif aldığınız insanlarla sohbet etmek iyi bir fikir olabilir. Arkadaşlarınızla yapacağınız kısa bir telefon görüşmesi sizi iş stresinden uzaklaştırıp rahatlatır. İş arkadaşlarınızla görüşmek de mevcut durumlarınızı paylaşıp birbirinizin yalnız olmadığını görmenizi sağlayarak hem size hem karşınızdaki kişiye motivasyon sağlar. Böyle kısa bir sohbet size de arkadaşınıza da iyi gelir.

 

Kısa Bir Tatil Yapın

SPA

Yoğun çalışma temponuza kısa tatillerle ara verip dinlenmek, ihtiyacınız olan motivasyona kısa sürede kavuşmanızı sağlar. Motivasyon tatiliniziElite World Hotels & Resorts’da konfor, üstün hizmet kalitesi, güvenlik ve modern teknolojinin keyfini çıkararak geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca Elite World Hotels & Resorts çatısı altında bulunan Fit Life Spa & Health Center’da spa ve masaj hizmetleriyle çalışma stresinden biraz uzaklaşıp kendinizi şımarmaya vakit ayırabilirsiniz. Detaylı bilgi sahibi olmak için web sitemizi ziyaret edin: Elite World Hotels & Resorts

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş ve Özel Hayat Dengesini Kurmanın 5 Olumlu Etkisi

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları

İş Hayatı İçin Faydalı Olabilecek Beden Dili Kuralları