BLOG

BLOG

SERİNLETEN LEZZETLER: LİMONATA GÜNLERİ


Limonata

Her ay birbirinden farklı konseptler ile misafirlerini ağırlayan Elite World Hotels & Resorts, bünyesinde yer alan Coffee Company’lerde Temmuz ayı boyunca düzenleyeceği Limonata Günleri ile yaza renk katacak. Eğer siz de limonun yaz mevsimine ahenk katan kokusuna ve rengine hayran olanlardansanız Temmuz ayı boyunca sıklıkla misafirimiz olacaksınız demektir.

 

Geleneksel Lezzete Modern Bir Yorum
 

Çilekli Limonata

Limonata Günleri boyunca klasikleşen limonata tadının yanı sıra, farklı yorumlar ile hazırlanan lezzetleri de deneyebilirsiniz. Çarkıfelek, çilek, mango ve mandalina meyveleri ile klasik limonataya yeni bir yorum katan tarifleri çok seveceğinize eminiz!

 

Geçmişten Günümüze Limonata

Geçmişi çok eskiye dayanan ve vazgeçilmez tatlardan biri olan limonatanın izlerine ilk kez 14. yüzyılda Mısır’da rastlanmıştır.  Limon suyu ile balı karıştırılarak ve soğutularak içilen bu içeceğin bildiğimiz halinin çıkışı ise Orta Çağ dönemine dayanıyor. Akdeniz’de tedavi amaçlı da içilen ve zenginlik işareti olarak da kabul edilen limonata, modern yorumları ile birlikte günümüze vazgeçilmez bir lezzet olarak ulaşmıştır.

Limonata Günleri’nde görüşmek üzere!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İlkbahar'ın Gelmesiyle Birlikte Manav Tezgahlarına Düşecek 8 Meyve

Birbirinden Lezzetli ve Serinletici 7 Yaz Meyvesi

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmez Lezzeti Karpuz Hakkında 8 Bilgi

Sıcak Havalarda Tüketebileceğiniz 8 Farklı Hafif Tatlı​​​​​​​​​​​​​​