BLOG

BLOG

KURU FIRÇALAMA TEKNİĞİ İLE VÜCUT BAKIMI… AT KILI FIRÇASI KULLANMANIN FAYDALARI


Son dönemde gittikçe daha popüler bir hale gelen kuru fırçalama tekniği, aslında çok uzun yıllardan bu yana kullanılan bir SPA yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknik hem etkili bir cilt bakımı sağladığı hem de pratik olduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Cildin en üst tabakasını soyarak yenilenmiş ve daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmaya yardımcı oluyor. Peki, kuru fırçalama tekniği ile vücut bakımı nasıl yapılıyor? At kılı fırçası kullanımının cilt bakımına katkıları neler? Gelin, içeriğimizde bu sorulara yanıt bulalım!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

Kuru Fırçalama Tekniği ile Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuru Fırçalama Tekniği ile Vücut Bakımı Nasıl Yapılır

Vücut fırçası ile kuru fırçalama yapmadan önce bilmeniz gereken en önemli ayrıntı, cildinizde hassasiyet oluşturmayacak ve cildinize zarar vermeyecek bir ürün edinmeniz gerektiği. Cildinize en uygun vücut fırçasını ise bir eczaneden ya da kozmetik ürünleri satan bir mağazadan satın alabilirsiniz. Kuru fırçalama işleminden istediğiniz sonucu elde edebilmeniz için işlemi en doğru şekilde yapmanız kritik önem taşır. Öte yandan kuru fırçalama yaparken cildinize olabildiğince nazik davranmanız gerekir.

Kuru fırçalama tekniği için uygulamanız gereken adımlar aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Vücudunuzu fırçalamaya ayaklarınızın altından başlamalı ve bacaklarınızın en üst kısmına kadar cildinizi fırçalamaya devam etmelisiniz. Fırçalama hareketinin aşağıdan yukarıya doğru olması, kan akışını hızlandırır ve cildinizi canlandırır.
  • Bacaklarınızı fırçaladıktan sonra kollarınızı fırçalamaya başlayabilirsiniz. Fırçayı avuç içlerinden başlayarak omuzlarınıza kadar ve yine aşağıdan yukarı doğru olacak biçimde hareket ettirmelisiniz.
  • Koltuk altı ve karın bölgenizi fırçalarken ise fırçayı yukarı doğru değil, saat yönünde daireler çizerek hareket ettirmeniz gerekir.
  • Eğer yüz bölgenizde herhangi bir problem yaratmayacağını düşünüyorsanız son olarak yüzünüze de yalnızca yüz temizliği için kullandığınız bir başka fırça ile bakım yapabilirsiniz.
  • Vücut fırçalama işlemini tüm vücudunuz için yaklaşık 5 dakika boyunca devam ettirdikten sonra ılık bir duş alabilir ve ardından cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Kuru fırçalama tekniğini en doğru şekilde nasıl uygulayabileceğinizi sıraladık. Peki, vücut bakımında at kılı fırçası kullanmanın ne gibi faydaları olabilir? Gelin, bu soruyu da cevaplayalım.

 

At Kılı Fırçası Kullanmanın Faydaları

At Kılı Fırçası Kullanmanın Faydaları

Yumuşacık ve pürüzsüz bir tene sahip olmak için cilt bakımı yapmanın önemi aşikâr. At kılı ise yalnızca günümüzde değil, çok eski zamanlardan beri bakımına özen gösteren herkesin tercih ettiği bir cilt bakım ürünü olarak ön plana çıkıyor. At kılı fırçasının bu denli popüler olmasının ardında yatan en önemli sebep ise hiç şüphesiz cilde sağladığı faydalar!

 

Cildi Ölü Derilerden Arındırıyor

Özellikle yaz aylarında güneşin altında sık sık vakit geçirmenin bir sonucu olarak cilt dokusu sertleşiyor ve ciltte ölü deri oluşumu gerçekleşiyor. At kılı fırçası ile yapılan kuru fırçalama tekniği ise ciltte oluşan ölü derilerin soyulmasına yardımcı oluyor. Böylece ortaya yeni bir deri tabakası çıkarken ciltte renk eşitliği de sağlanmış oluyor.

 

Kan Akışını Hızlandırıyor

At kılı fırçası ile yapılan bakımların sağladığı bir diğer fayda ise ciltteki kan akışını hızlandırması. Kan akışının hızlanması ile cilt dokusunda yeni hücre oluşumu gerçekleşir ve böylece daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

Kıl Dönmesini Engelliyor

Pek çok kişinin en büyük dertlerinden biri olan kıl dönmesi, at kılı fırçası kullanımı ile ortadan kalkıyor. At kılı fırçası cildi soyarken özellikle bacak bölgesinde sıklıkla görülen batıkların oluşumunu da önlüyor.

 

Gözenekleri Açıyor

Cilde etkili bir teknikle bakım yapılmasını sağlayan at kılı fırçası, çeşitli nedenlerden dolayı tıkanan gözeneklerin kirden ve yağdan arınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede açılan gözenekler sayesinde özellikle yüz bölgesi çok daha ışıltılı, canlı ve sağlıklı görünüyor.

Siz de kolayca kullanabileceğiniz at kılı fırçası ile vücut fırçalama uygulamasını bakım ritüelinize dahil edebilirsiniz. Böylece bu bakım tekniğinin faydalarından yararlanabilir, ışıl ışıl parlayan sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.