BLOG

BLOG

Kışın Evlenecekler İçin 8 Farklı Düğün Konsepti


Kışın düğün olmaz diyenlere inat harika bir kış düğününe imza atmak mı istiyorsunuz? Öyleyse sizin için hazırladığımız rehbere mutlaka göz atmalısınız. Kış soğuğuna karşın içinizi ısıtacak eşsiz bir düğün için ihtiyacınız olan ilk detay, düğün konseptini belirlemek. Konseptinizi belirledikten sonra konsepte uygun gelinliği, damatlığı, çiçeği, masa süslemelerini ve diğer dekoratif objeleri seçmeniz kolaylaşır. İşte, sizin için hazırladığımız birbirinden şık düğün konseptleri.
 

1. Rustik Düğün Konsepti

Özgür ve rahat bir konsept denildiğinde akla gelen ilk alternatiflerden rustik konsepti, kış mevsiminde sıcak bir ortam yaratıyor. Doğal detayların yer aldığı bu konseptte canlı veya kuru çiçeklerle ahşap ve odun dokusu sıklıkla kullanılır. Pastel tonlarında çiçekler, ahşap renginden yapılmış çeşitli süslemeler masanızda yer alabilir. Ortama doğal bir hava katan ahşap mumluklar, kurutulmuş çiçekler, doğadan unsurlar taşıyan aksesuarlar; bu konsepti tamamlayan ögelerden. 

 

2. İnci Temalı Düğün Konsepti

Düğününüz için zarif bir konsept arıyorsanız inci tanelerinin göze çarptığı temalardan yararlanabilirsiniz. İnci temalı düğün konseptinde cam fanuslar içinde beyaz çiçeklerden, inci süslemeler ve mumlardan oluşan şık bir ambiyans yaratabilirsiniz. Düğününüz esnasında kar yağarsa karın yarattığı manzara da incilerle donattığınız ortamı peri masalına dönüştürebilir. 
 

3. Vintage Düğün Konsepti

Eski zamanların nahif tarzını düğününüze yansıtmak istiyorsanız vintage düğün konsepti tam size göre! Bu konseptte çiçeklerden oluşan bir kemerin altında "Sonsuza kadar evet!" diyebilirsiniz. Şeftali ve pembe tonlarındaki çiçeklerle etrafı süsleyebilir, bej renginde kumaşlarla ortama ufak detaylar ekleyebilirsiniz. Tercih ettiğiniz dantel işlemeli gelinliğinizle nostaljik bir düğüne imza atabilirsiniz.
 

4. Kozalak Temalı Düğün Konsepti

Görünürlüğünü daha çok kış mevsiminde kazanan kozalakları pek çok süslemede kullanabilirsiniz. Kozalak temalı düğün konsepti de kış düğünleri için harika seçenekler arasında. Düğün süslemelerinize eklediğiniz kozalak ve yapraklarla ortamda doğanın bir yansımasını yaratabilirsiniz. Kozalakları gelin buketinize, damadın yaka çiçeğine veya mumların etrafına yerleştirebilirsiniz.

 

5. Cozy Düğün Konsepti

Soğuk havalarda, sıcacık evinizde rahatladığınız bir ortamın hissettirdiği güveni, huzuru ve samimiyeti düğününüze taşıyabilirsiniz. Cozy kelimesi de Türkçede konforlu ve samimi hissettiğiniz bu ortamlar için kullanılıyor. Cozy düğün konsepti için düğününüzde rahat yastıklı ve koltuklu oturma alanları yaratabilirsiniz. Sandalye süslemesi olarak battaniye tercih edebilirsiniz. Misafirlerinize bu sıcak ortamı anımsatacak kahve fincanları armağan edebilirsiniz.
 

6. Osmanlı Saray Düğün Konsepti

Gösterişi ve abartıyı seviyorsanız Osmanlı sarayını andıran düğün konsepti tam size göre! Süslemeler bol ve çeşitli olduğu için bu konsept, genellikle kışın kapalı mekânlarda tercih edilir. Osmanlı'yı andıran bu düğünlerde özellikle altın varaklı tahtlar, büyük avizeler, kristaller ve antika objeler kullanılır. Laleler, Osmanlı'yı simgelediği için çiçek tercihinizde öncelikli olmalı.

 

7. Şeffaf Düğün Konsepti

Düğününde sadelikten yana olanların tercihi şeffaf konsept oluyor. Minimalist, sade ve şık detaylarla hazırlanan şeffaf düğün konseptinde; transparan balonlar, cam tabaklar, mumluklar, vazolar ve karşılama tabelaları yer alıyor. Şeffaf detaylara ek olarak ortama biraz hareketlilik katmak isterseniz altın, bakır veya gümüş renginden yararlanabilirsiniz.

 

8. Yılbaşı Temalı Düğün Konsepti

Kış denince akıllara yılbaşı gelir. Siz de düğününüzü kışın yapmayı düşünüyorsanız yılbaşı temasından yararlanabilirsiniz. Çiçek tercihiniz, kokina olarak bilinen yılbaşı çiçeğinden yana olabilir. Pasta süsü olarak kokina çiçeğiyle kozalakları kullanabilirsiniz. Mumluklarda veya gelin buketinde yer verdiğiniz kokinalar sayesinde, düğününüz bir yılbaşı gecesine dönüşebilir. 
 

Hayalinizdeki Düğünü Gerçekleştirin: Elite World Hotels & Resorts

Elite World Hotels & Resorts, hayalinizdeki düğünü gerçeğe dönüştürmeniz için size kapısını aralıyor. Geniş balo salonları ve alanında deneyimli düğün organizasyon ekibiyle Elite World Hotels & Resorts, düğününüz için dilediğiniz konsepti tercih edebileceğiniz seçenekler sunuyor. Organizasyon ekibi; çeşitli masa süslemeleri, DJ hizmeti, gelin ve damada özel asistan, ödüllü şefler tarafından hazırlanan pastalara kadar her detayı sizin yerinize düşünüyor. Düğünden sonra konaklamanız için balayı odası, SPA hizmeti ve daha pek çok imkân; Elite World Hotels & Resorts bünyesinde sunuluyor. Siz de hayallerinizi süsleyen düğünü gerçekleştirmek için Elite World Hotels & Resorts'ta yerinizi şimdiden ayırtın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: