BLOG

BLOG

KIŞ GELMEDEN SİZİ SAPANCA'YA GÖTÜRECEK 9 ÖNERİ


Türkiye'de doğasıyla, eğlenceli atmosferiyle ve gezilecek yerleriyle öne çıkan birbirinden güzel birçok tatil lokasyonu bulunuyor. Seçim yapmakta zorlananlar için bir önerimiz var: Sapanca! Doğasıyla, gezilecek yerleriyle ve kendine has atmosferiyle Sapanca son yılların gözde tatil lokasyonları arasında kendine yer buluyor. Sakarya'ya bağlı olan Sapanca, özellikle de şehrin gürültüsü ve stresinden uzak muhteşem doğasıyla göz kamaştıran şirin mi şirin bir tatil kasabası. Peki tatil planınızı yaparken neden Sapanca'yı tercih etmelisiniz? Sapanca'da ne yapılır ve nerede konaklanır? Gelin, bu soruların cevaplarını birlikte bulalım.

 

1. Bir Doğa Harikası: Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, etrafı göz alabildiğince ormanla çevrili ve 40 kilometrekarelik geniş alanıyla bir doğa harikası olarak tatilcileri karşılıyor. Sapanca, kıyısındaki bitki türleri ve berrak mavi suyu ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Ağaçlarla ve sebze meyve bahçeleri ile çevrilmiş yolları da sizi kendisine hayran bırakıyor. Sapanca Gölü, özellikle hafta sonlarını huzur ve dinginlik içerisinde geçirmek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Gölün masmavi suyu ve doğanın yeşili birleşince ortaya cennetten bir köşe çıkıyor.

 

2. Göl Kenarındaki Tesislerde Keyifli Vakit Geçirin

Göl Kenarındaki Tesislerde Keyifli Vakit Geçirin

Sapanca Gölü, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için göl etrafında turistik tesisler, konaklama imkanları ve aktiviteler sunuyor. Yaz ayları bitmeden gölün kenarındaki plajlardan kendinizi masmavi serin sulara bırakabilir ya da su sporları ile ilgileniyorsanız birçok aktiviteye katılabilirsiniz. Sabahları ve akşamüstü Sapanca Gölü'nün kenarında yürüyüş yaparak muhteşem doğasının ferahlığını içinize çekebilirsiniz. Gölün etrafında bulunan restoran ve kafelerde muhteşem lezzetleriyle sizi bekliyor olacak!

 

3. Kırkpınar ve Kurtköy'ü Ziyaret Edin.

Kırkpınar ve Kurtköy beldeleri Sapanca'ya geldiğinizde kolayca ulaşabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Eğer yolunuz Sapanca'ya düşerse bu beldelere de mutlaka uğramalısınız. Kurtköy'de piknik alanları, restoranlar ve alabalık çiftlikleri bulunuyor. Burada özel tarifiyle yapılan alabalığın lezzetine bakabilirsiniz. Kırkpınar ise yemyeşil doğası ve yürüyüş parkurlarıyla dikkat çekiyor. Buraya geldiğinizde bölgede bulunan restoran ve kafelerde yiyecek ve içeceklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

4. Cennetten Bir Köşe: Maşukiye

Maşukiye

Sapanca ve Pamukova arasında bulunan Maşukiye, dünyada ender rastlanan iklim koşullarına sahip bir belde. Yaz aylarında bile insana ferahlık veren havasıyla dikkat çekiyor. Maşukiye'de göl fazla derin olmadığı için rahatça yüzebilir; isterseniz sörf ya da yelken gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Sandallarla göl çevresinde gezintiye çıkmak da bir diğer seçenek. Bu bölgede alabalığın birçok versiyonunun yapıldığı restoranlarda yemek yiyebilir, balık tutmaktan hoşlanıyorsanız gölde balık da tutabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede gölün suyu o kadar temiz ki, içilebiliyor!

 

5. Tarihi Kalıntıları Ziyaret Edin

Tarihi Kalıntıları Ziyaret Edin

Sapanca'nın tarihi milattan önceki yıllara dayanıyor. Sapanca'nın ilk zamanlarında bu bölgede Frigyalılar'ın yaşadığı söylense de, tarihte kalıcı yerleşimi kuranlar Britanya Krallığı olarak karşımıza çıkıyor. Daha birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sapanca'da çok fazla sayıda tarihi eser ve kalıntı bulunuyor. Bölgede 1800'lü yıllardan bugüne kadar ulaşan ve tescillenmiş yaklaşık 60 adet ev yer alıyor. Ayrıca merkezdeki Hükümet Konağı'nın bahçesinde Bizans döneminden kalan lahitler sergileniyor. Bu tarihi yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz!

 

6. Osmanlı'dan Kalma Mimari Eserleri Ziyaret Edin

Tarihi bir zenginliğe sahip Sapanca'da Osmanlı'dan günümüze ulaşan birçok mimari eser bulunuyor. Bunların başında Mimar Sinan tarafında yapılan tarihi bir kemer de var. Osmanlı zamanında kalan han, hamam ve camileri ziyaret edebilirsiniz. Bölgede Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri Rüstem Paşa için yaptırılan Rüstem Paşa Camisi'ni de mutlaka görmelisiniz. İlçe merkezinde yer alan bu eserleri gezerek tarihe tanıklık edebilirsiniz.

 

7. Muhteşem Doğası Sayesinde Kendinizi Yenileyin

Muhteşem Doğası Sayesinde Kendinizi Yenileyin

Sapanca, toprak yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle de çok özel bir lokasyon. Zengin bir floraya sahip Sapanca, nem ve oksijen miktarının uyumuyla az tuzlu toprak yapısı sayesinde birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Öyle ki, Sapanca'da 100'den fazla çeşit bitki var! Yeşilin her tonunu barındıran Sapanca'da yürüyüş yaparak ya da bisiklete binerek bu muhteşem doğanın keyfini çıkarmak mümkün. Ayrıca parkurlarda dolaşarak sakinliğin ve özgürlüğün tadını doya doya yaşayabilirsiniz.

 

8. Sapanca Sokaklarında Gezin

Sapanca'ya geldiğinizde yapmanız gereken şeylerden biri de Sapanca sokaklarını keşfetmek. Sapanca merkezde sokakları dolaşarak birbirinden görkemli mimari eserleri inceleyebilir ve şirin Sapanca evlerini görebilirsiniz. Ayrıca çarşıda yer alan dükkanlardan alışveriş yaparak kendinize ve sevdiklerinize hediyeler alabilirsiniz. Bunları yaparken fotoğraf makinenizi de mutlaka yanınıza alın!

 

9. Elite World Grand Sapanca ile Tatilinize Renk Katın

Elite world sapanca

Sapanca'nın mis gibi doğasının içerisinde yer alan Elite World Grand Sapanca, kaliteli hizmet anlayışı ve profesyonel kadrosuyla sizlere rüya gibi bir tatil vadediyor. Tertemiz ve ferah odalarında tatilin ve manzaranın keyfini çıkarırken Elite World Grand Sapanca'nın sunduğu olanaklardan da yararlanabilirsiniz. Siz de aileniz ve sevdiklerinizle rüya gibi bir tatil yaşamak isterseniz www.eliteworldhotels.com.tr sitesini ziyaret edebilir, detaylı bilgi için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: