BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA VÜCUDUMUZU ZİNDE TUTACAK EGZERSİZ ÖNERİLERİ


Düzenli egzersiz yapmak vücudumuzu enerjik ve zinde tutmanın en etkili yoludur. Hayatımızdaki hareketin azaldığı, düşük sıcaklıklar nedeniyle hastalıkların arttığı kış aylarında ise düzenli egzersizin önemi daha fazladır. Yani kışın zinde kalabilmek için spor yapmaya zaman ayırmak, bir olmazsa olmaz! Peki kış aylarında hangi sporları yapabiliriz? İşte kışın da zinde kalmanızı sağlayacak bazı egzersizler!

 

1. Pilates

Pilates

21. yüzyılın en iyi egzersiz sistemi olarak yorumlanan pilates, kasları esnetiyor ve duruş bozukluklarını düzeltiyor. Duruş bozukluklarından çeşitli omurga rahatsızlıklarına kadar pek çok probleme çözüm olan pilatesi uzman eşliğinde yapmak ise en doğrusu. 

 

2. Yoga

Yoga

Yoğun iş hayatı ve düşük sıcaklıklarla geçen günlerle dolu kış aylarında yapılabilecek en iyi egzersizlerden biri de yoga. Çünkü bu egzersiz sistemi, tam da hayal ettiğiniz gibi sizi stresten arındırmayı ve kaslarınızı esnetmeyi hedefliyor. 

 

3. Zumba

Oldukça kolay ve eğlenceli bir dans olan zumba, aynı zamanda en fazla yağ yaktıran egzersiz türleri arasında yer alıyor. Siz de kış aylarında zumba yaparak hem kilo verebilir hem de keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

4. Koşu

Kalori yakımı ve aynı zamanda stres atarak rahatlama sağlayan bir egzersiz türü olan koşu, kış aylarında da rahatlıkla yapılabiliyor. İster koşu bandını tercih edin isterseniz de açık havayı değerlendirin. Açık havada koşmak için termal giysiler tercih etmeniz yeterli!

 

5. Kick boks

Popüler dövüş sporlarından biri olan kick boks son yıllarda çok fazla tercih ediliyor. Çünkü bu spor türü dayanıklılığınızı ve formunuzu en üst seviyeye çıkarmanızı sağlıyor. Siz de kış aylarında kick boks yaparak vücudunuzu zinde tutabilir ve stresten arınabilirsiniz.

 

6. TRX

Vücut ağırlığı ile yapılan egzersiz türlerinden biri olan TRX, vücudunuzu güçlendirerek şekillendirmenize yardımcı oluyor. Bantlar eşliğinde yapılan direnç çalışmaları, kısa sürede forma girmenizi sağlıyor ve vücudunuzu zinde tutuyor.

 

7. Spinning

spinning

Bisikletle pedal çevirme esasına dayanan bu egzersiz türü, spor salonlarının en fazla rağbet görenlerinden. Üstelik kişiye ciddi şekilde kalori yaktırıyor. Bu nedenle siz de kış aylarını formda geçirmek ve zinde kalmak için spinning yapabilirsiniz.

 

8. Crossfit

Crossfit

Yine vücut ağırlığı ile çalışılan crossfit, yüksek yoğunluklu antrenmanlardan oluşuyor. Bu egzersizler kondisyonunuzu artırıyor ve dengenizi geliştiriyor. Crossfit de tıpkı pilates gibi bir uzman eşliğinde yapılmalıdır.

 

9. Kayak

Kış aylarında yapabileceğiniz egzersizlerden bir diğeri de en sevilen kış sporlarından olan kayak! Kış sporları yapmak için ille de profesyonel olmak gerekmiyor. Siz de hem keyifli zaman geçirmek hem de bedeninizi kuvvetlendirmek için, lokasyonunuza yakın kayak merkezlerinde kayak yapabilirsiniz.

 

10. Buz pateni

Keyifli bir kış sporu olan buz pateni için kışı beklemeye gerek olmasa da kış aylarında da keyifle yapılabilir! Siz de buz üzerinde tek ve çift olarak kayarken size uçma hissi yaşatacak bu sporu, vücudunuzu zinde tutmak için tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Hemen Şimdi Spora Başlatacak Öneriler

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Pilates Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?