BLOG

BLOG

İlkbahar Gelinleri İçin Vücut Bakım Önerileri


Genellikle yaz aylarında düğün yapılsa da ilkbaharın tadı bir başka oluyor. Yeni açmaya başlayan çiçekler, sıcak ve soğuk arasında ılık bir hava, baharın o güzel neşesi düğünleri apayrı kılıyor. Eğer siz de doğanın yeniden uyandığı bu büyüleyici mevsimde düğün organize etmeyi düşünüyorsanız cildinizin de bahar aylarındaki canlılığa ortak olabilmesi için ona biraz destek vermeniz gerekebilir. Zira kış aylarından çıktıktan sonra hava değişimine adapte olmaya çalışan vücudunuzun doğru bir bakıma ihtiyacı olacak. Peki, ilkbahar gelinleri için vücut bakım önerileri neler?

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

1. Düzenli Spor Yapmaya Başlayın

Düğününüze kadar ulaşmak istediğiniz ideal bir kilo varsa vakit kaybetmeden düzenli spor yapmaya başlamalısınız. Vücudunuz ne kadar formda olursa gelinliğinizi de o kadar iyi taşıyabilirsiniz. Dilerseniz profesyonel bir koç eşliğinde spor salonunda çalışabileceğiniz gibi evde de spor yapabilirsiniz. Ancak spor yapmak tek başına yeterli olmaz. Bu nedenle düzenli spor programınıza ek olarak beslenme rutini de oluşturmalısınız. Böylelikle istediğiniz forma daha kısa sürede kavuşabilirsiniz.

 

2. Bakım Rutininize Vücut Peelingini de Ekleyin

Kış mevsiminde giyilen kalın kazaklar ve montların altında vücut havasız kalıyor ve ölü deriler birikiyor. Çıplak gözle görülmese de vücudunuzdaki ölü derilerden arınmanız son derece önemli. Böylece daha pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. Duşta vücut peelingi yaparak cildinizdeki ölü derileri atabilirsiniz. Üstelik peelingler, içerisinde yer alan yağlar sayesinde vücudunuzu yumuşatıp nemlendirir. Bu ürünleri haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

 

3. Özel Keseleri Kullanın 

Kış aylarında daha nadir terliyorsunuz. Hâl böyle olunca vücuttan toksinleri uzaklaştırmak da pek mümkün olmuyor. Biriken bu toksinler zamanla vücudunuzdan atılsa da bu süreci hızlandırarak cildinizin daha berrak görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Sık sık hamama gitmiyorsanız duşta kese uygulayabilirsiniz. Kabak kesesi, ipek kese gibi ürünlerden yardım alarak düzenli olarak bu işlemi uygularsanız vücudunuzu ölü derilerden de arındırabilirsiniz. 

 

4. Kuru Fırçalama Yapın

Doğal peeling etkisi veren kuru fırçalama, pürüzsüz bir tene ulaşmanız için önemli bir adım. Genellikle at kılı fırçalarla yapılan kuru fırçalama, selülitlerin azalmasında da etkili biri yöntem. Duştan veya spordan önce ayaklarınızdan başlayarak tüm vücudunuzu dairesel hareketlerle fırçalayabilirsiniz. Çok bastırmadan nazikçe tüm vücudunuzu fırçaladıktan sonra duş alıp cildinizi nemlendirebilirsiniz. Bu uygulamaya ne kadar erken başlarsanız düğün günü cildiniz o kadar güzel görünür.

 

5. Vücudunuzu Nemlendirmeyi İhmal Etmeyin

Vücudu nemlendirme, çoğu zaman ihmal edilen bir adım çünkü vücudun kuruluğu yüzdeki kuruluk kadar göze batmıyor. Fakat kuru bir cilt pul pul gözükebilir ve ağda, lazer gibi uygulamalarda canınızın daha fazla yanmasına yol açabilir. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile duştan ve kuru fırçalama işleminden sonra vücudunuzu mutlaka nemlendirmelisiniz. 

Nemlendirme aşamasında ellerinizi ve ayaklarınızı da es geçmemelisiniz. Kış aylarında soğuk nedeniyle, ilkbaharda ise mevsim geçişinden dolayı kuruyan ellerinizi gün içerisinde sıklıkla nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayaklarınızın özellikle topuk kısmı, düzenli bakım yapmadığınızda sertleşebilir. Bu durumun önüne geçmek için ayak bakım maskelerinden ve yoğun nem sağlayan kremlerden yararlanabilirsiniz.

 

6. Aromatik Yağlarla Masaj Yaptırın

Aromatik Yağlarla Masaj Yaptırın

Düğün stresi, koşuşturmacası derken bedeninize çok yük binebilir. Tüm yükünüzü üstlenen bedeninize yardım etmek için masaj desteği almalısınız. Doğru ellerden alınan masaj hizmeti hem bedensel hem ruhsal rahatlamanın en kolay yolu. Uzman kişiler tarafından özel tekniklerle yapılan masajlar dinlendirici, canlandırıcı, gevşetici etkisiyle kendinizi çok daha rahat ve huzurlu hissetmenize yardım eder. Spa merkezlerinde profesyonel masözler tarafından yapılan masajlar, düğün gününüzde daha dinç gözükmenize yardımcı olur.

 

Düğününüz İçin İhtiyaç Duyduğunuz Bakımın Adresi: Fit Life Spa & Wellness

gelinler için vücut bakım önerileri

Misafirlerine konforlu bir tatil deneyimi sunan Elite World Hotels & Resorts, Fit Life Spa & Wellness ile ilkbahar gelinlerini düğünlerine hazırlıyor! Fit Life Spa & Wellness; cilt bakımı, Spa menüsü, sağlıklı yaşam uygulamaları, fitness yapabileceğiniz Sağlık Kulübü gibi birçok hizmetiyle ilkbahar gelinlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Siz de profesyonel ekipler tarafından sunulan bu hizmetlerden faydalanmak ve Fit Life Spa & Wellness hakkında detaylı bilgi almak için hemen Elite World Hotels & Resorts'u ziyaret edebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: