BLOG

BLOG

Gelin ve Damat Adayları İçin Düğün Öncesi Beslenme Önerileri


Düğün öncesi beslenme önerileri

Düğün tarihinizi belirledikten sonra sizin için stresli bir dönem başlayabilir. Davetli listesinin oluşturulması, düğün mekânının belirlenmesi, balayı hazırlıkları, gelinlik ve damatlık alışverişi derken keyifli olduğu kadar stresli bir döneme girebilirsiniz. Bu dönemde enerjinizi yüksek tutmanız oldukça önemli. Size bu enerjiyi verecek olansa beslenme rutininiz! Düğün öncesinde müstakbel eşinizle birlikte doğru bir beslenme rutini belirlerseniz hem ihtiyaç duyacağınız enerjiyi alabilirsiniz hem de düğün gününüzde ışıl ışıl parlayabilirsiniz. Peki, gelin ve damat adayları için düğün öncesi beslenme önerileri neler? Gelin, birlikte bakalım.

 

Bol Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Araştırmalara göre kadınların günde 2.7 litre, erkeklerin ise 3.7 litre sıvı tüketmesi gerekiyor. Bu sıvı miktarını karşılamak için salatalık, karpuz gibi su miktarı yüksek besinlerden de yararlanabilirsiniz. Besinlerden aldığınız sıvının yanı sıra günde yaklaşık 8-12 bardak su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Vücutta bulunan zararlı maddeleri uzaklaştıran su, ödemin azalmasına da yardımcı olur. Özellikle regl öncesi dönemde oluşan şişliklerin, ödemin giderilmesi için bolca su içmelisiniz. Cildinizin güzelliğini korumaya yardımcı olan ve tokluk hissi sağlayan su, kilo verme sürecinizde de size destek olur. Düğün öncesinde düzenli su tükettiğiniz takdirde kendinizi daha fit, enerjik ve rahat hissedeceksiniz.

 

Uygun Bir Diyet Programı Oluşturun

Düğün öncesinde kısa sürede kilonuzu kontrol altına alabilmek için diyetlere veya detoks sularına başvurabilirsiniz. Bu süreçte uzman yardımı alarak beslenme biçiminizi belirlemek sizin için çok faydalı olur. Hem enerjinizi yükseltecek hem kilonuzu kontrol altına alacak hem de sağlıklı bir ciltle ışıl ışıl parlamanızı sağlayacak diyetlerle düğün gününüzde kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. 

 

Kaliteli Protein Tüketin

kaliteli protein tüketin

Düğün öncesinde yaşadığınız stresli süreçle ve yoğunlukla başa çıkabilmeniz için sizi uzun süre tok tutacak, kaliteli ve sağlıklı proteinlerle beslenmeniz gerekiyor. Yumurta, balık, et ve yoğurt gibi kaliteli proteinlerle zenginleşmiş bir rutin sizin için ideal olacak. Bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olacak besinleri en az bir öğünde tüketmelisiniz.

 

Paketli Gıda ve Şeker Tüketimini Azaltın

Abur cubur olarak nitelendirdiğimiz paketli gıdalar raf ömrü uzun besinlerdir ve içlerinde pek çok katkı maddesi barındırırlar. Besin değeri düşük olan paketli gıdaları fazla tüketmek, enerjinizin kısa sürede tükenmesine ve dolayısıyla çabuk yorulmanıza yol açabilir. Ayrıca bu gıdalar, sağlıksız kilo alımına da sebep olabilir. 

Fast food olarak bilinen yemekler ve şeker de bu kategoriye dahil olan besinler arasında. Sağlıklı bir bedene ve yüksek enerjiye ihtiyaç duyduğunuz düğün öncesi dönemde fast food, şeker ve paketli gıda üçlüsünden uzak durmalısınız. Canınız atıştırmalık istediğinde sağlıklı atıştırmalıklara yönelebilirsiniz. Kuru meyveler, ceviz, fındık, fıstık, cevizli sucuk vb. sağlıklı atıştırmalıkları beslenme rutininize ekleyebilirsiniz. 

 

Takviye Edici Gıdalardan Destek Alın

Günümüzde ihtiyaç duyduğumuz vitaminlerin hepsini yediğimiz besinlerden elde etmemiz, bazen mümkün olmayabiliyor. Bu durumda besin takviyelerinden, ekstra vitaminlerden yardım almak iyi bir fikir olabilir. Düğün öncesinde doktorunuza giderek kan tahlili yaptırabilir ve nasıl bir beslenme biçimine ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz. Doktorunuzun uygun gördüğü takviye edici gıdaları besinlerinizle birlikte alabilir, böylece vitamin ve mineral eksikliğinin yaratacağı sorunlarla karşılaşma olasılığınızı en aza indirebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts İle Eşsiz Bir Düğün

Elite World Hotels & Resorts Düğün

Hayalinizdeki düğünü gerçekleştirmek için sizinle birlikte çalışan Elite World Hotels & Resorts, uzman ekibi ile birlikte düğün stresinizi en aza indirmeyi amaçlıyor. Düğün masasının süslemelerinden dekorasyona, ödüllü şeflerin hazırladığı menülerden aile konaklamalarına kadar her detayı düşünen Elite World Hotels & Resorts hayallerinizin ötesine uzanıyor. 

Elite World Hotels & Resorts; havuz başı, balo salonu gibi farklı alternatifleriyle ve düğününüz için en uygun salonu sağlayan 5 yıldızlı otelleriyle düğün gününüzü şölene çeviriyor. Düğünün ardından sevdiklerinizle eğlenebileceğiniz after party alanı ise düğün gününüzü unutulmaz bir sonla bitirmenizi sağlıyor. Siz de hayallerinizdeki düğünü kurgulamak ve süreci çok daha keyifli hâle getirmek için Elite World Hotels & Resorts'u ziyaret edebilirsiniz.

Elite World; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

ELITE WORLD Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

ELITE WORLD Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

ELITE WORLD İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: