BLOG

BLOG

Fotoğraf Tutkunlarının Çok Seveceği 9 Farklı Lokasyon


Türkiye'de fotoğraf tutkunları için çarpıcı güzelliklere sahip birçok lokasyon bulunuyor. Bu yerler doğal güzellikleri, tarihî dokuları ve eşsiz manzaralarıyla fotoğrafla ilgilenenlerinin uğrak noktası oluyor. Birbirinden ilgi çekici rotalar; unutulmaz güzellikte kareler yakalamak ya da fotoğrafçılığın büyülü dünyasına adım atmak isteyenler için ilham verici olabilir. Siz de fotoğrafçılık sanatıyla ilgileniyorsanız ya da yeni başlamayı düşünüyorsanız önereceğimiz 9 rotaya mutlaka göz atmalısınız! İşte karşınızda doğanın fotoğraf makinenizle dans edeceği birbirinden etkileyici 9 lokasyon!

 

1. Likya Yürüyüş Yolu (Antalya/Kemer) 

Muğla'nın Fethiye ilçesi Hisarönü mevkiinden başlayıp Antalya Geyikbayırı köyünde sona eren 555 kilometrelik rota, fotoğraf tutkunları için muhteşem güzellikte bir yer. Rota üzerinde yirmiyi aşkın antik kent,18 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun doğal plajlarından biri olan Patara kumsalı, limanlar ve muhteşem manzaraya sahip birçok yerleşim alanı bulunuyor. 

 

2. Karagöl (Artvin)

Artvin'de bulunan Karagöl, benzersiz doğası ve büyüleyici manzarasıyla fotoğrafçıların uğrak noktalarından biri. Bölgede bulunan yürüyüş rotaları fotoğrafçılara muazzam güzellikte kareler sunuyor. Karadeniz yaylarından biri olan Karagöl, yemyeşil doğası ve göl manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Gölün sakin sularını çevreleyen görkemli ağaçlar etkileyici fotoğraflar çekme imkânı vadediyor.

 

3. Mardin

Tarihi uzun yıllar öncesine dayanan Güneydoğu Anadolu’nun mistik ve etkileyici şehri Mardin, büyüleyici coğrafyasıyla fotoğraf tutkunlarını bekliyor. Bölgede birçok antik yerleşim yeri bulunuyor. Mardin eşsiz mimarisi ve kültürüyle fotoğrafçılara zamanda yolculuk yaptırır nitelikte bir deneyim sunuyor. Dara Antik Kenti, Mardin Kalesi, Mardin Evleri gibi daha birçok önemli turistik yerleri fotoğrafçılara ilham kaynağı oluyor.

 

4. Balat Sokakları (İstanbul) 

Balat Sokakları

İstanbul'da öyle bir yer var ki tam da fotoğrafçıların aradığı türden bir lokasyon! Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik olmak üzere üç büyük dine sahip insanların yüzyıllarca bir arada yaşadığı Balat, son zamanlarda fotoğrafçılar tarafından oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Balat'ın tarih kokan sokaklarında yürürken fotoğraf makinenizi elinizden bırakamayacaksınız!

 

5. Kapadokya (Nevşehir) 

Türkiye'de oldukça popüler olan Kapadokya, fotoğraf sanatı ile ilgilenenlerin mutlaka gitmesi gereken rotalardan biri. Bölge, binlerce yılda meydana gelmiş volkanik oluşumlarla âdeta bir heykeltıraşın elinden çıkmış gibi görünüyor. Yeraltı şehirleri, peri bacaları, Uçhisar gibi tepeleriyle Kapadokya; Türkiye’deki en iyi fotoğraf çekilecek yerlerin başında geliyor. 

 

6. Şirince (İzmir)

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince köyü, doğal güzellikleri ve muhteşem doğasıyla Türkiye'de fotoğraf çekilecek en iyi lokasyonlardan biri. Şirince; üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinlikleriyle öne çıkan tarihî bir Rum köyü. Burada bulunan Şirince evleri, 19. yüzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor. Siz de Şirince'nin tarih kokan sokaklarında, üzüm bağlarında gezerek muhteşem güzellikte fotoğraflar yakalayabilirsiniz. 

 

8. Nemrut Dağı (Adıyaman) 

Listemizin son sırasında muhteşem güzellikte bir doğa harikası yer alıyor. Apollon ve Zeus gibi mitolojik tanrıların devasa heykellerini barındıran Nemrut Dağı, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiş durumda. Bu bölgeye dünyadan birçok kişi özellikle güneşin batışını izlemek için akın ediyor. Siz de bu deneyiminize fotoğraf makineniz ile eşlik ederek mistik tarzda fotoğraflar çekebilirsiniz.  

 

9. Sapanca (Sakarya) 

Sapanca

Türkiye'de her yıl fotoğrafçıların akınına uğrayan bir başka lokasyon ise Sapanca. Sakarya iline bağlı olan Sapanca, doğal güzellikleri ve Sapanca Gölü'nün eşsiz görünümüyle öne çıkan bir ilçe. Sapanca yemyeşil ormanları, göl kenarında bulunan plajları, büyüleyici güzellikteki yürüme parkurları ve daha birçok özelliğiyle fotoğraf sanatıyla ilgilenenler için tam bir hazine sunuyor. Ayrıca ilçenin sokaklarında gezerek tarihi yansıtan kareler de yakalayabilirsiniz.

Sapanca'ya fotoğraf çekmek ve aynı zamanda tatil yapmak için geldiğinizde ilçenin en güzel yerinde konumlanan ELITEWORLD Grand Sapanca'yı tercih edebilirsiniz. ELITEWORLD Grand Sapanca; işinde uzman kadrosu, özgün mimarisi ve sunduğu özel imkânlarla misafirlerine muhteşem bir deneyim sunuyor. Tesisin hijyenik ve ferah odalarında konaklayabilir, tesis içerisindeki tüm olanaklardan yararlanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için ELITEWORLD Grand Sapanca ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: