BLOG

BLOG

Bu Yarıyıl Tatilini Sapanca'da Geçirmek İçin 12 Sebep


Sömestir yaklaşırken keyifli bir tatil için lokasyon arayışına girmiş olabilirsiniz. Kartpostalları aratmayan doğa manzaraları ve sakin atmosferiyle kendine hayran bırakan Sapanca'yı tatil destinasyonu olarak seçebilirsiniz. Peki, Sapanca'yı tercih etmenizi sağlayacak özellikler sadece bunlar mı? İşte, bu yarıyıl tatilini Sapanca'da geçirmeniz için tam 12 sebep!

 

1. Şehrin Kalabalığından Kaçabilirsiniz

Şehrin gürültüsünden ve keşmekeşinden kaçıp ruhunuzu dinlendirecek bir tatile ihtiyacınız olduğunda Sapanca'nın sakin atmosferine kendinizi bırakabilirsiniz. Trafik gürültülerinden uzakta, sakin, huzurlu, sevdiklerinizle baş başa bir tatil için Sapanca harika bir seçenek! 

 

2. Kendinizi Doğanın Kollarına Bırakabilirsiniz

Sapanca denince herkesin aklına muhteşem doğal güzellikler geliyor. Her mevsim görsel şölen yaşatan bu eşsiz kent, kış aylarında da etkileyici doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Tabiat ananın en güzel örneklerini ayaklarınızın altına seren Sapanca; sabahları doğa yürüyüşlerine çıkabileceğiniz, sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz birçok alana sahip. 
 

3. Eğlence Mekânlarında Hoşça Vakit Geçirebilirsiniz

Hem gençlere hem ailelere özel mekânları olan Sapanca'da akşamları keyifli vakit geçirebilirsiniz. Canlı müzik yapan, keyifle içkinizi yudumlayıp yemeğinizi yiyebileceğiniz mekânların yanı sıra çocuk oyun alanına sahip işletmelerin de olması, yarıyıl tatili için Sapanca'yı çok daha cazip hâle getiriyor.

 

4. Birçok Aktiviteyle Eğlenceli Zaman Geçirebilirsiniz

Eğer tatilde keyifli deneyimleri yaşamayı tercih ediyorsanız Sapanca'da yapabileceğiniz pek çok aktivitenin olduğunu söylemeliyiz. Örneğin Sapanca Gölü'nde su kayağı, kano, yelken gibi su sporlarını yapabilir veya gölün çevresinde bisikletle turlayabilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşleri ve ATV turu gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.
 

5. Eşsiz Fotoğraf Kareleri Yakalayabilirsiniz

Fotoğraf çekmeyi seviyor, keyifli anlarınızı ve doğal güzellikleri ölümsüzleştirmek istiyorsanız yarıyıl tatili için Sapanca'yı tercih edebilirsiniz. Çünkü Sapanca harika fotoğraflar çekebileceğiniz muhteşem manzaralar sunuyor. Sapanca Gölü'nü, yemyeşil ormanı veya konakladığınız otelin şöminesini arka planınız yaparak muazzam fotoğraf karelerine imza atabilir; onları sosyal medya hesabınızda paylaşabilirsiniz.

 

6. Leziz Yeme-İçme Kültürünün Tadını Çıkarabilirsiniz

Sapanca'nın mutfak açısından da zengin olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle et yemekleriyle ünlü olan Sapanca'da göl kenarında kahvenizi yudumlayabilir, merkezde veya ara sokaklarda bulunan restoranlarda enfes alabalığın tadına bakabilirsiniz. Ayrıca burada köy kahvaltısının ve mangalın da meşhur olduğunu söylemeden geçmeyelim.
 

7. Bütçenize Uygun Konaklama Seçeneği Bulabilirsiniz

Sapanca, her bütçeye uygun tatil yapma fırsatı sunuyor. İster tek başınıza ister ailenizle tatile çıkın, mutlaka bütçenize uygun bir konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Tercih edeceğiniz imkânlara göre fiyatlar değişiklik gösterse de Sapanca'nın nispeten ekonomik bir tatil için ideal olduğunu söyleyebiliriz.
 

8. Sapanca Gölü'nü Mutlaka Görmelisiniz

Sapanca Gölü, burada tatil yapmak için en önemli nedenlerden biri. Bilhassa suyun dinginliğini ve ferahlatan hissini sevenler için harika bir ortam sunan Sapanca Gölü'nde sabah gezintisi yaparak huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Hayatın koşuşturmacasını ve stresi geride bırakabilirsiniz. 

 

9. Kuş Sesleriyle Güne Başlayabilirsiniz

Her sabaha korna sesleriyle uyanmaktan sıkıldıysanız Sapanca size çok iyi gelecek. Bu harika destinasyonda güne kuş cıvıltıları ve tertemiz havayla başlayabilir, kendinizi her sabah yeniden doğuyormuş gibi hissedebilirsiniz.

 

10. Farklı Konaklama İmkânları Arasından Tercih Yapabilirsiniz

Sapanca, konaklama seçeneği açısından da son derece zengin. Bungalov evler, villalar, dağ evleri, kamp alanları ve oteller gibi farklı seçenekleriniz var. Eğer yarıyıl tatili için lüks bir konaklamayı tercih ediyorsanız otelleri araştırabilirsiniz.


11. Mimari Yapılarla Tarihte Bir Yolculuğa Çıkabilirsiniz

Kültür turizmi yapmayı seviyorsanız Sapanca'da birbirinden güzel mimari yapılar da mevcut. Mimar Sinan'ın imzasını taşıyan Vecihi Kapısı, Roma döneminden kalma Justinianus Köprüsü, Sapanca Camii ve Sapanca Evleri mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

 

12. Sapanca'ya Kolayca Ulaşabilirsiniz

Sapanca, ulaşım sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir yer. Çünkü İstanbul, Ankara, Bolu, Bursa, Yalova ve Tekirdağ gibi civar şehirlere oldukça yakın. Buraya gitmek için farklı yolları tercih edebilirsiniz. Örneğin özel aracınızla Sapanca'ya ulaşabileceğiniz gibi toplu taşıma araçları ile de Sapanca'ya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul'dan gelecekler için trenle ulaşım imkânı da mevcut.

 

Sapanca'nın Tüm Güzelliklerini Sunan Konaklama Deneyimi İçin: Elite World Grand Sapanca

Sapanca'nın tüm güzelliklerini yaşayabileceğiniz bir tatil deneyimi için ormanın kalbinde yer alan Elite World Grand Sapanca, harika bir seçenek! Otel; lüks odaları, modern atmosferi, usta şeflerin hazırladığı enfes yemekleri ile tatilinizi en keyifli şekilde geçirmenizi sağlıyor. Otelin bünyesinde hizmet veren Fit Life SPA & Wellness'da tüm stresiniz atabilir, Gymboree-Kids Club tarafından hazırlanan eğlenceli programlar sayesinde çocuklarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Restoran ve barlarda eşsiz lezzetlerin tadına bakabilir, Adventure Park'ta doğanın güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Siz de unutulmaz bir yarıyıl tatili için hemen Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: