BLOG

BLOG

BİRBİRİNDEN ÖZEL EN GÜNCEL VE TREND KINA GECESİ KONSEPTLERİ


Birbirinden Özel En Güncel ve Trend Kına Gecesi Konseptleri

Geçmişten beri kültürümüze yerleşmiş birçok evlilik ritüeli var. Bu evlilik adetlerinin olmazsa olmazlarından biri de kına geceleri. Evlenecek kızlara kına yakma geleneği çok eskilere dayansa da son yıllarda bu gelenek, birbirinden farklı ve renkli organizasyon fikirleri sayesinde yeniden yorumlanabiliyor. Kına geceleri hakkında üretilen fikirler, her geçen gün artıyor ve onlarca seçenek karşısında karar vermek de oldukça zorlaşıyor. Yine de birbirinden farklı ve ilginç kına gecesi konseptleri, geline özel hissettirmek ve misafirlere unutulmaz anlar yaşatmak için oldukça anlamlı. İşte yeni evleneceklere son zamanların en trend ve birbirinden farklı kına gecesi konsepti fikirleri...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Milli Kültürümüz Kına Gecesi Hakkında Bilinmeyenler

Hint Temalı Kına Gecesi Konsepti

Hint kınası, son yıllarda oldukça popülerleşti. Bu durum kına gecelerine de yansımış durumda. Kına geceleri için farklı konsept arayışına giren gelinler, son dönemlerde Hint temalı kına gecesi konseptlerine ilgi duyuyor. Eğer siz de kına gecesi için farklı bir fikir arayışındaysanız Hint temalı bir konsept ile hayatınızın en unutulmaz anlarından birine renk katabilirsiniz.

Bu konsepti yansıtabilmek için organizasyonunuzda pembe, turuncu, yeşil gibi parlak renkleri tercih etmelisiniz. Kına kıyafeti seçimi de bu noktada oldukça önemli. Geleneksel kaftanlar yerine bir Hint kıyafeti tercih edebilirsiniz. Altın rengi aksesuarlar ise bu konseptin olmazsa olmazlarından. Unutmayın, Hint konseptli kınalar bol gösteriş, bol müzik ve bol dans içerir. Hareketli Hint müzikleriyle eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Geleneksel motiflerden oluşan Hint kınası dövmeleri ile misafirleriniz için de bu geceyi unutulmaz kılabilirsiniz. Hint temalı kına gecesi konsepti ile uzun süre akıllarda kalacağınıza emin olabilirsiniz.

 

Hamamda Kına Gecesi Konsepti

Hamamda yapılan kına gecelerinin son dönemlerde yeniden popülerleşmesini "geleneğe dönüş" diye yorumlayabiliriz. Eskiden evlenecek kızlara düğünden önce gelin hamamı yaptırılırmış. Şimdilerde ise bu gelenek, kına gecesiyle devam ettiriliyor. Siz de neşeli hamam havasını kına gecenize yansıtabilirsiniz. Hamamda yapılan kına geceleri genellikle iki aşamalı gerçekleşiyor. İlk aşamada gelin hamamı yaptırılıyor, ardından "soğukluk" denen kısma geçilip şarkılar, ikramlar ve danslarla eğlenerek kına gecesi yapılıyor.

Hamamda yapılan bir kına gecesinde giyilecek kıyafet için elbette en uygun tercih geleneksel peştamallar. Eğer misafirler arasında özel olmak isterseniz arkasında "gelin" yazan beyaz bir peştamal giyebilir, hatta başınıza kısa bir tül duvak takabilirsiniz. Hamamda kına gecesi konseptine uygun bir organizasyon oluşturmak için süslemelerde kırmızı tüller, kırmızı gül yaprakları ve mumlar kullanarak hoş bir atmosfer yaratabilirsiniz. Misafirlerin bu geceyi unutmamalarını sağlamak için onlara hoş kokulu sabunlardan, peştamaldan ve keseden oluşan bir hamam seti hediye edebilirsiniz. Ve tabii kına gecelerinin olmazsa olmazı müzikli eğlenceye eşlik etmek için def kullanabilirsiniz.

 

Modern Kına Gecesi

modern kına gecesi

Geleneksel kına gecelerine modern bir hava katmak istiyorsanız, bekarlığa veda partinizi kına gecesi ile birleştirebilirsiniz. Mesela bekarlığa veda için bir havuz başı partisi ya da karaoke gecesi planlıyorsanız bu etkinlikleri kına gecenizin içerisine de yerleştirebilirsiniz. Hazırlayacağınız küçük kına aksesuarlarıyla kısa bir kına yakma merasimi gerçekleştirip gecenin geri kalanında bolca eğlenebilirsiniz. Ayrıca bu geceyi akıllara kazıyacak fotoğraflar çekmek için değişik maskelerden, renkli duvaklı taçlardan ya da üzerinde eğlenceli sloganlar bulunan kına gecesi pankartlarından yardım alabilirsiniz.

 

Osmanlı Temalı Kına Gecesi Konsepti

Osmanlı Temalı Kına Gecesi Konsepti

Son dönemlerde televizyon ekranlarında Osmanlı dizilerinin popülerleşmesiyle her türlü organizasyonda Osmanlı konseptlerine olan ilgi de artmış durumda. Bu durum tabii ki kına gecelerine de yansıyor. Bol işlemeli ve ağır kumaşlardan oluşan kaftanlarla, bordo ya da kırmızı kadifelerin kullanıldığı altın varaklı sultan tahtları ve süslemelerde kullanacağınız tuğra motifleriyle, kına gecenizde tam bir Osmanlı konsepti oluşturabilirsiniz. Başınıza takacağınız zümrüt taşlarıyla süslenmiş bir taçla da saraylı görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Misafirlere ise Osmanlı şerbeti ve lokum ikram ederek sarayda hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Osmanlı temalı kına gecesi konsepti ile en özel anlarınızın tadını sultanlar gibi hissederek çıkarmanız mümkün.

Unutulmayacak bir kına gecesi geçirmek için organizasyonlarınızı Elite World Hotels konforunda gerçekleştirebilirsiniz. Büyülü bir atmosfer içerisinde, kusursuz bir gece geçirmek istiyorsanız Elite World Hotels'in kına ve bekarlığa veda organizasyonlarınız için sunduğu seçenekleri inceleyebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: