BLOG

BLOG

Beslenme Tarzınızı Değiştirerek Yaza Formda Girin


Herkesin yaz mevsiminin ılık esintilerini, masmavi denizi, pırıl pırıl güneşi özlediğini duyar gibiyiz! Deniz sezonunu iple çekenleri tatlı bir heyecan sarmışken mayo ve bikinilerin içinde daha fit görünmek, plajlarda fark yaratmak, en önemlisi de kendimizi formda ve sağlıklı hissetmek de önem kazanıyor. 

Peki ya mevsimi harika bir “Merhaba!” demek için formunuz yaza hazır mı? Beslenme tarzınızda yapacağınız küçük değişikliklerle yaza formda girebilir, kendinizi tıpkı içinizde uçuşan kelebekler gibi hafif hissedebilirsiniz. İşte yaza formda girmek ve fit bir vücuda sahip olabilmek için yapılması gerekenler! 

 

Vejetaryen Beslenme

Beslenme tarzı değiştirmek denilince akla ilk vejetaryen beslenme geliyor. Vejetaryenlik, temelde bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olduğu bir beslenme tarzı. Vejetaryen olan kişiler bitkisel besinleri ağırlıklı olarak tüketirken et, balık, tavuk, peynir, yumurta, yoğurt gibi hayvansal gıdaları ise oldukça az ve seyrek olarak tüketirler. Bu beslenme tarzı lif açısından zengin gıdaların tüketimine dayandığı için sindirim sistemini destekler. Ayrıca düzenli ve bedenin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yapılırsa kilo vermeye ve yaza formda girmeye oldukça yardımcı olur.

 

Glütensiz Beslenme

Glüten aslında bir protein türüdür ve arpa, buğday, çavdar gibi tahılların içinde doğal olarak bulunur. Glütensiz beslenme biçimi ilk olarak çölyak hastaları için oluşmuş olsa da faydalı bir beslenme tarzı olduğundan günümüzde pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu beslenme tarzında yenen her şeyin etkileri kontrol ediliyor. Özellikle simit, makarna ve hamur işleri gibi rafine karbonhidratlarla dolu olan besinler glüten içerdiği için bu besinleri öğünlerden çıkarmak; yaza formda girmeyi sağlayabilir.

 

Vegan Beslenme

Vegan beslenme tarzı, öğünlerden hayvansal ürünlerin tamamen çıkarıldığı beslenme tarzına verilen isimdir. Vegan beslenmede yalnızca sebze, meyve, tahıl ve kuru baklagiller tüketilir. Baklagiller, tofu ve tempeh gibi yüksek protein içeren besinleri tüketmek hem metabolizmayı hızlandırır hem iştah azaltır. Ayrıca lifli besinler uzun süre tok tutar ve sindirim sistemini destekler. Böylece çok daha fit bir görünüm elde edilebilir.

 

Pesketaryen Beslenme

Pesketaryen beslenme tarzı deniz ürünleri ve balıkların tüketilebildiği, vejetaryenliğin bir alt türü olan beslenme tarzıdır. Bu beslenme tarzında ana protein kaynağı olarak deniz ürünleri başrolde oluyor. Ayrıca sebze, meyve, kabuklu yemiş, tahıl, baklagiller ve sağlıklı yağlar da bu beslenmede yer alıyor. Deniz ürünleri; omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, vitamin ve mineraller içerdiği için beden sağlığını destekliyor. Bu beslenme tarzında kilo vermeye yardımcı lifli gıdalar yer aldığı için pesketaryen beslenme istediğiniz forma kavuşmanıza yardımcı olabilir.

 

Paleo Beslenme Tarzı

Paleo beslenme tarzı, taş devri beslenme olarak da adlandırılıyor. Bu beslenme tarzının temelinde, atalarımız milyonlarca yıl önce nasıl besleniyorsa o şekilde beslenme fikri yer alıyor. Bundan 60 milyon yıl önce insanlar meyve ve yapraklarla besleniyorlardı. Ateşin keşfi ile birlikte hayvan tüketimleri de artan atalarımız, tarım devrimine kadar tahıllarla tanışmadı. Bu nedenle paleo tarzı beslenme, tahılların insan vücuduna uygun olmadığını savunuyor. Bu beslenme biçiminde şekerden, sütlü ürünlerden ve paketli gıdalardan da uzak duruluyor. Oldukça sağlıklı bir beslenme tarzı olan paleo beslenme sayesinde yaza hem formda hem enerjik bir şekilde girebilirsiniz.

 

Yaza Formda Girmek İçin En Doğru Adres: Vitamin Bar 

Yaza formda girmenin en iyi yolu spor yapmak ve beslenme düzenine dikkat etmekten geçiyor. Elite World Hotels & Resorts bünyesindeki Vitamin Bar, beslenme tarzınıza yeni bir soluk getiriyor. Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Florya ve Elite World Van bünyesindeki Vitamin Bar; taze sıkılmış meyve suları, sağlıklı besinler ve hafif alternatifler ile oldukça zengin çeşitlilik sunuyor. Dilerseniz önce Fit Life Spa & Health Center'da spor yapabilir, ardından sporcu beslenmesine uygun lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Yaza fit girmek için hemen Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilir, rezervasyon oluşturarak Vitamin Bar'ın eşsiz lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz!