BLOG

BLOG

Spor Salonu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Spor Salonu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek önemli ama yeterli değil. Hedeflerinize ulaşmak için yeme içme alışkanlıklarınızı spor ile desteklemeniz gerekiyor. Sporu hayatınızın bir parçası yapmanın en kolay yolu da iyi bir spor salonuna kaydolmaktan geçiyor. Peki, sizin için en uygun spor salonunu seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

 

Spor Salonunun Konumu

Spor salonu seçerken belki de en önemli kriter, tercih edeceğiniz salonun konumu. Öyle ki spor salonunun evinize ya da iş yerinize yakın olması hayati bir önem taşıyor. Spor yapmak disiplin gerektiren bir alışkanlık olduğundan salonun bu önemli noktalara uzak olması, programınızın aksamasına neden olabilir. Bu duruma fırsat vermemek için evinizin ya da iş yerinizin güzergâhında konumlanan spor salonlarından birine yönelebilirsiniz.

 

Salonun Çalışma Saatleri

Seçim yaparken göz ardı etmemeniz gereken bir diğer konu ise salonun çalışma saatleri. Bu unsura dikkat ederek salonun sizin programınıza uyup uymayacağına karar verebilirsiniz. Spor salonunun hangi zaman dilimleri arasında açık olduğu, esnek mesaiyle ya da vardiyalı olarak çalışanlar için ekstra önemli. Öyle ki işten geç çıktığınız bazı günlerde salonun kapılarını kapalı görmek hoşunuza gitmeyebilir. Bu noktada resmî tatiller konusuna bir parantez açmakta da fayda var. Sonuçta tatil günlerinde de soluğu spor salonunda almak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla kararınızı vermeden önce bu soruyu yöneltmeyi de unutmayın.

 

Ekipmanların Kalitesi

Ekipmanların Kalitesi

Ekipmanların kalitesi ve çeşitliliği, spor salonunun seçilmesinde etkili olan en önemli faktörlerden. Siz de bu çerçevede ekipmanların ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz. Her şeyden önce salondaki ekipmanlar kaliteli ve ergonomik yapıda olmalı. Ayrıca ekipmanların bakımları eksiksiz bir şekilde yerine getirilmeli. Aksi bir durumda sakatlıklar ve yaralanmalar ortaya çıkabilir.

 

Salonun Sunduğu İmkânlar

Ekipman meselesini de konuştuğumuza göre dilerseniz antrenman konusuna geçelim. Spor salonunda sizin gelişiminizi takip edecek ve size yol gösterecek, yetkin antrenörlerin bulunması son derece önemli. Bu sayede olası sakatlıkların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca spordan daha çok verim alabilirsiniz.

 

Hijyen Koşulları

Spor salonlarının, özellikle popüler olanlarının çok sayıda üyesi bulunuyor. Dolayısıyla tüm üyeleri aynı anda görmeseniz de spor ekipmanlarının birçok kişi tarafından kullanıldığını unutmamalısınız. Benzer bir durum başta soyunma odaları olmak üzere salonun diğer kullanım alanları için de geçerli. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda hijyen koşullarının da son derece önemli olduğu su götürmez bir gerçek. Bu konu hakkında fikir edinebilmek için salonla ilgili yapılan yorumları inceleyebilirsiniz.

 

Havalandırma Sistemi

Spor salonlarında aynı anda çok sayıda insan yoğun bir efor sarf ediyor. Bu nedenle salonun sağlıklı bir ortama kavuşmasını sağlayacak klima ve havalandırma sistemine sahip olması gerekiyor. Salondaki sistem, içerideki havanın temizlenmesini sağlarken terli sporcuların hasta olmasının da önüne geçmeli.

 

Elite World Hotels & Resorts'ta Spor Sağlıkla Buluşuyor

Misafirlerini Elite World Hotels & Resorts çatısının altında ağırlayan Fit Life SPA & Health Center, üyelerine çok yönlü bir spor rutini vadediyor. Tam donanımlı Technogym marka ekipmanları ile kaliteli ve güvenli bir deneyim sunan Fit Life SPA & Health Center, sizler için Akıllı Fitness Progamı'yla en doğru yol haritasını çıkarıyor.

Çeşitli spor dallarında hem grup hem özel ders olanaklarından yararlanabileceğiniz Fit Life SPA & Health Center'da günün ve sporun yorgunluğunu atabilmeniz için masajlar, Türk hamamı, özel SPA programları gibi olanaklar da sizleri bekliyor. Siz de Fit Life SPA & Health Center'daki yerinizi alabilmek ve salonun tüm imkânlarından yararlanabilmek için Elite World Hotels & Resorts'un web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: