BLOG

BLOG

ADIM ADIM BAVUL HAZIRLAMA REHBERİ


Bavul düzenlemek çok güç olmasa da, yanınıza almak istediğiniz tüm eşyalarınızı deforme etmeden, kırıştırmadan bavulunuzun içine yerleştirmek iyi bir organizasyon gerektirir.

Öncelikle yolculuk amacınız, gideceğiniz şehir, bölge, kalacağınız mekân ve konaklama süresine göre bir planlama yapmalısınız elbette. Bir iş gezisi veya tatil için hazırlamanız gereken bavul birbirinden farklı olacaktır. Sizin için hazırladığımız pratik bavul hazırlama tavsiyelerimize dikkat ederseniz, seyahate çıkmadan önce bavulunuzu hazırlamak için günler öncesinden hazırlanmaya gerek duymayacaksınız.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Valizinde Olması Gerekenler

Bavul Hazırlamadan Önce, Liste!

bavul listesi

Bavul, günlük yaşantınızın bir yansıması gibidir. Yanınıza kullandığınız, giydiğiniz hemen her şeyi almak istersiniz. Fakat gereksiz eşyalarla dolu bir bavul, hiç de işinize yaramayacağı gibi boşa zaman ve enerji kaybettirir. Pratik bir seyahat için size gerekli olan en temel eşyaların minimum listesini yaparak işe başlayabilirsiniz. ”Olmasa da olur!” diyebileceğiniz hiç bir eşyayı bavulunuza koymamanız adına elemeler yapabilirsiniz. Böylece daha kısa sürede bavulunuzu hazırlayabilir; üstelik bavulunuza gerekli olan daha çok eşyanızı sığdırabilirsiniz.
 

Bavulunuzda Mutlaka Olması Gerekenler

Bavulunuzda Olması Gerekenler

  • Kalacağınız gün ve gideceğiniz ortama göre hesaplayabileceğiniz kıyafetleriniz,
  • Kıyafetlerinize uygun asgari kullanabileceğiniz sneakers, sandalet gibi az yer kaplayacak ayakkabılar,
  • Gidiş geliş süresince yetecek oranda ve küçük ebatlarda diş fırçası, diş macunu, parfüm, şampuan gibi kişisel malzemeler,
  • Yeterince iç çamaşırı, çorap, kemer gibi eşyalar,
  • Seyahatiniz esnasında kullanacağınız telefon, tablet, laptop gibi cihazlar,
  • Pasaport, ehliyet, vize belgeleri gibi yanınızda bulunması gereken evraklar.
     

Küçük Bavula Eşya Sığdırmak

Küçük bir bavul seçtiyseniz kısa bir seyahat düşündüğünüz anlamına gelir. Olabildiğince az sayıda ve çaprazlama kullanabileceğiniz kıyafetlerinizi katlayın ve sıkı sıkı yuvarlayarak hacmini daraltın. Ayakkabı ve temizlik-bakım malzemeleri gibi eşyaları alta koyabilirsiniz. Katlayıp, yuvarlamış olduğunuz t-shirt, pantolon gibi kıyafetlerinizi yan yana bavulunuza yerleştirin ve kalan boşluklara kemer, şarj, aksesuar gibi eşyalarınızı sıkıştırın. Hala boş yerler kaldığını göreceksiniz. Bu boşlukları seyahatten aldığınız hediyeler için kullanabilirsiniz.
 

Büyük Bavul Yerleştirme için Öneriler

Geniş bir aile veya uzun süreli bir seyahat için seçtiğiniz bavulunuz, taşıma güçlüğüne maruz kalmamak için mutlaka tekerlekli ve çek-çekli olmalıdır. Bavul, büyük diye tıka basa her şeyi doldurmak yerine ihtiyaç listesine göre hazırlayabileceğiniz minimum eşya oranınızı düşünmelisiniz. Aynı tip kıyafetlerinizi buruşmayacak şekilde bavula yerleştirebilmek için zemine düzgünce açıp üst üste katlayabilir, daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

Bavulunuza önce ayakkabılarınızı en alta gelecek şekilde (kullanılmışsa bir poşete geçirerek) yerleştirebilirsiniz. Kalın kumaşlı ağır kıyafetleri de en alta koymaya dikkat etmelisiniz. Ayakkabı içlerindeki boşluklarını, iç içe sokacağınız çorap ya da iç çamaşırı gibi küçük eşyalarınızı koyarak değerlendirebilirsiniz. Tüm boşlukları, uygun eşyalarla doldurup ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızı yeniden kontrol ettikten sonra bavul hazırlama işinizi sonlandırabilirsiniz.
 

Bavullar Karışmasın!

Havaalanlarında en sık görülen durumlardan biri, aynı tip model ve renkte bavulların kaybolması ya da karışmasıdır. Oldukça can sıkıcı bu duruma düşmemek için basit manevralar yapabilirsiniz.

  • Kısa bir seyahat ve uçak yolculuğu, planın bir parçası ise kabine sığabilecek küçük bir bavul tedarik etmeniz, havaalanında boş yere beklemeyi ve valizinizin kaybolma riskini önler.
  • Valizinizin rengini, herkesin tercih ettiği siyah, kahverengi, bej gibi renkler dışında, hatta mümkünse neon renklerde seçebilirsiniz.
  • Renk değiştirme imkânınız yoksa bavulunuzun üzerine renkli bantlar yapıştırabilirsiniz.
  • Hiçbir şey yapamadıysanız bile, bavul üzerindeki etiketlere iletişim numaranızı yazmayı unutmamanızı öneririz.

İyi yolculuklar!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: