BLOG

BLOG

2019 YILINDA DÜNYANIN EN İYİ 10 SEYAHAT DESTİNASYONU


Tatiller, hayatın kaosuna kısa bir ara verdiğimiz en keyifli zamanlardır. Bundandır ki yaz veya kış; ne zaman ufak bir kaçamak yapacak olsak öncesinde en iyi tatil destinasyonlarını araştırır, aralarından zevklerimize uygun bir seçim yapmaya çalışırız. Çünkü yeni yerler keşfetmenin keyfi bambaşkadır. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız ve bu yıl gerçekleştireceğiniz tatiller için bir arayış içindeyseniz listemiz size fikir verebilir. Dünyanın en fazla tercih edilen seyahat sitesi Trip Advisor, 2019'da en çok tercih edilen destinasyonları belirledi! İşte hepsi birbirinden güzel o yerler!

 

10. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai, hepsi birbirinden güzel plajları, yeni metro sistemi, dünya mutfağından farklı lezzetler barındıran restoranları, lüks eğlence mekanları ile keyifli tatil rotalarından biri. Özellikle son yıllarda sanat galerileri ve modacıları ile de ön plana çıkmaya başladığı için sanatta da son derece iddialı. Tüm bunlar sebebiyle en çok yaz tatilleri için tercih edilen Dubai, 2019'un da en çok ziyaret edilen destinasyonlarından.

 

9. Marakeş, Fas

Marakeş

Listemizin bir diğer destinasyonu Marakeş olarak karşımıza çıkıyor. Egzotik çarşıları, saray gibi otelleri, eğlenceli gece hayatı ile ilgi çeken Marakeş, turistik açıdan oldukça zengin bir şehir. Her yanını yürüyerek keşfedebileceğiniz bu keyifli destinasyonda alışveriş yapabileceğiniz geleneksel pazarlar mutlaka görülmeli.

 

8. İstanbul, Türkiye

İstanbul

Ülkemizin en güzel şehirlerinden İstanbul da Trip Advisor'un listesinde yer alıyor! Tarihi ve mimari güzellikleri, benzersiz Boğaz manzarası ile dikkat çeken İstanbul, tüm bu cazip özellikleri ile her yıl dünyanın dört bir yanından misafirlere ev sahipliği yapıyor.

 

7. Barselona, İspanya

Akdeniz sıcaklığını hissetmek, renkli bir kültür yolculuğuna çıkmak, bambaşka bir mimariyle büyülenmek isteyenlerin uğrak noktası Barselona, dünyanın bu yıl en çok ziyaret ettiği yerler arasında. Latin kültürünü deneyimlemek isteyenler, rahatlıkla bu benzersiz destinasyonu tercih edebilir!

 

6. Phuket, Tayland

Phuket

Tayland ülkenin geneline yayılan tapınakları, doğal güzellikleri, uzun kumsalları, meşhur plajları ile dikkat çeken bir bölge. Tüm bunlar burayı tercih sebebi yapıyor ve her yıl ortalama 5 milyon ziyaretçi ağırlamasını sağlıyor.

 

5. Bali, Endonezya

Bali

Doğanın, dalgaların, otantik yaşamın, yöresel dansların, tapınakların, otellerin adası Bali! Bu keyifli ada, yaz tatillerinin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Canggu, Kuta, Jimbaran, Ubud, Nusa Penida, Seminyak, Nusa Dua bölgeleri ile ziyaretçilerine farklı tatil deneyimlerini bir arada sunuyor.

 

4. Girit, Yunanistan

Akdeniz Denizi ile Ege Denizini birbirinden ayıran Girit Adası, konumuyla yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge. Bu nedenle doğal ve tarihi güzellikleri, bembeyaz kumsalları, mavi denizi ile turizmin canlı kalmasını sağlıyor. Dört vilayetten oluşan adanın en popüler bölgeleri ise Hania ve Heraklion olarak karşımıza çıkıyor. 

 

3. Roma, İtalya

Roma

Dünyanın en tarihi kentlerinden Roma, İstanbul'a benzerliği ile dikkat çekiyor. Tıpkı İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulan şehirde tarihi ve doğal güzellikler oldukça etkileyici. Benzersiz İtalyan mutfağı lezzetlerinden bahsetmiyoruz bile!

 

2. Paris, Fransa

Fransa'nın başkenti Paris, dünyanın en romantik kentleri arasında gösteriliyor. İçerisinde pek çok tarihi güzellik barındıran şehirde gezilmesi gereken önemli müzeler bulunuyor. Gerçek bir kültür gezisi yapmak isteyenler, rahatlıkla bu keyifli şehrin sokaklarında kaybolmayı tercih edebilirler.

 

1. Londra, İngiltere

Londra

Avrupa'nın en güzel kentleri arasında gösterilen Londra, 2019 yılının en fazla tercih edilen destinasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi zenginliği, zengin sanat galerileri ve müzeleri ile Londra, keyifli tatiller için tercih sebebi. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri

Doğa ile İç İçe Tatil Yapabileceğiniz 9 Yurtiçi Destinasyonu

Vizesiz Seyahat Rotaları

Sapanca ve Çevresinde Bir Günde Yapabileceğiniz 7 Aktivite

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

İstanbul'da Yer Alan, Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer

Her Mevsimi Ayrı Güzel Bozcaada Rehberi

İstanbul'da Otel Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

İstanbul ve Çevresinde Değerlendirebileceğiniz 8 Bisiklet Rotası