BLOG

BLOG

2000'Lİ YILLARDA EN İYİ FİLM OSCAR'I ALAN 10 FİLM


Evde kaldığımız şu günlerde birçoğumuz ‘’izlenecek filmler ve diziler’’ listelerini çoktan bitirdi bile. Eğer şöyle ‘’gerçek bir başyapıt’’ sıfatına uyabilecek filmler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü bu filmler 2000’li yıllarda ‘’En İyi Film Akademi’’ ödülünü alan filmlerden seçtiğimiz ‘’en iyiler’’ listesi. Hadi hiç vakit kaybetmeden başlayalım. İşte 2000’li yıllarda En İyi Film Oscar’ını alan 10 film!

 

Parasite- 2019

Parasite

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/televizyon/parazit-filmi-konusu-nedir-parazit-filminin-fragmani-ve-konusu-41443702

Bir Güney Kore filmi olan Parasite'nin yönetmen koltuğunda Bong Joon Ho oturuyor. Kapitalizme ağır ve zeki bir eleştiri olan bu film bu sene oldukça ses getirdi. Filmde Kim Ailesi gerçek kimliklerini saklayarak oldukça zengin olan Park Ailesi'ne hizmet vermeye başlıyor. Filmde servet kibri ve sınıf atlama çabasına vurgu yapılan birçok trajikomik olay yer alıyor. Tatlı bir başlangıç yapan film sonlara doğru üzüntülü bir hale bürünüyor. Oldukça sürükleyici bir film olan Parasite’yi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

 

The Shape Of Water- 2017

Guillermo del Toro'nun yönetmen koltuğunda oturduğu bu film de oldukça fantastik bir film. Film soğuk savaş döneminde Elisa ve Zelda’nın Amerika'nın yaptığı gizli bir deneyi keşfetmesi ile başlıyor. Elisa suda hapsedilen insansı bir yaratığın acımasız bir deneyde kullanıldığını fark ediyor ve onunla iletişim kurmaya başlıyor. Aralarındaki tarifsiz bağın etkisi ise oldukça büyük oluyor…

 

Birdman- 2015

Kaynak: http://www.lokantalarim.net/sinema/birdman/

Alejandro González Inarritu'un yönettiği Birdman muhteşem çekim teknikleri ve senaryosuyla son yılların sevilen filmlerinden bir tanesi oldu. Filmde Birdman isimli süper kahraman serisiyle ünlenen Riggan'ın kariyerinin son şansı olan Broadway'de sergilenecek Birdman isimli şova hazırlanması konu ediniliyor. Filmin başrolünde son kez Batman'i canlandırmasının üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçen Michael Keaton'ın oynadığını da belirtelim.

 

The Artist- 2011

Yönetmen koltuğunda Michel Hazanavicius'un oturduğu The Artist 2011 Cannes Film Festivali'nin en gözde yapımlarından biri oldu. Sinema sanatının sessiz dönemine adeta bir saygı duruşu niteliğinde olan bu film 22 kare ile çekildi ve filmde hiç diyalog yer almıyor.

 

The King’s Speech- 2010

İngiliz Kraliyet ailesinden VI. George'un kardeşinin tahttan çekilişi ve VI. George'un tahta çıkmasını ve kekemeliğini yenmesini anlatan film 12 adaylık ile oldukça dikkat çekmişti. Colin Firth'in olağanüstü performansı filmin en güzel ayrıntılarındandı.

 

The Hurt Locker- 2009

Kaynak: https://efsanekareler.com/public/inceleme/olumcul-tuzak-the-hurt-locker-2009-film-incelemesi

Kathryn Bigelow'un yönetmen koltuğunda oturduğu 2009 yapımı The Hurt Locker aday olduğu 9 kategoriden 6'sında ödül aldı. Aynı yıl aynı kategoride eski kocası James Cameron, Avatar filmi ile aday olmuştu. İkilinin her festivalde ve törende aynı kategoride yarışıyor olması, sık konuşulan detaylar arasındaydı. Bir bomba imha ekibinin gerilimli hikayesini anlatan bu yapımı soluksuz bir şekilde izleyeceksiniz!

 

Slumdog Millionaire- 2008

Toplamda 10 kategoride aday gösterilen ve 8 ödülü eve götüren Slumdog Millionaire tam anlamıyla ödülleri süpürdü! 2009 ödüllerine damgasına vuran bu filmde; Mumbai'de yaşayan 18 yaşında bir gencin hikayesi konu ediliyor. Muhteşem bir hikâyeye ve görselliğe sahip olan filmle Freida Pinto, Dev Patel gibi genç yetenekler sektöre giriş yaptı.

 

No Country for Old Men- 2007

Joel Coen ve Ethan Coen yönettiği ''No Country for Old Men'' 2007 yılında 3 diğer Oscar Ödülü ile birlikte ''En İyi Film Akademi Ödülü'' aldı. En baştan söyleyelim; eğer bir Javier Bardem hayranıysanız bu filmi kaçırmayın deriz. Adeta bir başyapıt olan bu filmde; Llewelyn Moss bir olay yerinde bulduğu çantayı alarak hiç istemediği bir belaya dahil olur. Böylelikle arkasına bir kiralık katil takar. İşin içine hem masum hem de masum olmayan insanların karıştığı soluksuz bir takip başlayacaktır.

 

The Departed- 2006

2006 yılında vizyona giren Martin Scorsese muhteşem bir polisiye filmi. Leonardo DiCaprio, Matt Damon ve Jack Nicholson gibi oldukça önemli oyuncuların yer aldığı Köstebek polis teşkilatı ve mafya arasındaki savaşı anlatıyor. Filmde mafyanın adamları polis teşkilatında, polis teşkilatının adamları ise mafya içinde cirit atıyor. Köstebeklerin fark edildiği an muhteşem bir macera ve koşturmaca başlıyor.

 

A Beautiful Mind- 2001

Ron Howard'ın yönettiği A Beatiful Mind'da Russel Crowe, Ed Harris ve Jennifer Connelly gibi oldukça önemliRon Howard'ın yönettiği A Beatiful Mind'da Russel Crowe, Ed Harris ve Jennifer Connelly gibi oldukça önemli oyuncular yer alıyor. Film asosyal bir matematikçi olan John Nash'in hayatını konu ediyor. Başarılı bir matematikçi olan Nash matematik çevrelerince ününü yaymaktadır. Fakat bir süre sonra şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek aşamaya gelir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Evdeki Vaktinizi Kaliteli Hale Getirebileceğiniz 6 Aktivite

Acilen Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Yaşam Alışkanlığı

Evde Yapılabilecek 8 Egzersiz Türü

Evde Uygulanabilecek Meditasyon Teknikleri Nelerdir?

Evde Çalışırken Dikkat Eksikliği Yaşamamanız İçin Almanız Gereken 8 Önlem