BLOG

BLOG

İş Seyahatinizi Eğlenceli Bir Geziye Dönüştürün


İş gereği pek çok kişi yılın farklı dönemlerinde İstanbul'u ziyaret ediyor. Bir veya birkaç günlük planlanan iş seyahatleri, ilk başta kulağa stresli ve yorucu gelebilir. Ancak bu seyahatler, kısıtlı zamanınız olsa dahi konaklayacağınız şehrin güzelliklerini keşfetmek için iyi bir fırsat! Boş zamanlarınızda yapabileceğiniz farklı aktivitelerle iş amaçlı gezinizi çok daha keyifli hâle getirebilirsiniz. Yeni yerler keşfedebileceğiniz, farklı lezzet ve kültürleri tanıyabileceğiniz bir yolculuk planlamaya ne dersiniz? İşte, iş seyahatini eğlenceli bir geziye çevirmenin püf noktaları!

 

Kültürel Bir Şehir Gezisi Yapın

Adeta bir açık hava müzesi olan İstanbul'un her semtinde farklı tarihî ve kültürel güzellikler bulunuyor. Beyazıt-Sultanahmet arasındaki yolu yürüyerek dolaşabilir ve şehrin tarihî dokusunu hissedebilirsiniz. Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı ziyaret ettikten sonra Gülhane Parkı'nda kısa bir mola verebilirsiniz.

Rotanıza Sirkeci ve Eminönü ile devam etmek isterseniz eski han ve çarşılara uğrayabilirsiniz. Tarihî mimarisini koruyan bir şehrin sokaklarını gezmek, zamanda yolculuk yapıyor gibi hissettirebilir. Beyoğlu, Galata ve Cihangir'i de listenize ekleyerek işlerinizi bitirdikten sonra kültürel bir gezi yapabilirsiniz.

 

Lezzet Yolculuğuna Çıkın

İstanbul, her sokağında farklı lezzetlere ev sahipliği yapan, nefis yemeklerin yer aldığı bir şehir. Farklı kültürlere ait restoranların ve Türk lezzetlerinin birleştiği İstanbul'da lezzet alternatifi bir hayli fazla. Eminönü'nde balık ekmek,  Sultanahmet'te köfte, Ortaköy'de kumpir ve Sarıyer'de börek... Bu zengin çeşitlilik içinde canınız ne isterse yiyebilir, damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Gezerken aynı zamanda bir şeyler atıştırmak istiyorsanız sokak simitçileri ve kestane tezgâhları size eşlik edebilir. Yemeğin üstüne Karaköy'de baklava yemeyi de unutmayın!

 

Alışverişe de Vakit Ayırın

Alışveriş tutkunları için birçok mekâna ev sahipliği yapan İstanbul, birbirinden farklı ve ilgi çekici ürün seçenekleriyle öne çıkıyor. Otantik bir alışveriş deneyimi için Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nı gezebilirsiniz. Kapalıçarşı'dan takı, halı, deri ürünleri ve el yapımı eşyalar; Mısır Çarşısı'ndan baharat ve lokum satın alabilirsiniz. Eminönü'nden yeni kavrulmuş Türk kahvesi de almayı unutmayın! Dükkân ve mağazaları gezerken iş stresini üzerinizden atabilir, sevdikleriniz için birbirinden güzel İstanbul hatırası ürünler satın alabilirsiniz. Karaköy, Cihangir ve Kadıköy'de antika dükkanları ziyaret edebilir, vintage ürün satan yerlerden kendinize nostaljik parçalar edinebilirsiniz.

 

Boğaz Turu Yapın

Püfür püfür esen bir boğaz havası almak ister misiniz? Asya ve Avrupa kıtalarının birleşim yeri olan İstanbul Boğazı'nda eşsiz bir görsel şölen sizi bekliyor! Boğazın her iki yakasını görme olanağı sağlayan turlara katılarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüler, denize nazır yalılar ve tarihî yapılar arasında bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Şehrin güzelliklerini bir de denizden keşfetmek isterseniz boğaz turu sizin için unutulmaz bir deneyim olur.

 

Konserlere Katılın

İstanbul, her mevsim birbirinden farklı konser etkinlikleriyle sanatçılara ev sahipliği yapan bir şehir. Yazın açık hava konserleri ya da festivaller, kışın salon konserleri... Sevdiğiniz sanatçının konserini İstanbul'da dinleyebilir ve unutulmaz anlara tanıklık edebilirsiniz. Aniden gelişen iş seyahatlerinizde bile müzik keyfi yaşayabilirsiniz. Galata'da caz konserleri, Cemal Reşit Rey Salonu'nda klasik müzik resitalleri veya açık hava konserleri sizi bekliyor!

 

Adalar'ı Keşfedin

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada; her biri farklı güzelliğe sahip adalar. Kendine has dokusu, evleri, sokakları ve yerel halkıyla keşfetmek isteyebileceğiniz bir destinasyon! Ada sokaklarında bisiklete binebilir, dondurma yiyebilir ve hatta denize girebilirsiniz. İstanbul'un birçok noktasından vapurlarla ulaşılabilen Adalar'da keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts ile Etkinlik ve Eğlence Merkezlerine Kolayca Ulaşın!

İş seyahatiniz sırasında hem mesaiye hem sosyal yaşama vakit ayırmak için gün planlamanızı doğru bir şekilde yapmanız gerekebilir. Çalışma programı sonrasında veya bulduğunuz herhangi bir boşlukta İstanbul'u keşfetmek ve farklı etkinlikler yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için konaklayacağınız yerin etkinlik merkezlerine yakın olması, vaktinizi güzel bir şekilde geçirmenize yardımcı olabilir. 

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Taksim ve Elite World İstanbul Florya, İstanbul'un birçok etkinlik ve eğlence merkezine yakınlığı ile öne çıkıyor. İş geziniz sırasında birçok etkinliğe kolayca ulaşmak, unutulmaz İstanbul anıları biriktirmenize yardımcı olabilir. Siz de eğlenceli bir iş gezisi planlamak istiyorsanız daha fazla bilgi için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sadece Sıklıkla İş Seyahati Yapanların Bilebileceği 8 Durum

İş Seyahati Yapacaklar İçin Valiz Hazırlamanın Püf Noktaları

İş Seyahatlerini Eğlenceli Bir Aktiviteye Dönüştüren Bleisure Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İş Hayatında Zamanınızı Ve Enerjinizi Organize Etmek İçin Öneriler

İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenler İçin 10 Öneri