BLOG

BLOG

EGE KIYILARINDA HUZURLU VE İZOLE BİR TATİL İMKANI SUNAN 10 LOKASYON


Yazın gelmesiyle birlikte kış boyu hayalini kurduğumuz tatil sezonu açılıyor. Bu yazın diğerlerinden farkı ise koronavirüs salgınının bir tatilden beklentimizi tümüyle değiştirmiş olması. Çünkü artık konfordan ziyade güvenli bir tatili bizim için mümkün kılan lokasyonları tercih etme eğilimi içerisindeyiz. Bu yüzden sakin ve kalabalıktan uzan lokasyonlar, özellikle ilgimizi çekmekte. İşte yaza hasretinizi dindirecek ve Ege kıyılarında izole bir tatil imkanı sunan 10 lokasyon!
 

1. Datça

datça

Datça, tıpkı Bodrum gibi bir yarımadadır. Bodrum'dan en önemli farkı ise onun kadar kalabalık olmamasıdır. Ege'nin incisi Datça'nın denizi, hiçbir yerle kıyaslanamayacak güzelliktedir. Bu yaz sakin ve izole bir tatil planlıyorsanız siz de rotanızı bu yöne çevirebilirsiniz. Çünkü bu güzel yerde keşfedeceğiniz sayısız güzellik ve benzersiz koylar bulunmaktadır.

 

2. Gökçeada

Evet yanlış duymadınız. Bu yaz tercihimiz Bozcaada değil Gökçeada. Çünkü bu sevimli ada, hala oldukça bakir ve kalabalıktan uzak. Sessizlik içinde denize girebileceğiniz, muhteşem gün batımını seyredebileceğiniz, şarabından, zeytininden tadabileceğiniz bir yerde bulunma hayali kulağa hoş geliyorsa burayı tercih etmemeniz için hiçbir neden yok demektir.

 

3. Çeşmealtı (Urla, İzmir)

Urla'ya bağlı bir sahil beldesi olan Çeşmealtı da sakin bir tatil için tercih edebileceğiniz lokasyonlar arasında yer alıyor. Burası halen bakir ve sessiz bir yer. Salaş balıkçıların, keyifli bir sahilin bulunduğu bölgede siz de gözlerden uzak huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.
 

4. Assos (Çanakkale)

Çanakkale, Behramkale'de bulunan Assos, tarihi limanı ve taş binalarıyla ünlüdür. Muhteşem bir denize sahip olan bu küçük yerde izole bir tatil geçirebilirsiniz. Buranın hemen yakınında bulunan Kadırga Koyu ise daha sessiz bir yer arayanlar için ideal bir seçim olabilir. Siz de ''Benim olayım deniz'' diyenlerdenseniz Assos, bu yaz tercih edebileceğiniz yerler listesinde olmalı.
 

5. Kaleköy (Antalya)

Kaş'ı çok seviyor ama kalabalığından şikayet ediyorsanız seçiminizi Kaleköy'den yana yapabilirsiniz. 1. derece sit alanı olan Kaleköy'e; arabayla Üçağız'a varıp oradan gideceğiniz otelin teknesiyle ulaşabilirsiniz. Kaleköy'de sessizliğin tadını çıkarabilir, Likya lahitlerinin arasında yüzebilir, Kekova manzarasını seyredebilir ve izole bir tatil yapabilirsiniz.
 

6. Akbük (Didim)

Didim'e bağlı Akbük, el değmemiş müthiş bir coğrafyadır. Eğer gözlerden uzak, popüler olmayan bir rota arıyorsanız tercihinizi Akbük'ten yana kullanabilirsiniz. Son derece sessiz ve sakin olan bu kasabada yerliler de oldukça sıcakkanlıdır. Yeşil ve mavinin muhteşem buluşmasına tanık olabileceğiniz bu yerde siz de unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

7. Dalyan (Ortaca, Muğla)

Ege ve Akdeniz'in birleştiği noktada bulunan Dalyan, gerçek bir doğa harikasıdır. Kaunos Antik Kenti ve kral mezarlarına ev sahipliği yapan bölgede tekne keyfi yapmak ise bambaşka bir zevktir. Siz de uygun fiyatlı otel seçeneklerini değerlendirerek Dalyan'da sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

 

8. Cunda Adası

Ayvalık'a bağlı Cunda Adası, Ege kıyılarında huzurlu ve izole bir tatil imkanı sunan bir başka lokasyondur. Cumbalı evlerle dolu sokakları, renkli çiçekleri ve tertemiz denizi ile huzura ev sahipliği yapan adada siz de unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

9. Sığacık (Seferihisar, İzmir)

Türkiye'nin sakin yerlerinden Sığacık, aynı zamanda Ege'nin de en huzurlu yerleri arasında gösteriliyor. Rüzgardan başka ses duyamayacağınız bu yerde siz de sessizliğin tadını çıkarabilir, zamanı yavaşlatabilir ve izole bir tatil yapabilirsiniz. 

 

10. Marmaris

marmaris

Marmaris benzersiz doğası ve tertemiz koyları ile her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Buna rağmen Marmaris'te halen gözlerden uzak, sakin bir tatil yapmanız mümkündür. Çünkü Marmaris'te gece- gündüz hareketli bir yaşama hitabe eden beldeler olduğu gibi sessiz, sakin, doğa ile iç içe olmanıza olanak tanıyacak beldeler de mevcuttur. Bu yüzden siz de tarihi güzellikleri, temiz koyları ve doğası için bu yıl Marmaris'i tercih edebilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: