LÜTFEN OTELİNİZİ SEÇİNİZ
  • ELITE WORLD SAPANCA
  • ELITE WORLD ASIA
  • ELITE WORLD EUROPE
  • ELITE WORLD İSTANBUL
  • ELITE WORLD BUSINESS
  • ELITE WORLD MARMARİS
  • ELITE WORLD VAN
  • ELITE WORLD PRESTIGE
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
REZERVASYON

BLOG

ELITE WORLD HOTELS

YİYECEK-İÇECEK VE MUTFAK HİZMETLERİ

Yiyecek-İçecek Hizmetleri

• Departman çalışanları, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipmanları (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske) kullanmaktadır.
• Elite World Sosyal Mesafe Planı uygulanmaktadır. Tüm yeme içme merkezleri girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak sosyal mesafe aralığı işaretlenmiştir. Yeme içme alanlarındaki bekleme olabilecek kasa önleri, büfe önleri gibi alanlar en az 1 metre mesafe kuralına uygun işaretlenmiştir.
• Masa yerleşim planı her 10 m2 de 4 kişi olarak ayarlanmıştır. Masalar arası mesafenin 1,5 metre, sandalyeler arası mesafenin 60 cm ve misafirlerin en az 70 cm mesafeden birbirlerine bakacakları şekilde düzenlenmiştir.
• Oda minibar ünitelerimizin, günlük olarak gerekli dezenfektasyon işlemleri yapılmakta, minibar ünite yenileme işlemleri ise gerekli hijyen standartları sağlanarak yapılmaktadır.
• Yeme içme alanlarında servis ekipmanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Servise sunulan tüm malzemeler kullanılmasa dahi yeniden yıkanıp dezenfekte edilmektedir.
• Restoranlarda misafirlere sunulan ürünlerden ihtiyaç fazlası üretim engellenmiş ve ihtiyaç duyulan miktarlarda ürün üretilmektedir. Vitrin ve teşhirde daha az ürün bulunması sağlanmaktadır.
• Serviste kullanılan maşa ve kepçeler sık sık değiştirilmekte ve ayrı bir kapta muhafaza edilmektedir. Her verilen hizmetten sonra temizlenip, dezenfekte edilmektedir.
• Otellerimizde her bir misafirin ya da çalışanın temasına açık olan büfe veya vitrinler için ambalajlanmış alternatifler üretilmektedir.
• Tüm restoranlar çalışma saatleri sonunda veya belirlenmiş temizlik molası saatlerinde detaylı dezenfektasyon sağlamak amacıyla kapatılmaktadır.
• Ortak kullanımda olan çay/kahve makineleri, sebil, diğer içecek makinaları ve benzeri cihazlar kaldırılmış veya misafirlere bir görevli aracılığıyla bu cihazlardan içecek verilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştır. Her kullanımından sonra dezenfekte edilmesi sağlanmaktadır.
• Açık Büfe uygulamasının sürdürülmesi durumunda, hijyeni sağlamak ve bulaşmayı önlemek üzere sosyal mesafe önlemleri alınmaktadır. Bu kapsamda yer işaretleri, şerit vb. yerleştirilmiş, gerekli uyarı ve kuralları içeren bilgilendirmeler sağlanmaktadır.
• Açık büfe uygulaması yapılması halinde açık büfenin misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılmakta, servis ise mutfak çalışanı tarafından sunulmaktadır.
• Çatal, bıçak vb. masalarda kullanıma sunulacak ürünler hijyenik ambalajlarda servis edilmektedir.
• Restoranlarda ortak kullanılan şeker, tuzluk, bardak gibi ekipmanlar masa veya desklerde bulundurulmamakta, talep üzerine servis edilmektedir. Bunun yanı sıra masalarda bulunan çiçek, comment card, amerikan servisi vb. ürünler geçici süreliğine kaldırılmıştır.
• Yemek masalarında kullanılan tuz, baharat, kürdan vb. menaj takımları ile şeker gibi  yardımcı ürün ve malzemelerin tek kullanımlık paketlerde sunulmaktadır.
• Restoranlarda misafirlerin talebine göre tek kullanımlık çatal-kaşık-bıçak setleri hazır bulundurulmaktadır.
• Yeme içme merkezlerinde havalandırma düzenli olarak yapılmaktadır.
• Misafirlerin kişisel eşyalarına temas eden çalışanların, bu tür işlemler sonrasında ellerini yıkayarak alkol bazlı el antiseptiği ile el temizliği yapması sağlanmaktadır.

 

Mutfak Hizmetleri

• Tüm mutfak çalışanlarına sağlıklı ve hijyenik yiyecek-içecek hazırlama eğitimleri verilmektedir. Yiyecek ve içecek hazırlama süreçleri, Elite World Gıda Güvenliği Standartlarını ve Covid-19 tedbirlerini kılavuz olarak, mutfak ve otel yönetimince düzenli olarak kontrol edilmekte, denetlenerek kayıt altına alınmaktadır.
• Üretim ve sunum aşamasında çalışan ve gıda ile temas eden çalışanlarımız, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipman (tek kullanımlık eldiven ve önlük, cerrahi maske, bone, galoş vb.) kullanılmaktadır.
• Meyve, sebze ve salataların kullanılmadan önce mutlaka gıda dezenfeksiyonuna tabi tutulması için önlemler alınmaktadır.
• Doğrama tahtaları ile bıçak ve diğer aletler çiğ ve pişmiş yiyeceklerin hazırlanması için ayrı ayrı belirlenmektedir.
• Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı olarak saklanmaktadır. Çapraz bulaşmayı önlemek için, işlem görmemiş gıda maddeleri ile hazırlanmış gıdalar mutfakta birbirlerinden ayrı yerlerde muhafaza edilmektedir. Ayrıca, hiçbir gıda maddesi zeminle temas ettirilmemektedir.
• Gıda üretim alanları mümkünse doğal yollarla, değilse havalandırma ekipmanları ile ancak gıdalarda kontaminasyona sebep olmayacak şekilde düzenli olarak havalandırılmaktadır.
• Zararlı mikroorganizmaların çiğ gıdalardan tüketime hazır gıdalara geçmesini engellemek için çiğ ve pişmiş gıdaların birbirinden ayrı yerlerde tutulması uygulaması düzenli takip edilmektedir.
• Gıda üretim aşamasında ham madde ve ürün sevklerinde hijyen bariyerleri, sterilizasyon cihazları, el ve vücut hijyeni için gerekli alet ve ekipman eksiksiz, sağlam ve çalışır durumdadır.
• Mutfakta kullanılan kaplar, aparatlar, makineler, alet ve ekipmanların kullanılmadan önce ve kullanıldıktan sonra uygun temizlik önlemleri doğrultusunda temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir.
• Pastanemiz tesis bünyesinde olup Gıda Mühendislerimizi denetiminde üretim yapmaktadır.
• Bulaşık makinelerinde yıkama 60-65 derece, durulama 80-85 derece sıcaklıkta yapılmaktadır.
• Bulaşık makinesinin gösterge sıcaklık kontrolü yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Bunun yanı sıra dezenfeksiyon verimliliği her gün bir defa doğrulama (Durulama sıcaklığı 80-85 derecede pastörizasyonu gösteren ısıya duyarlı etiket ile) yapılarak kayıt altına alınmaktadır.
• Bulaşık makinelerinde içilebilir nitelikte su ve bu sudan sağlanan buhar kullanılmaktadır.
• Kazan yıkama veya elde yıkama yapılan alanlarda uygun yöntemlerle dezenfeksiyon yapılmaktadır.
• Tüm bulaşıklar, gümüş ve cam eşyalar, bulaşık makinesinde yıkanmakta ve dezenfekte edilmektedir. Bu ürünler kullanılmamış olsalar bile misafirlerin ya da çalışanların ellerinin temas etmiş olma ihtimallerine karşılık tekrar yıkanmaktadır.
• Bulaşık makinelerinin ve çamaşır ekipmanlarının doğru ısıda ve doğru dozlamada çalıştıklarından emin olunmaktadır.

OTELLERİMİZDE ALDIĞIMIZ COVID-19 ÖNLEMLERİ

PAYLAŞ
SON 5 EĞLENCE GÖNDERİSİ
SON 5 ETKİNLİK GÖNDERİSİ
SON 5 EVLİLİK GÖNDERİSİ
SON 5 GENEL GÖNDERİSİ
SON 5 İŞ HAYATI GÖNDERİSİ
SON 5 HABERLER GÖNDERİSİ
SON 5 ÖZEL GÜNLER GÖNDERİSİ
SON 5 SAĞLIKLI YAŞAM GÖNDERİSİ
SON 5 SEYAHAT GÖNDERİSİ
SON 5 YEME İÇME GÖNDERİSİ