BLOG

BLOG

İTALYAN MUTFAĞININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ


Tüm dünya tarafından oldukça rağbet gören İtalyan mutfağına ait yemekler, pek çok ülkenin mutfağında da sık sık pişiriliyor. M.Ö. 4. yüzyıla uzanan köklü bir geçmişe sahip olan İtalyan mutfağında; Bizans, Antik Yunan, Arap, Roma ve Yahudi mutfaklarının da etkisini görmek mümkündür. Günümüzdeki İtalyan mutfağı ise Amerika keşfedildikten sonra domates, biber ve patates gibi besinlerin elde edilmesi ile yeniden şekilleniyor. Pirinç, deniz ürünleri, hamur işleri, baharatlar, zeytinyağı ve sebzelerin ön plana çıktığı bu mutfak, genel olarak pek çok farklı damak tadına hitap etmeyi başarıyor.

İtalyan mutfağının en önemli özelliği ise yemek çeşitlerinin bölgelere göre farklılık göstermesi ve bu nedenle çok zengin bir içeriğe sahip olması oluyor. Örneğin; kıyı bölgelerinde yaşam standartları doğrultusunda balık ve deniz ürünleri daha çok tüketilirken kuzey kesimlerinde ise domates kullanımı oldukça düşük seviyededir. İtalya’nın batı kısmında ise et, hamur işleri ve yine balık ön plana çıkıyor. Bu mutfağın pek çok insan tarafından tercih edilmesinin en büyük sebebi ise, yemeklerin; kolay, pratik, sağlıklı, sindirimi kolay ve lezzetli olmasıdır. İtalyan mutfağının en lezzetli yemekleri arasından damak zevkinize uygun olanları kısa sürede pişirebilir ve muhteşem bir sunum eşliğinde sevdikleriniz ile birlikte yiyebilirsiniz. İşte İtalyan mutfağının en meşhur yemekleri…

 

Dünyayı Etkisi Altına Alan Pizza!

 

Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve herkes tarafından çok fazla sevilen pizza, İtalyan mutfağının en gözde hamur işleri arasında yer alıyor. Lezzetli tadı, eşsiz görünümü ile 7’den 70’e, herkesin damak tadına hitap eden pizza, yapımı da oldukça kolay bir hamur işidir. Çok fazla seçeneği olan pizzayı, dilerseniz et ve et ürünleri ile ya da sadece sebzeli olarak tüketebilirsiniz. Pizzanızın içerisinde ne olacağı tamamen sizin zevkinize kalıyor. Meşhur Napoli pizzaları, gerçek lezzetini pişirildiği ahşap fırınlar sayesinde yakalıyor. Siz de evinizde kolay bir şekilde bu lezzetli pizzayı yapabilirsiniz. Pizzanızın lezzetini yakalaması için olabildiğince ince hamur ve bol malzemeli olmasına özen göstermelisiniz.

 

Caponata

Türk mutfağındaki Şakşuka yemeğine benzeyen Caponata, hem İtalya’da hem de dünyada oldukça rağbet gören yemeklerden… İçerisinde; patlıcan, domates, soğan, sarımsak, yeşil zeytin ve zeytinyağı gibi malzemeler bulunan yemek, baharatlar ile zenginleştirilerek sunuluyor. Yemeğin en önemli özelliği ise patlıcanların tuzlandıktan sonra acı suyunu bırakana kadar güneşte bekletilmesi ve fırınlanmasıdır. Evinizde çok kolay şekilde yapabileceğiniz bu lezzetli yemeği ekmek ile sunabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Fettuccine

Yaslı ve enli makarna çeşidinin farklı soslar ile sunulduğu yemek türü, Fettuccine olarak adlandırılıyor. Bu yemeği krema, mantar, tavuk parçaları ya da brokoli ile yiyebileceğiniz gibi dilerseniz deniz ürünleri ile de tüketebilirsiniz.  Baharatlardan hoşlanan bir damak zevkiniz var ise domates sosu ile de deneyebilirsiniz.

 

Ravioli

Türk mutfağında yer alan mantı ile benzerliği olan Ravioli'ye göre daha büyük, dikdörtgen ve kenarları tırtıklı kesimiyle sunulan bir yemek türüdür. İtalya’nın genelde batı kesiminde sıklıkla yapılan bu yemek, oldukça doyurucu ve hafif bir öğündür. Genel olarak yemeklerde zeytinyağı kullanıldığından mideyi rahatsız edecek bir etken bulunmaz. Ravioli yemeğinin içerisine püre haline getirilmiş; ıspanak, et, tavuk, balık, patates, enginar, bal kabağı, kestane ya da mantar koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine kremalı ya da domatesli sos da yapabilirsiniz.

 

Risotto

İtalyan mutfağının rağbet gören bir diğer lezzetli yemeği ise Risotto’dur. İtalya mutfağının olmazsa olmazlarından olan bu yemek, herkes tarafından mutlaka bir kez tadılmalıdır. Bu yemeğin tadına hiç bakmamış kişilerin gözünden lapa görünümlü pilav tabirini duyabilirsiniz. Daha çok ağdalı tanımına uyan Risotto, pirincin nişastasını salması ile ortaya çıkan krema ile harmanlanarak yapılır. Sunumun daha şık olması için Risotto’yu parmesan eşliğinde sunabilirsiniz.

 

Tortellini

Özel bir makarna çeşidinin ıspanak, peynir ve mantar gibi yiyeceklerle birleşmesinden Tortellini yemeği oluşuyor. İsteğe göre; bu yemeğin içerisine kırmızı biber, domates ya da brokoli de ekleyebilirsiniz. Evinizde normal makarna ile de kısa sürede yapacağınız bu yemeği vaktiniz olmadığı günlerde zamandan tasarruf etmek amacı ile de tercih edebilirsiniz.

Tüm bu lezzetli yemekler için İtalya’ya kadar gitmenize hiç gerek yok! The Brasserie, İtalyan ve Akdeniz mutfağının en özel ve hafif lezzetlerini tatmak için ideal bir mekan alternatifi sunuyor. The Brasserie'de  keyifli bir yemek için 0212 313 83 83 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: