BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN EN POPÜLER KARAVAN DESTİNASYONLARI


Türkiye'nin En Popüler Karavan Destinasyonları

Karavanı nereye çekmek, rotanızı nereye çevirmek istersiniz? Sadece yeşilin olduğu bir ormana mı? Yoksa sırtınızın yeşile, yüzünüzün maviliklere döndüğü kıyılara mı? Sizin için karavanla gidebileceğiniz, birbirinden renkli kamp alanı önerilerini bir araya getirdik. İşte Türkiye'de en çok ilgi gören 8 karavan destinasyonu!

 

1. Yedigöller / Bolu

Dört mevsim şahaneler yansıtan ama sonbaharda tam anlamıyla masalları yaşatan Yedigöller'de 7 farklı göl bulunur. Karavanla girebileceğiniz Yedigöller Milli Parkı, çok çeşitli ağaç türüne sahip eşsiz, bir orman özelliği taşır. Eğer karavanla bu konaklamayı yapmayı planlıyorsanız hava durumuna önceden bakmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bölgede GSM sinyalleri çok kuvvetli değil. Bunu göz önüne alarak plan yapmalısınız. Gıda ihtiyaçlarınızı da şehirden temin ederek bölgeye giriş yapmanızda fayda var. Yedigöller'i görmek ve o eşsiz ağaçların arasında konaklamak tüm bunlara değer!

 

2. Foça / İzmir

Foça

Foça, rüzgarı hiç kesilmeyen ve sıcağıyla bunaltmayan harika bir İzmir ilçesi. Bölgede karavan ile konaklama hizmeti veren pek çok camping alanı mevcut. Ayrıca günübirlik misafirleri de kabul ediyorlar. Bölgedeki kamp alanları ücret olarak diğer koylara oranla daha uygun. Bu da karavan kamp alanı için bu bölgenin daha çok tercih edilmesine neden oluyor. Bu nedenle önceden yer ayırtmanızda fayda var. Hem güncel ücret bilgisi için hem giriş şartları için önceden telefonla bilgi almanızı öneririz.

 

3. Borçka Karagöl / Artvin

"Sıcak sahiller sizin, serin ormanlar benim olsun" diyenlerden misiniz? Sakin, serin, huzurla geçireceğiniz bir orman tatili istiyorsanız, zorlu ve bakir yolları aşarak geldiğiniz Borçka Karagöl Kampı, tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Hijyeniyle içinizi rahatlatacak kafe ve lokantaları ile gıda ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Amatör ya da profesyonel birçok fotoğrafçının tatil rotasına eklediği Karagöl, günün ilk saatlerinden son saatlerine kadar eşsiz, görsel bir şölene ev sahipliği yapar.

 

4. Göreme / Nevşehir

Göreme

Romantik sabahlara uyanmak isterseniz karavanı Göreme'de bulunan kamping alanlarından birine çekebilirsiniz. Güneşin doğuşuyla birlikte, gökyüzünü süsleyen rengarenk balonlarla güne merhaba deyin. Karavan sakinleri için tüm ihtiyaçları karşılayabilen kamp alanında yüzme havuzu da bulunuyor. Sadece romantik değil, aynı zamanda kültürel kazançlar da sağlayacağınız bir tatil için kaçırılmayacak bir alternatiftir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kamp alanlarında yer bulabilmek oldukça zor. Önceden iletişime geçerek rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

 

5. Gökova / Muğla

Gökova Körfezi'ni seyre dalmak için en uygun karavan kamp alanı Azmakbaşı'dır. Sırtınız yeşile dönükken yüzünüz alabildiğine turkuaz bir denize bakar. Kamp alanı gölün hemen yanında, deniz ise sadece 150 metre uzaklıkta. Yani bu kamp alanı size göl, deniz ve orman manzarasını birlikte sunuyor. Akbük Koyu'nda bulunan kamp alanında karavansız gelmiş olsanız bile kiralayabileceğiniz çadır ve bungalovlar da mevcut. Oldukça popüler olan bu kamp alanı için çok önceden rezervasyon yapmanızı öneririz.

 

6. Olimpos / Antalya

Olimpos, Bey Dağları Milli Parkı'na ait bir alandır. Bir tarafı Olimpos ve diğer tarafı antik Yanartaş olan bölge, özellikle öğrenciler tarafından çok tercih ediliyor. Milli parkın ön tarafı koruma altında olan 3,5 km'lik Çıralı Sahiline aittir. Aynı zamanda kaplumbağaların yumurtlama bölgesi olma özelliğini taşıyor. Karavan ile konaklama imkanı sunan kamp tesislerinin sayısı ise bir hayli fazla. Olimpos'da tarihi ve doğayı bir arada yaşayacaksınız. Bakirliğini korumaya çalışan bölge, salaş tatil sevenler için en doğru tercihlerden biridir.

 

7. Kaş / Antalya

Kaş

"Kalabalıklar bana göre değil, ben sessizlik seviyorum" diyorsanız Kaş sizi hayallerinize kavuşturur. Henüz bakirliğini koruyan Kaş bölgesinde karavanla konaklama sağlayan yeterli sayıda kamp alanı mevcut. Seçenekler arasında, denize sıfır olan bölgeler de bulunuyor. Kamp alanlarında elektrik ve Wi-Fi hizmeti mevcut. Ayrıca ortak kullanılan Duş & WC ve mutfak alanları, ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar niteliktedir.

 

8. Akyaka Ormanları Kampı / Muğla

Akyaka, Muğla'nın en sakin, bakir ve huzurlu beldelerinden biridir. Denize sıfır olan kamp alanında farklı koylara açılan gizli yolları keşfedeceksiniz. Karavanlı tatil anlayışına sahipseniz rotanıza mutlaka eklemeniz gereken bir yer. Konumu, Azmak Nehri'ne ve Kadın Azmağı'na yürüme mesafesindedir. Hem engin mavilikleri hem de orman sakinliğini yaşama garantili bir tatil olacağından emin olabilirsiniz.,

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: