BLOG

BLOG

TAKSİM VE ÇEVRESİNDE ALIŞVERİŞ YAPACAKLARA ÖZEL REHBER


Taksim ve çevresi İstanbul'un kalbidir desek hiç de abartmış olmayız. Çünkü bu bölge hem İstanbul'un en eski yerleşimlerindendir hem de tarihi yapıları, merkezi konumu, zengin alışveriş- yeme içme seçenekleri ile halen yoğun ilgi görmektedir. Bundandır ki İstanbul'a seyahate gelen her insan bu güzel şehri keşfetmeye ilk olarak buradan başlar. Bu yazımızda Taksim ve çevresinde alışveriş yapacaklar için özel önerilerde bulunacağız. İşte birbirinden keyifli alışveriş noktaları!

 

Beyoğlu'nun tarihi pasajları

Taksim dendiğinde akla ilk olarak İstiklal Caddesi gelir. İstiklal Caddesi üzerinde ise birçok tarihi pasaj bulunmaktadır. Bu pasajlar geçmişte farklı amaçlarla kullanılsa da günümüzde birçoğu alışveriş yapabileceğiniz dükkan ve mağazalarla doludur. Siz de Atlas Pasajı, Aznavur Pasajı, Terkos Pasajı, Beyoğlu İş Merkezi gibi Taksim'in ünlü pasajlarını dolaşarak alışverişin tadını çıkarabilir ve uygun fiyatlı alışveriş seçenekleri ile tanışabilirsiniz.

 

İstiklal Caddesi üzerindeki dünya markaları

İstiklal Caddesi üzerindeki dünya markaları

Taksim'de alışveriş yapacaklar için bir diğer önerimiz İstiklal Caddesi yürüyüşü. Çünkü bu yürüyüş sırasında cadde üzerinde yer alan pek çok dünya markasını gezerek alışveriş yapabilirsiniz. Burada en ünlü markaları bulabilir ve birbirlerine olan yakın konumları sayesinde kısa sürede pek çok seçeneği bir arada görebilirsiniz.

 

Demirören Alışveriş Merkezi

Demirören alışveriş merkezi

AVM sevenler üzülmesin, çünkü Taksim'de bu konforu da yaşamak mümkün. Yine İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Demirören AVM, alışveriş için iyi bir seçenek olabilir. 19 bin metrekarelik alanıyla toplamda 41 mağazaya ev sahipliği yapan Demirören'de siz de keyifli ve dinamik bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

Grand Pera Alışveriş Merkezi

Grand Pera alışveriş merkezi

Taksim'de alışveriş yapacaklara özel bir diğer AVM önerimiz Grand Pera. Beyoğlu'nun tarihi ve en güzel binalarından birinde yer alan bu yerde siz de AVM konforunda alışveriş yapabilir ve dünyaca ünlü markaların son koleksiyonlarını gezebilirsiniz.

 

Moda cenneti Galata yokuşu

Taksim çevresinde yer alan Galata, değişen yüzüyle son yıllarda adeta bir moda cennetine dönüştü. Galata yokuşunda ikinci el dükkanlar, müzik aletleri, özel tasarım mağazalar gibi pek çok seçeneği bulabilirsiniz. Siz de tarihi bir atmosfer eşliğinde alışveriş yapmanın keyfini Galata'da deneyimleyebilirsiniz. 

 

Karaköy butikleri

Taksim çevresinde alışveriş yapılabilecek bir diğer yer ise Karaköy olarak karşımıza çıkmakta. Son yıllarda açılan yeni mekanlarla bambaşka bir atmosfere bürünen Karaköy'de alışveriş yapmak da oldukça keyifli. Çünkü bölgede pek çok butik ve ikinci el mağaza yer almakta. Siz de "Giydiğim şey bir tek bende olsun" diyenlerdenseniz Karaköy butiklerini gezerek farklı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

Taksim ve çevresindeki tüm alışveriş noktalarına yürüme mesafesinde konaklamak için Elite World Comfy İstanbul Taksim ve Elite World İstanbul Taksim'i tercih edin!

Elite World Comfy İstanbul Taksim veya Elite World İstanbul Taksim'deki size en uygun odayı seçin ve İstanbul’un kalbi Taksim’de konaklamanın keyfini yaşamaya başlayın. Otellerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edin: Elite World Comfy İstanbul Taksim / Elite World İstanbul Taksim

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: