BLOG

BLOG

RÜYA GİBİ BİR DÜĞÜN İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER


rüya gibi bir düğün

Sevdiğiniz insandan muhteşem bir evlilik teklifi aldınız. Şimdi sıra gelin ve damat adayları için zorlu olabilen düğün sürecinde. Düğününüzde herkesin mutlu olmasını ve güzel vakit geçirmesini istersiniz. Hayallerinizdeki düğün için yapılacak her şeyi adım adım ve planlı bir şekilde gerçekleştirebilir, kusursuz bir organizasyonla hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. Gelin, sizler için hazırladığımız rehberle rüya gibi bir düğün için yapmanız gerekenlere göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Evlilik Sonrası Soyadı Değişikli İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bütçenizi Oluşturarak Hazırlıklarınıza Başlayın

Bütçenizi Oluşturarak Hazırlıklarınıza Başlayın

Düğün hazırlıklarına başlamanın ilk adımı bütçe planlaması yapmak. Bu ilk ve en önemli adım, nasıl bir düğün istediğinizi ve bütçeniz doğrultusunda yapabileceklerinizi daha iyi görmenizi sağlar. Aynı zamanda aşırı masraflardan kaçınmaya başlarsınız ve sürpriz faturalarla karşılaşma olanağınız ortadan kalkar. Yine de olası ekstra harcamaları da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

 

Düğün Sürecinde İhtiyacınız Olacak Her Şeyin Listesini Yapın

Düğün Sürecinde İhtiyacınız Olacak Her Şeyin Listesini Yapın

Düğün bütçenizi belirledikten sonra, süreç boyunca nelere ihtiyacınız olacağını daha iyi görebilmek için detaylı bir liste yapabilirsiniz. Aklınıza geldikçe maddeler ekleyerek listeyi geniş tutabilir, tamamladığınız hazırlıkların üzerinden geçebilirsiniz. Örneğin; mekan seçimi, organizasyon ve yemek firması, fotoğraf, müzik, gelinlik, gelinlik iç giyimi, ayakkabı gibi pek çok madde ile listenizi oluşturabilirsiniz. Böylece harcamalarınızın da farkında olabilirsiniz.

 

İstediğiniz Düğün Konseptine Uygun Mekan Seçin

İstediğiniz Düğün Konseptine Uygun Mekan Seçin

Bütçenizi belirledikten ve listenizi tamamladıktan sonra düğününüz için düşündüğünüz konsepte uygun mekan arayışına başlayabilirsiniz. Kır düğünü istiyorsanız geniş bir alana ihtiyaç duyacağınız için dış mekanları inceleyebilirsiniz. Tercihiniz otel düğününden yanaysa aradığınız özelliklere sahip en uygun oteli bulabilirsiniz. Havuz başında ya da kumsalda bir düğün için doğru mekanı aramaya başlayabilirsiniz. Bulduğunuz mekanlarla fiyat, tarih ve isteklerinizi görüşerek kararınızı verebilirsiniz. Mekanın size sunduğu olanaklara detaylı olarak hakim olmanız da ekstra masrafın önüne geçmek açısından önemli.

 

Düğün Temanıza Uygun Tercihler Yapın

Düğün Temanıza Uygun Tercihler Yapın

Düğün temanıza göre mekan tercihinizi yaptıktan sonra sıra gelinlik ve damatlık ile organizasyon seçimlerine geliyor. Eğer romantik bir düğün planlıyorsanız, dekorasyonda bohem ya da rustik bir düğünü çağrıştıracak detaylar bulunmamalı. Aynı şekilde gelinliğiniz de düğünün gerçekleşeceği mevsime, mekana ve konsepte uygun bir modele sahip olmalı. Örneğin, kır düğünü yapmayı planlıyorsanız balo tarzı kabarık gelinliklerden ziyade daha salaş ve romantik gelinlikleri seçebilirsiniz. Salon düğünlerinde ise açık mekanlarda tercih edilecek tarzda gelinlik seçimleri doğru olmayabilir. Gelin çiçeği ve saç tasarımında da konseptinize uygun tercihler yapmayı unutmayın.

 

Beklenmedik Durumlara Karşı Hazırlıklı Olun

Beklenmedik Durumlara Karşı Hazırlıklı Olun

Kusursuz bir düğün hazırlığı kusursuz işleyen bir plan demek. Bu nedenle her ihtimale karşı bir B planı geliştirin. Mevsime güvenerek yağmur yağmayacağını düşünüp sadece açık havada gerçekleşecek bir düğün yerine, seçeceğiniz mekanın sunduğu alternatifleri de göz önünde bulundurun. Örneğin, bir mekanın hem açık hava hem de kapalı alan seçeneği olabilir. Ayrıca fotoğrafçı, kuaför, müzisyen ekibi ya da yemek firması gibi mekanın sunabileceği tüm hizmetleri araştırın ve yaklaşan düğünde bir sorunla karşılaşmamak için alternatifleri bir kenara not edin.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Düğün Dış Çekim Mekanları

Düğüne Hazırlanacağınız Odaları Kontrol Edin

Düğüne Hazırlanacağınız Odaları Kontrol Edin

Düğün günü hazırlık odasının konforu gelin ve damatlar için çok önemli. Hazırlık odalarında düğün öncesi stresinizi azaltacak ferahlığa ihtiyacınız olabilir. Düğün mekanınızın hazırlık odası için sunduğu imkanları önceden detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Bazı otel düğünlerinde otelin sunduğu kuaför hizmeti de bulunuyor. Böylece düğün öncesi tüm hazırlıklarınızı odanızda rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Kusursuz bir düğün için hazırlık odanızda yapabileceklerinizin sınırlarını bilmeli ve eksiklerinizi gidermek için alternatifler bulmalısınız.

 

Hayallerinizin Düğünü İçin Elite World Hotels'in Ayrıcalıklı Dünyasından Yararlanabilirsiniz

Elite World Hotels

Rüya gibi düğün gününüzde Elite World Hotels'in geniş ve ferah salon seçeneklerini ve muhteşem açık hava fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Rahatça ulaşılabilir lokasyonlara sahip Elite World Otelleri ile hayalini kurduğunuz düğünü müthiş fırsatlar ile gerçekleştirebilirsiniz. Pandemi koşullarına uygun hijyen koşullarında gönül rahatlığıyla evlenebilir, konuklarınızı Elite World Hotels'in konforlu odalarında misafir edebilirsiniz. Otopark, sauna, SPA, fitness, restoran gibi pek çok ortak alanı keyifle kullanabilirsiniz. Size en yakın Elite World Hotels ile iletişime geçerek harika bir düğün planlayabilir, mutluluğunuzu unutulmayacak anılarla süsleyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: