BLOG

BLOG

İSTANBUL'UN ÖZEL TATLARIYLA BİLİNEN SEMTLERİ


İstanbul, sadece sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikler sebebiyle değil; zengin mutfak kültürü ile de dikkat çekmektedir. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bu harika şehir, aynı zamanda onlara benzersiz lezzetler de sunar. Hatta İstanbul'un her semti, neredeyse başka bir lezzet ile ünlüdür. Bu yazımızda sizler için 8 İstanbul semtinin kendisiyle özdeşleşmiş tatlarını bir araya getirdik. İşte İstanbul'un özel tatlarıyla bilinen semtleri!
 

Sultanahmet- Köfte

Sahip olduğu tarihî zenginlik sebebiyle her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Sultanahmet bölgesi, en çok köftesi ile meşhurdur. Öyle ki "Sultanahmet köftesi" artık bir köfte çeşidi olarak anılmaktadır. Bölgede birçok köfteci vardır ve neredeyse hemen hepsi köfteyi aynı lezzetle hazırlamaktadır. Eğer siz de semtlere özgü lezzetleri tatmayı sevenlerdenseniz, Sultanahmet köftesini mutlaka Sultanahmet'te yiyin deriz.

 

Kanlıca- Yoğurt

kanlıca

Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar gibi ilçelerle çevrelenmiş meşhur semt Kanlıca'nın en bilinen lezzeti elbette yoğurdudur. Kanlıca yoğurdu, sahilde Çınaraltı'nda üzerine pudra şekeri serpilerek yenir. Yoğurdun lezzeti ise yapımında kullanılan süt tozundan ve üzerine dökülen pudra şekerinden gelir.

 

Eminönü- Balık ekmek

Eminönü- Balık ekmek

Özel bir lezzetle ünlenmiş bir diğer semtimiz Eminönü'dür. Eminiz ki Eminönü dendiğinde birçoğunuzun aklına balık ekmek gelecektir. Eminönü'nün tarihî atmosferine karşı balık ekmek yemenin keyfi bir başkadır. Çünkü insan bu harika lezzeti tadarken İstanbul'un güzelliğini seyre dalar ve bunun dışındaki her şeyi unutur...

 

Sarıyer- Börek

Avrupa Yakası’nın en güzel semtlerini barındıran Sarıyer'in en meşhur lezzeti börektir. Öyle ki İstanbul'un neredeyse tüm semtlerinde ismi Sarıyer Börekçisi olan bir börekçi bulmak mümkündür. Ama elbette gerçek Sarıyer böreği, en güzel haliyle yerinde yenebilir. İster kıymalı ister peynirli ister patatesli; isteğe göre her çeşidi bulabileceğiniz bu leziz böreği tattığınızda bu sözlerimize hak veriyor olacaksınız!

 

Fatih- Boza

boza

İstanbul'un tarihî semtlerinden biri olan Fatih'in en özel tadı ise bozadır. En eski Türk içeceklerinden olan boza; darı irmiği, su ve şekerden üretilir. Bu milli içeceğin bilinen en eski ustası Hacı Sadık Bey'dir. Geçmişten bugüne ulaşmayı başarmış meşhur Vefa Bozacısı, işte halen aynı ailenin fertleriyle bu nadide tadı üretmeye devam etmektedir...

 

Süleymaniye- Kuru fasulye

Önemli bir kültür ve turizm mekânı olan Süleymaniye'nin meşhur lezzeti ise kuru fasulyedir. Bölgede birçok kuru fasulyeci bulunmaktadır. Osmanlı mutfağının sevilen lezzeti kuru fasulye, birçok asra tanıklık etmiş ve günümüze dek ulaşmıştır. Siz de gerçekten lezzetli bir kuru fasulye yemek istiyorsanız, bunu Süleymaniye'de tatmanızı öneririz!

 

Bebek- Badem ezmesi

İstanbul'un sevilen semtlerinden biri olan Bebek'in meşhur lezzeti de badem ezmesidir. Bebek'te bulunan ve bu işin ehli kabul edilen Meşhur Bebek Badem Ezmesi, tamı tamına 3 kuşaktır hizmet vermektedir. Eğer siz de badem ezmesi sevenlerdenseniz damak tadınızı bir de burayı deneyerek zenginleştirin deriz.

 

Ortaköy- Kumpir

kumpir

Kumpir dendiğinde akla ilk gelen semt, hiç şüphesiz Ortaköy'dür. Anadolu'nun bazı bölgelerinde "kumpir", patates kelimesinin karşılığı olarak kullanılmaktadır. Bizim bildiğimiz haline göre ise fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılan bir yemektir. İşte bu harika yemeğin en güzel hali Ortaköy'de tadılabilir; çünkü bölgede sayısız kumpirci bulunmaktadır ve hepsi de bu işte birbirinden iyidir!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: