BLOG

BLOG

İSTANBUL'UN EN İYİ UZAK DOĞU RESTORANLARI


Genel olarak birbirine zıt lezzetlerin harika bir uyum yakaladığı tatlara ev sahipliği yapan Uzak Doğu mutfağı, bazı insanların damak zevkine hitap etmese de yeniliklere açık olanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tatlı ve ekşiyi birleştiren tarifler, ilginç baharatlar, ezber bozan öğünler; Uzak Doğu mutfağı sevdalılarını heyecanlandırmaya yeter de artar bile! İşte uzak ama lezzetli bu mutfağın İstanbul'daki en iyi temsilcileri!

 

1. ÇokÇok Thai

çokçok thai

İstanbul'un en iyi Uzak Doğu restoranları arasında gösterilen ÇokÇok Thai, lezzetli menüsü, servisi ve atmosferi ile dikkat çeker. Özellikle Tayland mutfağını keşfetmek isteyenler, aradıklarını burada bulabilirler. Acılı ekşili tavuk çorbası, Hindistan cevizi sütlü tavuk çorbası, körili tavuk; mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden sadece birkaçıdır!

Adres: Meşrutiyet Cad., No: 51/A, Asmalı Mescit Mah., Beyoğlu

 

2. İoki

İstanbul'da çok sayıda şubesi olan İoki, adını Hollywood'un ünlü bir şefinden almış bir Japon restoranıdır. Mekânın menüsünde Türk ve Peru tatları, geleneksel Japon mutfağı içerisinde harmanlanarak sunulmaktadır. Bu arada İoki'nin İstanbul'un En İyi Asya Mutfağı ödülüne sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim!

Adres: Kandilli Cad., No: 11/A, Kandilli Mah., Üsküdar

 

3. Itsumi

4. Levent'te bulunan Itsumi de İstanbul'un en iyi Uzak Doğu restoranlarından. Vedat Milör'den 5 yıldız alan bu şık mekânda, japon yemekleri usta şefler tarafından özüne sadık kalınarak hazırlanıyor. Mekânın menüsünde birçok farklı Japon lezzeti mevcut ancak 7 tabak ve 1 tatlıdan oluşan Tadım Menüsünün mutlaka denenmesi gerekiyor!

Adres: İş Kuleleri, Kule 2, D: 43, Levent Mah., Beşiktaş

 

4. Sushico

Sushico

Uzak Doğu restoranı dendiğinde herhalde ilk akla gelen yer Susciho'dur. Çin, Japon ve Thai mutfağından yemeklerin yer aldığı geniş bir menüye sahip olan Sushico'nun İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa gibi pek çok ilde şubesi mevcut. Zencefil soslu tavuk, kuşkonmazlı dana eti, kızarmış Pekin ördeği, kızartılmış dondurma ise mutlaka denenmesi gereken lezzetleri arasında!

Adres: Mim Kemal Öke Cad., No: 21, Teşvikiye Mah., Nişantaşı

 

5. Banyan

Ortaköy'de bulunan Banyan'ın en meşhur lezzetleri arasında zencefil ve limon aromalı somon tartar ve zeytin kapari sos ile wokta kalamar var! Asya ve Thai baharatlarının harmanlanması ile oluşturulan özgün bir mutfak olan Banyan; aynı zamanda oldukça muhteşem bir manzaraya da sahip.

Adres: Muallim Naci Cad., Salhane Sok., No: 3, Yıldız Mah., Beşiktaş

 

6. Wagamama

wagamama

Nişantaşı'nda bulunan Wagamama da İstanbul'un en iyi Uzak Doğu restoranları arasında gösteriliyor. Dünya çapında şubeleri ile en iyi noodle restoranı olarak bilinen mekanda; masalarda tuz ve karabiber dışında soya sosu ve biber yağı da ikram ediliyor. Açık mutfak konseptine sahip olduğu için bir yandan şefleri izlerken bir yandan da muhteşem Uzak Doğu lezzetlerini deneyimlemek mümkün.

Adres: Teşvikiye Cad., No:162, Teşvikiye Mah., Nişantaşı

 

7. Pera Thai

İstanbul'un en iyi Thai mutfaklarından Pera Thai'nin lezzetleri, Taylandlı kadın aşçıların elinden çıkıyor. Ev yapımı köriler, noodlelar, wanton çorbası, menünün mutlaka denenmesi gereken lezzetlerinden. Ayrıca Tayland usulü puding Kha Nom Tako ve kızarmış dondurması da unutulmamalı!

Adres: Meşrutiyet Cad., No: 94/A, Evliya Çelebi Mah., Beyoğlu

 

8. Inari Omakase

Inarı omakase

Kuruçeşme'de muhteşem bir konuma sahip olan Inari Omakase de Uzak Doğu mutfağının İstanbul'daki en iyi temsilcilerinden. Mekanın menüsünde fuji roll, kirohana roll, crispy roll gibi lezzetli sushilerin yanı sıra mısır tempura, sebzeli börek, edamame gibi sıcak atıştırmalık da bulunuyor. 

Adres: Kuruçeşme Cad., No: 11, Kuruçeşme Mah., Beşiktaş