BLOG

BLOG

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ: MAYIS 2022


Kız Kulesi’nin gülümsediği, neşesi üzerinde olan Galata’nın insanları selamladığı güzel İstanbul’da yaşıyor olmak büyük şans. Üstelik İstanbul’un tüm bu güzelliklerinin yanı sıra birbirinden kaliteli etkinlikler de sık sık sanatseverlerle buluşuyor. Tabii ki her zaman olduğu gibi mayıs ayında da İstanbullular sanata doyacak. Çeşitli konserler, tiyatrolar, çocuklara yönelik eğitimler ve çok daha fazlası! İşte, her yaştan İstanbullu için İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri Mayıs 2022 Rehberi...

 

"Kucaklar Dolusu Love" Bir Konsere Kim Hayır Diyebilir?

Sık sık gündem olan şarkıları ve iddialı sahne performansıyla Gülşen’i henüz canlı izleyemediyseniz 6 Mayıs akşamını Gülşen’e ayırın deriz. Dillerden düşmeyen şarkıları, büyüleyici sesi ve göz kamaştıran sahne stiliyle dinleyicilerine görkemli bir şov sunan Gülşen’in konserine hayran kalacaksınız. Gülşen, 6 Mayıs Cuma günü saat 21.00’da Jolly Joker Kıyı İstanbul sahnesinde!

 

Ahududu Sever misiniz?

Melek Baykal ve Suna Keskin’in insanları huzura kavuşturmak ve yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ve Mürşide karakterlerine hayat verdiği Ahududu oyununa kesinlikle gitmelisiniz. Müşfike ve Mürşide’nin yaşadıkları konakta odalarını kiralamak için gelen kimsesizleri ahududu likörüyle zehirledikleri bu kara komedi, haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmak ve pazartesi sendromuna yakalanmamak için tam size göre. 8 Mayıs'ta saat 16.00 için kimseye söz vermeyin; çünkü Fişekhane Ana Sahnesi’nde ahududu kokan bu oyun sizleri bekliyor!

 

Maskenizi Boyamak İster misiniz?

Maskenizi Boyamak İster misiniz

Çocukların yeni arkadaşlar ve harika bir hobi edinebilecekleri bu etkinliğe kim hayır diyebilir ki? Çocukların maske boyayarak hayal güçlerini geliştirebilecekleri bu etkinlikte gözetmenler miniklerle birebir ilgilenecek. 3-10 yaş arası çocuklara hitap eden bu atölye çalışmasını kaçırmamanızı öneriyoruz. Maske Boyama Atölyesi mayıs ayı boyunca Balat Oyuncak Müzesi'nde!

 

İstanbul Night Flight’ın 7. Sezonu Başlıyor

İstanbul platium

Elite World Hotels olarak resmî konaklama sponsoru olduğumuz İstanbul Night Flight, 7. sezonuna 24 Mayıs Salı akşamı An Epic Symphony & Karsu’nun performansıyla başlıyor.

Yaptığı cover'larla beğeni toplayan, sempatik kişiliği ile konserlerinde dinleyicilerine hem müzik ziyafeti hem bol kahkahalı saatler sunan Karsu da mayısta İstanbullularla buluşacak. Karsu, Events Across Turkey’in artık klasikleşen uluslararası ödüllü projesi An Epic Symphony ile 24 Mayıs saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak! Karsu ile eğlenmek ve ruhunuzu müziğe doyurmak için bu konseri sakın kaçırmayın!

 

Aşk ve Komedi mi? Her Aşk Biraz Komedi Gibi mi?

Nilgün Belgün'ün yıllardır büyük ilgi gören tek kişilik komedi oyunu tam da eğlenceye doymak isteyenlere göre! Kendi hayat hikâyesinden yola çıkarak sahnelediği Aşk ve Komedi, hafta ortasında size ilaç gibi gelecek. Müzikli, danslı ve bol kahkahalı bu oyun kimi zaman sizi hüzünlendirirken kimi zaman çok eğlendirecek. 18 Mayıs saat 20.30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'ndeki bu oyunu kaçırmayın!

 

Ruh Eşinizi Bulamadıysanız Üzülmeyin: Bu Gösteri Tam Sizlik!

Yasemin Sakallıoğlu’nun kadın-erkek ilişkilerini, aile bağlarını ve bunların psikolojik etkilerini çeşitli tiplerle esprili bir dille anlattığı "Doğru Koca Nasıl Seçilir?" gösterisi tam da aradığınız eğlence olabilir. Bu gösteride yalnızca tiplemeler yok, Yasemin Sakallıoğlu’nun kendi yaşamından verdiği örnekler de var. Genç komedyenin iğneyi kendine çuvaldızı ise başkasına batırdığı bu oyun 27 Mayıs Cuma günü saat 21.00’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde!

 

Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası ile Özel Bir Gece Sizi Bekliyor

1990'lara ışınlanmaya hazır mısınız? Seyirciyle 360 derece interaktif bir şekilde oynanan bu polisiye oyun sizi hem şaşırtacak hem keyiflendirecek. Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası sizi çok özel bir geceye götürecek. Dönemin unutulmaz müzikleri, rengârenk kıyafetleri ve danslarıyla sizi ortak geçmişleri olan bir çiftin eski defterleri ile buluşturacak. Üstelik peşlerindeki kiralık katil de aynı mekânda! Herkesin yalan söylediği bu gecede katili bulmak hiç de kolay olmayacak. Eğer "Ben katili bulurum!" diyorsanız bu etkinliğe mutlaka katılmalısınız. Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası, 25 Mayıs tarihinde saat 20.30'da Dada Salon Kabarett'te!