BLOG

BLOG

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ HAZİRAN 2022


İstanbul'da yaşıyor olmak büyük şans... Tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu, sokaklarıyla ve paha biçilmez manzaralarıyla sakinlerine görsel bir şölen sunan bu dünya harikası şehir, her ay unutulmayacak etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Tam da bu sebeple sizler için Haziran ayında İstanbul'da gerçekleşecek etkinliklere özel bir rehber hazırladık. Sanatla dolu unutulmayacak bir gün geçirmek için etkinlikleri takviminize not almayı unutmayın. İşte, İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri Haziran 2022 Rehberi...

 

İstanbul Night Flight’ın 7. Sezonu Devam Ediyor

David Helfgott

Dramatik olaylarla dolu yaşamı Oscar ödüllü Shine filmine konu olan ünlü piyanist David Helfgott İstanbul'da! Yaşayan en büyük piyano efsanelerinden David Helfgott, Elite World Hotels olarak resmî konaklama sponsoru olduğumuz Events Across Turkey'in bu yıl 7.'sini düzenlediği İstanbul Night Flight konserlerinde sahne alıyor. 24 Mayıs'ta Karsu konseriyle başlayan başarılı etkinliğe birçok sanatçı katılıyor. 4 Haziran 2022'de Harbiye sahnesinde unutulmayacak bir gösteriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak Avustralyalı piyanist David Helfgott'ı canlı olarak dinleme fırsatını kaçırmayın!

 

Yazın Gelişini Festival Ruhuyla Karşılamak İsteyenler Buraya!

Yaz aylarında festival ruhunu yaşamak isteyen sanatseverler deniz, kum, güneş üçlüsüne bir de müziği ekliyor. Türkiye'nin en kapsamlı festivallerinden biri olan Gezgin Fest, bu yıl da Kilyos Gümüşdere Plajı'nda her yaştan İstanbulluya unutulmaz bir deneyim sunacak. 24-26 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte birçok sanatçı sahne alacak. Selda Bağcan, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Ozbi, Sefo, Motive, Çakal & Reckol, Tuğkan, Deeprise, Eypio, Perdenin Ardındakiler, Retrobüs, Mood Rabbit, Necati ve Saykolar, Atilla Volga ve Hedonutopia gibi birçok başarılı müzisyenin sahne alacağı Gezgin Fest'te eğlenceyi doruklarda yaşamak için biletinizi ayırmayı unutmayın!

 

Orhan Veli'nin İzinde Sanat Dolu Bir Etkinlik

Usta oyuncu Reha Özcan'ın etkileyici performansıyla yazar Murathan Mungan'ın yetenekli kalemi birleşiyor ve ortaya ünlü şair Orhan Veli'nin dizelerinden izler taşıyan Bir Garip Orhan Veli oyunu çıkıyor. Orhan Veli'nin umutla, yaşama sevinciyle ve İstanbul aşkıyla dolu dizeleri bu şiir gibi oyuna eşlik ediyor. Modern bir yorumla izleyicileri etkisi altına alan oyun, Murat Sarı ve Ayşegül Hardern yönetmenliğinde sahneye koyuluyor. Sanatla dolu bir etkinlik arayanların kaçırmaması gereken Bir Garip Orhan Veli oyunu, 17 Haziran'da saat 20.30'da Turkcell Platinum Sahnesi'nde sizi bekliyor.

 

Metal Müzik Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Konser

Metal Müzik Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Konser

Hollandalı senfonik metal grubu Epica, 6 yıl aradan sonra yeniden metal müzik tutkunları için İstanbul'da! Dünyaca ünlü grup; 9 Haziran saat 18.30'da KüçükÇiftlik Park'ın harika yeşillikleri içerisinde, KüçükÇiftlik Bahçe'de metal müzik fırtınası estirecek. Sıcak bir İstanbul akşamını senfonik metalin etkileyici tınıları eşliğinde geçireceğiniz etkinlikte Epica yeni albümü Omega'nın şarkılarıyla sahnede olacak. Grubun en yeni şarkılarını canlı dinleyebileceğiniz bu fırsatı yakalamak için acele edin!

 

Çocuklar için Masalsı Bir Konser Deneyimi: Fındıkkıran ve Ben

Eğlenceli ve sanat dolu müzik deneyimi sunan Fındıkkıran ve Ben, çocuklara masalsı bir dünyanın kapılarını açıyor. 50. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Fındıkkıran ve Ben projesiyle İstanbul'a gelecek olan Alexandra Dariescu, 4 yaş üzeri çocuklara harika bir gün yaşatacak! Çaykovski'nin Fındıkkıran hikâyesini genç dinleyicilerle buluşturacak yeni bir yorum sunan sanatçı, 11 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahne alacak.

 

Şairler Neden Resim Yapar Hiç Düşündünüz mü?

Daha önce Antalya Kültür Sanat'ta sergilenen, şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşan "Şairler Neden Resim Yapar?" sergisi; edebiyat dünyasının önemli isimlerinin çizimlerine odaklanıyor. 21 Haziran 2022 tarihine kadar açık olacak sergide Nazım Hikmet, Tevfik Fikret, Anita Sezgener, Metin Altıok gibi şairliğinin yanı sıra ressam kişiliğiyle de öne çıkan sanatçıların eskiz, çizim ve heykelleri ziyaretçilerini bekliyor.

 

Çocuklara Özel Unutulmaz Bir Müzikal Keyfi

Akbank Sanat'ın 50. yılına özel olarak sahneye koyulan Peter Pan ve Varolmayan Ülke müzikali, meşhur Peter & Wendy romanından uyarlama. Wendy, Peter Pan ve koruyucu perisi Tinkerbell; Varolmayan Ülke isimli bir adaya yolculuğa çıkıyor. Bu sihirli yolculukta yaşadıkları maceralar, büyüleyici bir görsel şölen ve eğlenceli müzikler eşliğinde çocuklara unutulmaz bir gün vadediyor. Peter Pan'ın bu özgün yorumu Mehmet Ergen yönetmenliğinde 4 ve 19 Haziran tarihleri arasında 15.00'da Turkcell Platinum Sahnesi'nde!