BLOG

BLOG

İSTANBUL DEVAM EDEN VE YAKLAŞAN SANAT ETKİNLİKLERİ REHBERİ


Birçok yeni sanat etkinliğine ev sahipliği yapan İstanbul’da hangi etkinliğe gidilmeli diye düşünüyorsanız, en yeni sergi rehberini mutlaka keşfedin. Rehberimizde sergi ve diğer sanat etkinliklerinden öne çıkanları inceleyebilirsiniz.

 

16. Contemporary Istanbul

Contemporary Istanbul

Tersane İstanbul’a gelecek sanatseverler, 30 sanatçının büyük ölçekli iş ve heykellerin yer aldığı The Yard açık alan yerleştirmesinde, ölçekli işler üretmek için kumaşı tercih eden Rachel Hayes’in enstalasyonunu, sanatın sürdürülebilirliğine dikkat çeken Gelecek için Bayraklar sergisini, 100 Yaşındaki Heykelci: İlhan Koman sergisini, 15 kadın sanatçının yer aldığı Akrasia sergisini, Sıtkı Kösemen’in Dönüşümler Sergisi ile 1970’lerden başlayan siyah-beyaz Bodrum fotoğraflarını, Burhan Doğançay ile Ekrem Yalçındağ’ın eserlerinin birbirlerine dokunuşları sergisini hafta boyunca fuar alanında görme fırsatı buluyor. Haliç'i eski ihtişamına kavuşturmak ve şehrin yeni kültür sanat merkezi olmak için hazırlıklarına devam eden Tersane İstanbul ve İstanbul’u 16 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda dünya sanat çevrelerinde başarı ile temsil eden Contemporary Istanbul, tarih ve çağdaş sanatın bir araya geleceği çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Yer: Esma Sultan Yalısı

Tarih: 5-8 Ekim

Bilet: Biletix

 

212 Photography İstanbul

Photography İstanbul

Görsel kaynak : https://bantmag.com/212-photography-istanbul-fotograf-yarismasi-20-eylule-kadar-basvuru-aliyor/

Türkiye’nin önde gelen fotoğraf etkinliği “212 Photography Istanbul”, Cuma gününden itibaren, Yapı Kredi Bomontiada, Akaretler Sıraevler A 37 - 39, Zülfaris Karaköy, Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı, Yeldeğirmeni Sanat, Müze Gazhane ve Kalyon Kültür dahil olmak üzere yedi mekânda kapılarını açıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla bu sene ücretsiz olarak gerçekleşecek olan festival, 35 sanatçı, 9 sergi, 13 söyleşi, 5 atölye çalışması, 6 konser/performans, 18 film gösterimi ile sanatseverlere 11 Ekim tarihine kadar sürecek dopdolu bir program sunuyor.

Yer: 7 Farklı Mekan

Tarih: 1 – 11 Ekim 2021

 

Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı Sergisi

Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı sergisi yaklaşık 1850–1950 arasında Türkiye’de yaşamış ve yaratmış sanatçı kadınların eserlerinden bir seçkiden oluşuyor. Çiğdem Simavi’nin hâmiliğinde düzenlenen ve küratörlüğünü Deniz Artun’un üstlendiği sergi, ismini Şükran Aziz’in bir eserinden alıyor. Sergi, çoğunluğu “ben”leşememiş ve dolayısıyla sanat tarihi tarafından kaydedilememiş kadınları tek tek fark etmenin yanı sıra, kolektif bir “biz”in oluşabilme koşullarını da araştırıyor.

Yer: Meşher

Tarih: 27 Mart 2022’ye kadar

 

Ludovic Bernhardt Yeni Sergisi ile Sanatorium’da

Ludovic Bernhardt Yeni Sergisi ile Sanatorium’da

Görsel kaynak: https://sanatokur.com/ludovic-bernhardtin-sanatoriumdaki-kisisel-sergisi-the-gaming-room/

Ludovic Bernhardt’ın “The Gaming Room” başlıklı kişisel sergisini 10 Eylül - 24 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Ludovic Bernhardt’ın galerideki üçüncü kişisel sergisi olan “The Gaming Room” aslında CIA’in ajanlarını eğitmek için yarattığı ABD istihbarat servislerinin dünyaya dair temsilini yansıtan bir kutu oyununa dayanıyor. 

Yer: Sanatorium

Tarih: 10 Eylül - 24 Ekim 2021

 

"Everything Has Its Place” Sergisi Sevil Dolmacı Art Gallery’de

"Everything Has Its Place” Sergisi Sevil Dolmacı Art Gallery’de

Görsel Kaynak: https://www.robbreport.com.tr/everything-has-its-place-isimli-sergi-sevil-dolmaci-art-galleryde/

Sevil Dolmacı Art Gallery, Dr. Kathy Battista küratörlüğünde, 16 uluslararası çağdaş sanatçının yer aldığı Everything Has Its Place isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sevil Dolmacı Art Gallery, Dr. Kathy Battista küratörlüğünde Haluk Akakçe, Hangama Amiri, Theodore Boyer, Kevin Brisco, Ori Gersht, Nicholas Hunt, Tina Lechner, Rachel Libeskind, Alex McQuilkin, Andy Mister, Fawn Rogers, Dominic Bouffard, David Risley, Şahin Demir, Nejat Satı ve Çağatay Odabaş gibi uluslararası ve Türk sanatçıların eserlerinin yer aldığı Everything Has Its Place isimli sergisiyle izleyicileri buluşturuyor.

Yer: Sevil Dolmacı Art Gallery

Tarih: 30 Eylül - 2 Kasım 2021

 

Ramazan Can Yeni Sergisi ile Anna Laudel’in Yeni Mekânında

Anna Laudel, Ramazan Can’ın “Ne Yerdeyim, Ne Gökte” başlıklı kişisel sergisini 9 Eylül - 18 Kasım tarihleri arasında yeni galeri mekânında sanatseverlerle buluşturuyor. Ramazan Can’ın son 7 yıl içerisinde farklı materyallerle ürettiği eserlerin bir araya geldiği “Ne Yerdeyim, Ne Gökte”, geniş galeri alanı ve engelli girişi dahil olmak üzere 1000 metrekarenin üzerinde bir alana yayılan Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu’ndaki yeni galeri mekânında gerçekleşecek ilk sergi olacak.

Yer: Anna Laudel

Tarih: 9 Eylül - 18 Kasım 2021

 

Dünya Bebekleri Sergisi

Oyuncak sanayisinin en önemli kilometre taşı olan bebeklerin Antik Çağ’dan günümüze uzanan yolculuğuna “Dünya Bebekleri Sergisi” ile ışık tutuluyor.

Sergide 18’inci yüzyılın ahşap bebeklerinden Anadolu’nun bez bebeklerine, Asya ve Afrika inanç bebeklerinden moda bebeklerine, hatta Uzakdoğu’nun ipek elbiseli festival bebeklerine kadar çok özel bir seçki ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 30 Nisan 2022’ye kadar

 

31. Akbank Caz Festivali Devam Ediyor

Akbank caz festivali

Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan Akbank Caz Festivali, 31. yılında 10 farklı mekanda, Türk Caz sahnesinden 100’ün üzerinde sanatçının birbirinden özel performansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesi kapsamında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik, hip-hop ve dünya müziğinin farklı projelerine de yer veren Akbank Caz Festivali, bu sonbaharda şehri caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği programı ile karşılayacak. 

Festival programı: https://www.akbanksanat.com/caz/31-akbank-caz-festivali/program

 

“BURASI” Sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan “BURASI” sergisi, 21 Eylül, 2021 – 27 Şubat, 2022 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta.  

İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ile Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden yapılan bir seçkinin çağdaş sanat yapıtlarıyla birlikte sergileneceği “BURASI”,  ziyaretçilerini kent ve ekoloji çerçevesinden İstanbul’a bakmaya davet ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan “BURASI” sergisi, tarihsel ve güncel imgelerin izini sürerek İstanbul’u kent ve ekoloji çerçevesinden yeniden düşünmeye davet ediyor. Kenti, doğal çevre açısından yaşadığı tarihsel, kültürel ve politik dönüşümlere dikkat çekerek ele alan sergi, çağdaş sanat yapıtları ile İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ve Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden bir seçkiyi bir araya getiriyor.

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat

Tarih: 21 Eylül, 2021 – 27 Şubat, 2022