BLOG

BLOG

İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA BALIK YİYEBİLECEĞİNİZ EN LÜKS 6 RESTORAN


İstanbul ''balık'' dendiği zaman akla gelen ilk şehirlerden bir tanesidir. İstanbul'da balık yemek isteyen herkes kendi damak zevkine ve bütçesine göre onlarca restoran bulabilir. Eğer siz de İstanbul'un damak çatlatan balıkçılarını arıyorsanız bu listemize mutlaka göz atın.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul Gezilecek Yerler

Set Balık, Sarıyer

Set balık

1967 yılından beri hizmet veren Set Balık muhteşem taze balıklar ve samimi bir ortam sunuyor. 70'li yıllardan beri lop kalkan ve balık böreği gibi muhteşem lezzetler ile yoluna devam eden Set Balık'ın günümüzdeki favori lezzetleri arasında midye pilaki, patlıcanlı levrek, balık böreği, balık mücver ve balık pizza yer alıyor.

Adres: Kireçburnu, Mısır Cad., No: 2B, Sarıyer/İstanbul

 

 

Balıkçı Kahraman, Rumeli Kavağı

Balıkçı kahraman

1996 yılından beri hizmet veren Balıkçı Kahraman Rumeli Kavağı'nda bulunuyor. Mekânın meşhur lezzetleri arasında domates salatası, ızgara kalamarı, tereyağlı karidesi, incecik ve sıcacık mısır ekmeği, geniş sezon balık yelpazesi, kalkan balığı yer alıyor. Birçok gurmenin ziyaret ettiği, beğendiği ve aynı zamanda yazılar yazdığı bu mekânın kurucusu Kahraman Altun ise 1996 yılından önce 18 yıllık bir pişiricilik geçmişine sahip.

Adres: Rumeli Kavağı, İskele Cad., No:15, Sarıyer/ İstanbul

 

Sur Balık, Arnavutköy

2004 yılından beri hizmet veren Sur Balık Türk damak tadıyla deniz ürünlerini harmanlıyor. Mekân doğru mevsimde en lezzetli balığı sunuyor. Sur Balık'ın favorileri arasında hardal soslu levrek marin, pazı sarma, fırında balık ve hamurda balık gibi lezzetler bulunuyor. 6 şubeye sahip olan Sur Balık'ın en güzel şubelerinden bir tanesi şüphesiz Arnavutköy şubesi. Çünkü burası misafirlerine Boğaz manzarası eşliğinde yemek yeme lüksü sunuyor.

Adres: Bebek, Arnavutköy Cad., No:52, Beşiktaş/İstanbul

 

Kıyı Restaurant, Tarabya

Tarabya'da semtin sembolü haline gelmiş restoranlardan olan Kıyı Restaurant, kış aylarında tercih edilen bir mekân. 50 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan mekânın favori lezzetleri arasında; tarama, lakerda, hamsi, barbunya pilaki, tereyağlı karides, gümüş kızartma bulunuyor. Mekân ahşap duvarlarıyla, bembeyaz örtüleriyle; mekânda bulunan çağdaş ressam ve fotoğrafçıların eserleriyle dikkat çekiyor.

Adres: Tarabya, Haydar Aliyev Cad., No:186/A, Sarıyer/İstanbul

 

Adem Baba, Arnavutköy

90'lı yıllarda Bebek'te küçük bir teknede yolculuğuna başlayan Adem Baba, 1998'de ilk şubesini Arnavutköy'de açarak serüvenine devam etmiş. Bugün ise Arnavutköy'de iki şubesi ve çiğ balık marketi ile en güzel balıkları konuklarıyla buluşturuyor. Burada tekirden istavrite, hamsiden palamuta, sardalyadan mezgite, kalkandan gümüşe kadar her balık çeşidinin en lezzetlisi bulunuyor. Eğer bir lezzet avcısıysanız burayı mutlaka denemenizi öneririz.

Adres: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk., No:2, Beşiktaş/İstanbul

 

Palukçu, Fatih

Fatih- Şehremini'de yer alan Palukçu kaliteli hizmet anlayışıyla İstanbul'un en iyi balık restoranları arasında yer alıyor. Dondurulmuş balığı tezgahına sokmayan bu yer Vedat Milor'un ''kalite çizgisini her gün yukarıya taşıyan'' yorumunu gerçekten hakediyor. Yukarıdaki seçeneklere göre biraz daha salaş olan bir yer, tabii ki üst düzey bir lezzete sahip. Buraya geldiğinizde mutlaka denemeniz gerekenler arasında; levrek gücevi, çupra, marine edilmiş levrek, palamut buğulama, hamsili sigara böreği, ekmek arası hamsi bulunuyor.

Adres: Şehremini, Saray Meydanı Cad., No:13, Fatih/İstanbul

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: