BLOG

BLOG

İSTANBUL AVRUPA YAKASI ALIŞVERİŞ REHBERİ


İstanbul, doğal güzellikleri ve tarihî mirası kadar olanakları ile de ilgi çeken bir şehirdir. Öyle ki her yıl binlerce yerli ve yabancı turist İstanbul’u alışveriş olanakları için ziyaret etmektedir. Konu alışveriş olduğunda ise Avrupa Yakası, sahip olduğu alışveriş olanakları ile bir adım öne çıkmaktadır. İşte İstanbul Avrupa Yakası’nda alışveriş yapılabilecek lokasyonlar…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'un En Güzel AVM'leri

Mecidiyeköy – Osmanbey hattı

İşte tıpkı Taksim gibi bir serüven halini alan bir hat daha! Mecidiyeköy- Osmanbey hattı özellikle yabancı turistler tarafından tercih edilen bir hattır. Bu hat İstiklal Caddesi kadar göze hitap etmese de birçok seçeneği bünyesinde barındırır. Bu bölgede AVM’ler, zincir mağazalar ve butikler bir aradadır. Bu hat üzerinde keyifli yürüyüşler yaparken birçok seçenek deneyimlenebilir. Bu hat aynı zamanda her bütçeye uygundur.

 

Beşiktaş

Beşiktaş, İstanbul Avrupa Yakası’nı ziyaret edenlerin ister istemez uğradığı noktalardandır. Çünkü bu lokasyon İstanbul ulaşım hattının tam ortasında yer almaktadır. İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olması, olanaklarının da oldukça fazla olmasını sağlamıştır. Beşiktaş’ta birçok pasaj yer almaktadır. Bu pasajlardan en önemlisi Sinanpaşa İş Merkezi'dir. Bunun dışında yeme içme, giyim ve daha birçok ürün grubu üzerine mağazalar burada yer almaktadır. İşinin ehli olan birçok mağazayı Beşiktaş’ta bulmak mümkündür.

 

Bakırköy

bakırköy

Bakırköy İstanbul'un en merkezi konumlarından bir tanesidir. Burada birçok alışveriş noktası bulmak mümkündür. Özellikle trafiğe kapalı bir cadde olan Ebuzziya Caddesi yeme içme mekânları, kafeleri ve her türlü alışveriş zevkine hitap eden mağazaları ile oldukça iyi bir seçenektir. Bununla birlikte Flyinn, Atrium, Capacity, Carousel, Town Center ve Galleria gibi onlarca alışveriş merkezi yine burada yer alır.

 

Nişantaşı

Nişantaşı

Eğer lüks tüketim ürünleri aranıyorsa ve tenha bir şekilde alışveriş yapmak isteniyorsa şüphesiz en iyi seçenek Nişantaşı’dır. Burada oldukça önemli dünya markalarının mağazalarını, ünlü tasarımcıların butiklerini, mücevhercileri, kuyumcuları ve tasarım ürünlerin satıldığı mağazaları bulmak mümkündür. Bunun dışında City’s Nişantaşı gibi yine bu tarz ürünlerin yer aldığı bir adet AVM de burada yer almaktadır. Nişantaşı; Beşiktaş, Taksim, Mecidiyeköy ve Osmanbey’e olan yakınlığı ile de tercih sebepleri arasındadır.

 

Levent

Levent

Levent bölgesi AVM’ler üzerine yoğunlaşmaktadır. Öyle ki burada Metrocity, Kanyon, Özdilek AVM gibi önemli AVM’ler yer alır. Burada tekli mağaza bulmak pek mümkün değildir. Fakat Levent bölgesi İstanbul’un Silikon Vadisi olduğundan dolayı AVM’lerde açılan mağazaların ürün gamı oldukça geniştir. Burada bulunan AVM’lerde birçok mağazanın şubesini bulmak mümkündür. Burası aynı zamanda İstanbul’un önemli bir ulaşım hattı olduğundan dolayı kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir.

 

Taksim

taksim

Taksim, İstanbul’da alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden bir tanesidir. Gerek fizikî yapısı gerekse olanakları, bu lokasyonu keyifli bir alışveriş yeri haline getirmektedir. Taksim’de her bütçeye uygun alışveriş noktaları bulmak mümkündür. Dünya markalarından ucuz giyime kadar birçok seçenek burada yer alır. Burada mevcut olanları giyim ile sınırlandırmak doğru olmaz. Öyle ki burada; giyim, gıda, teknoloji, aksesuar ve dahası bulunur. İstiklal Caddesi üzerinde keyifli tarihî bir yürüyüş yaparken her bütçeye uygun mağazaları görmek mümkündür. Taksim, zincir mağazalar kadar pasajları için de tercih edilmektedir. Birçok pasaj, belli bir ürün grubu üzerine yoğunlaşmaktadır. Örneğin bazı pasajlar ucuz giyim üzerine yoğunlaşmışken, bazıları sadece takı üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu da birçok seçeneği bir arada görmeyi sağlar. Taksim’de zincir mağazalar her taraftadır. Fakat belli ürün grupları üzerine yoğunlaşan ve oldukça ucuz olan; Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı, Halep Pasajı, Hazzopulo Pasajı, Aznavur Pasajı, El Hamra Pasajı, Beyoğlu Pasajı, Terkos Pasajı ve Markiz Pasajı gibi pasajlar mutlaka görülmesi gerekenler arasındadır.

Siz de iş veya turistik amaçlı gezileriniz için İstanbul’un kalbi Taksim’de yer alan Elite World İstanbul Hotel’de rezervasyonunuzu yaptırabilir; keyifli bir konaklama, alışveriş ve gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için: Elite World İstanbul Taksim

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: