BLOG

BLOG

HAVUZBAŞI DÜĞÜNLERİ İÇİN YARATABİLECEĞİNİZ BİRBİRİNDEN ÖZEL KONSEPTLER


Pandemi kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırılması ve yaz ayının gelmesiyle çiftlerin düğün hazırlığı telaşı da başladı. Hayatlarında yeni bir başlangıç yapacak olan çiftlerin bu özel günü unutulmayacak bir anıya dönüştürmelerinde düğün konseptinin önemi yadsınamaz bir gerçek. Kısa sürede dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle açık hava düğünlerine olan ilgi de arttı. Biz de bu yazımızda size ilham olabilmek için havuz başı düğünlerinde yapabileceğiniz birbirinden özel konseptlerden bahsettik. Yazımızı okuduktan sonra size en uygun konsepti seçerek mekan ve organizasyon firması araştırmalarına başlayabilirsiniz.

 

1. Havuz Başı Minimalist Düğün Konsepti

Havuz Başı Minimalist Düğün Konsepti

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve birçok insanın yaşam tarzı haline gelmeye başlayan minimalizmi havuzlu düğün temanızda kullanabilirsiniz. Sadeliği ve şıklığı bir arada sunan bu konsepte çok daha az para harcayarak ulaşabilecek olmanızsa ayrı bir güzellik. Büyük bir havuz ya da küçük bir süs havuzu tercih edebileceğiniz bu temada, daha ferah bir görüntü yakalamak için beyaz rengi ağırlıklı olarak kullanmanızı tavsiye edebiliriz.

Açık tonlar kullandığınız masa örtülerinizi şık bir çiçek buketiyle süsleyebilir ve tavandan sarkan led ışıklarla da masalsı bir görünüm elde edebilirsiniz. Minimalist havuz başı düğününüze uygun olarak sırt ya da göğüs dekolteli hafif kabarık etekli, göz yormayan gelinlikler tercih edebilirsiniz.

 

2. Havuz Başı Vintage Düğün Konsepti

Havuz Başı Vintage Düğün Konsepti

Eski zamanlara özlem duyan romantik bir çiftseniz, havuzlu düğününüzü vintage temayla birleştirebilirsiniz. Küçük bir süs havuzunu tercih edebileceğiniz bu konseptte, sizi görmediğiniz zamanlara götürecek bir nostalji köşesi hazırlayabilirsiniz. Nostalji köşesini hazırlarken bir sandık kullanabilir, bu sandıkta o zamanlara ait eşyalar sergileyebilirsiniz.

Etrafı tüller ve soft tonlarda çiçeklerle süsleyebilir, ışıklandırmada ise loş bir ortam sağlamanıza yardımcı olacak vintage lambaderler kullanabilirsiniz. Karpuz kollu ve işlemeli bir gelinlik tercih ederek Yeşilçam aktristi gibi görünebilir, bu naif görüntünüzü zarif bir şapka ve eldivenlerle tamamlayabilirsiniz.

 

3. Havuz Başı Kır Düğünü Konsepti

Yapaylığı sevmeyen, gösterişten hoşlanmayan doğa aşığı bir çiftseniz bu konsept tam size göre! Konforun ve yalınlığın bir araya geldiği havuzlu kır düğününüzde yeşil rengin her tonunu kullanabilirsiniz. Dilerseniz yapraklardan oluşan bir salıncak kurabilir, dilerseniz de sandalye ve masaların etrafını rengarenk çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Aydınlatmada ise çiçekli sarkıt avizeler kullanabilirsiniz. Uzun kollu ve dar kesim bir gelinlik tercih edip ördüğünüz saçlarınızın arasına çiçekler yerleştirerek su perisi gibi görünebilirsiniz.

 

4. Havuz Başı Kokteyl Düğün Konsepti

Havuz Başı Kokteyl Düğün Konsepti

Geleneksel motifler kullanmak yerine daha modern bir yaklaşım sergilemek isteyen ve kısa süreli organizasyondan hoşlanan çiftler için bu konsept biçilmiş bir kaftan. Seçtiğiniz mekanın havuzu etrafına kokteyl masalarınızı yerleştirebilir ve sevdiklerinizle içkilerinizi yudumlayabilirsiniz. Kokteyl düğünlerinde en önemli şeylerden biri de müziktir. Organizasyonunuza uygun olarak çello, keman ya da saksafon çalan ekiplerle anlaşabilirsiniz. Gelinlik seçiminizi V kesim dekolte ve ince askılardan yana kullanarak naif bir görüntü elde edebilirsiniz. Kokteyl düğününüzde biraz da romantik esintiler olsun isterseniz mekanın bir yerine anı köşesi ekleyebilirsiniz. Anı köşenizde fotoğraflarınızı ve değer verdiğiniz eşyalarınızı sergileyebilirsiniz.

 

5. Havuz Başı Mistik Düğün Konsepti

Havuz Başı Mistik Düğün Konsepti

Günlük hayatınızda doğal taşların enerjisine inanıyor ve alışılmış düğün temalarından uzaklaşmak istiyorsanız önerdiğimiz bu konsepti yapabilirsiniz. Doğal, sıcak ve özgür bir ortam imkanı sunan mistik düğün konseptinize makrome örgülerin çok yakışacağını biliyor muydunuz? Ortamdaki mistik havanın gücünü artırmak için ise pozitif enerji verdiğine inanılan doğal taşlar ve tütsüleri de kullanabilirsiniz.

Dilerseniz misafirleriniz için küçük kutulara doğal taşlar koyarak bu kutuları onlara hediye edebilirsiniz. Gelen misafirleriniz için hazırlanmış her masaya kokulu mumlar da koyabilirsiniz. Aydınlatmada ise düş kapanları ve makrome figürlerle hareketlendirilmiş lambalar kullanabilirsiniz. Düğünün ilerleyen saatlerinde sevdiklerinizle dilek feneri uçurabilir, özel gününüzü eğlenceli bir şekilde ölümsüz kılabilirsiniz. Gelinlik seçiminizde asimetrik etekler, fırfırlar, volanlar ve püsküllerle hareketlendirilmiş modeller tercih edebilirsiniz.

 

Elite World’ün şık ve ferah mekânlarında planlanan Düğün konseptleri hakkında bilgi almak için: Elite World Hotel Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: