BLOG

BLOG

GÜZİDE ŞEHRİMİZ VAN’IN DEĞERLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR


Van

Doğu Anadolu’nun güzide şehri Van; doğası, turizmi, kültürel etkinlikleri açısından en eski ve nadide kentler arasındadır. Van, doğal güzellikleri ve sahip olduğu verimli topraklar nedeniyle binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İşte, etnik şehir Van hakkında bilmeniz gerekenler…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Güneydoğu Anadolu'da Gezilecek Yerler

Van'ın sahip olduğu güzelliklerin daha fazla tanıtılması ve doğal miraslarının hassasiyetle korunması, Van'a gelen turist sayısını artırmıştır. Her yıl çok sayıda turist, bu ihtişamlı şehri severek ziyaret etmektedir.

Bugün de Van'da, geçmişten günümüze ayakta kalmış pek çok tarihî güzellik bulunmaktadır.

Tarihî ve doğal mirasları açısından zengin alanlar, gelecek nesillere ulaştırılmak için günümüzde nitelikli bir şekilde koruma altına alınmaktadır. İşte, Van Gölü’nde "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edilen tarihî miraslarımız…

Akdamar Adası

Huzurlu ambiyansıyla büyüleyen Akdamar Adası: Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası, huzur veren yapısı ile ilgi odağı oluyor. Ada, barışın ve hoşgörünün bir timsâli olarak görülüyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Van Akdamar Adası Hikayesi

Eşsiz dokusu ve doğası ile hayranlık uyandıran Çarpanak Adası: Çarpanak Adası ve çevresindeki doğal güzellikler; her yıl yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçi, fotoğrafçı ve doğa tutkununun uğrak noktası oluyor.

Van Gölü’ndeki en büyük ada olan Adır Adası: Tarihî ve turistik değerlerimizden biri olan Adır Adası da Van Gölü’nün koruma altına alınan adalarından. Çok sayıda kuş türünü içerisinde barındıran bu harika yer, her yıl sıklıkla ziyaretçi almaya devam ediyor.

 

Van’da gezilebilecek diğer yerler

Eğer siz de bir gün Van’a uğrarsanız, geziniz sırasında görebileceğiniz çok fazla yer olduğunu unutmayın. Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Kayan Çelebi Camii, Hüsrev Paşa Camii, Halime Hatun Kümbeti, Hoşap Kalesi, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, Vanadokya, Van Müzesi bunlardan bazılarıdır.

Elite World Hotel Van

Siz de bu özel şehri gezmek ve özenle korunan tarihî güzelliklerini keşfetmek için bir plan yapmayı düşünüyorsanız, neoklasik mimarinin ahengi ile size keyifli bir konaklama deneyimi vadeden Elite World Van Hotel’in şık ve konforlu odalarında konaklayabilirsiniz.

 

Van Gölü’nde Dalış Turizmi de Canlanıyor

Zengin turistik imkânlarıyla adını duyuran Van şehrimiz, su altı miraslarıyla da gündeme geliyor! Van Gölü'nde yürütülen su altı araştırmaları sırasında bulunan batık geminin tanıtılması amacıyla, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde dalış gerçekleştirildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cumali Birol ve dernek üyeleri, Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Van Gölü'ne daldı. Dr. Öğretim Üyesi Akkuş, 800.000 yıllık tarihe sahip Van Gölü'nde 100 yıl öncesine kadar onlarca yelkenli teknenin bulunduğunu söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında; Van Gölü'nün dalış turizminde de gelişmesi, çok daha fazla yerli ve yabancı turisti misafir etmesi ve dalış tutkunlarının gözdesi olması amaçlıyor.

Siz de dalış turizmi ile daha da canlanan bu özel şehri gezmek ve özenle korunan tarihî güzelliklerini keşfetmek için bir plan yapmayı düşünüyorsanız, neoklasik mimarinin ahengi ile size keyifli bir konaklama deneyimi vadeden Elite World Van’ın şık ve konforlu odalarında konaklayabilirsiniz.