BLOG

BLOG

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İKON OLMUŞ 9 GELİN VE GİYDİKLERİ GELİNLİKLER


Kadınlar için en unutulmaz günlerden biri şüphesiz ki kendi düğünleri. O özel günün her dakikası ve her detayı özenle seçilerek planlanır. Bir ömür hatıralarında saklayacakları o günde giyecekleri gelinlik de elbette kusursuz olsun isterler. Gelin; hep beraber akıllarda yer etmiş, moda tarihine yazılmış ve kendi zamanlarına öncülük ederek birçok geline esin kaynağı olmuş ikonik gelinliklere bir bakalım. Kim bilir, belki size de ilham olur!

 

1. Audrey Hepburn

Kendisiyle özdeşleşmiş siyah midi boy ikonik elbisesiyle hatırladığımız Audrey Hepburn, 1954 yılında Mel Ferrer ile dünyaevine girerken tercih ettiği gelinliğiyle göz kamaştırıcı görünmüyor mu? Her bir detayı incelenmeyi hak eden gelinliğin tasarımcısı Pierre Balmain. Dik yakalı, kabarık yarım kollu, saten kuşaklı gelinlik dirseğe kadar gelen eldivenlerle tamamlanmış. Duvak yerine beyaz güller tercih eden Audrey Hepburn'ün, bu görüntüsü ile sayısız gelin adayına ilham kaynağı olduğuna eminiz.

 

2. Grace Kelly

Grace Kelly

Hollywood'un ünlü aktristi Grace Kelly'nin 1956 yılında Monako Prensi ile evlenirken giydiği gelinlik de kesinlikle unutulmazlar arasında. Tüm zamanların en zarif ve en akıllarda yer etmiş gelinliği olarak bilinen bu özel elbisenin tasarımcısı ise Helen Rose. 30 terzinin emeğiyle 6 haftada tamamlanan gelinlik Grace Kelly'nin üzerinde unutulmazlar arasındaki yerini alıyor. Gelinliğin dik yakalı, tamamen güpür olarak çalışılmış üst bedeni, saten ve kuyruklu bir etekle birleşiyor. Saç aksesuarı ve duvak ucunda yine güpür işlemelere yer verilerek incelik ve zarifliğin her detaya hâkim olması sağlanmış.

 

3. Lady Diana

Lady Diana

Bir gelinlik düşünün ki "dünyanın en meşhur kıyafeti" unvanına sahip olsun. Lady Diana'nın 1981'de Prens Charles ile evlenirken giydiği gelinlikten bahsediyoruz. "Moda tarihinin en sıkı korunan sırlarından biri" olarak anılmasıyla da düğün öncesinde ne kadar merak edildiğini tahmin edebilirsiniz. Gelinliğin tasarımcıları David ve Elizabeth Emanuel, Lady Diana tarafında bizzat seçilmiş. Uzun ve zahmetli bir tasarım sürecinin ardından da dünya tarihine geçen ve düğünden sonra trendleri belirleyen bu görkemli gelinlik ortaya çıkmış.

 

4. Miranda Kerr

Miranda Kerr

Zamanının çizgilerinin dışında, farklı ve zarif bir gelin; Miranda Kerr. Maria Grazia Chiuri imzalı Dior marka gelinlik Grace Kelly'nin gelinliğinden ilham alınarak tasarlanmış. Ağırlıklı olarak tafta, ipek, tül ve Belçika danteli kullanılan bu zarif ve düz hatlara sahip gelinliği Stephen Jones imzalı bir taç ile tamamlamayı tercih etmiş Miranda Kerr.

 

5. Kate Middleton

Kate Middleton

Yine bir kraliyet düğünü ve akıllardan silinmeyen görünümüyle ikonik gelinimiz Kate Middleton. Alexander McQueen imzalı gelinlik yer yer Grace Kelly'nin ikonik gelinliğinden esintiler taşısa da daha cesur çizgileriyle modern zamanlara göz kırpıyor. Yarı transparan dantel detayı, V kesim yaka dekoltesi, kabarık eteği, uzun kuyruğuyla modern zamanların prensesi Kate Middleton'un düğün kıyafeti, ilham veren ikonik gelinlikler arasındaki yerini alıyor.

 

6. Angelina Jolie

 Angelina Jolie

Ezber bozan tasarımıyla Angelina Jolie'nin sıra dışı gelinliğinde sıra. Angelina Jolie ile yakın arkadaş olan Luigi Massi, gelinliği tasarlarken Jolie ve Pitt çiftinin 6 çocuğunun çizimlerini kullanarak görülmemiş bir tasarıma imza atmış. Angelina Jolie'nin anneliğinden ilham alan Luigi Massi, yıllardır süregelen dokunulmaz gelinlik çizgisini yıkarak kendinden sonraki cesur tasarımların da önünü açmış oldu. Saten kumaşı ve sade hatlarıyla göze çarpan gelinliğin sırt kısmında ve duvağında birbirinden eğlenceli çizimler bulunuyor.

 

7. Jacqueline Kennedy

Jacqueline Kennedy

Jacqueline Kennedy'nin 1954 yılında John F. Kennedy ile dünyaevine girerken giydiği bu ikonik gelinliğin tasarımcısının adı Ann Lowe. Tüm zamanların en unutulmaz gelinlerinden biri olan Jacqueline Kennedy'nin gelinliği şu anda Kennedy müzesinde sergileniyor. Gelinliğin drapelerle bezeli kabarık eteği, omuzlarını açıkta bırakan yakası ve tok tafta kumaşı hem zarif hem de çok güçlü bir imaj çiziyor.

 

8. Victoria Beckham

Victoria Beckham

David Beckham ile nikah masasına şampanya rengi Vera Wang imzalı bu ikonik gelinlikle oturdu Victoria Beckham. Tafta kumaştan yapılan gelinlik cesur göğüs dekoltesi, ince bel vurgusu ve kabarık eteğiyle oldukça görkemli duruyor. Victoria Beckham'ın da hakkını yemek olmaz. Bu iddialı gelinliği hakkını vererek taşıdığını söylemeliyiz.

 

9. Meghan Markle

Yakın zamanda evlenen, kraliyet gelini Meghan Markle'da sıra. Çok konuşulan gelinlik Clare Waight Keller imzasını taşıyor. Son dakikaya kadar merak konusu olan Meghan Markle'ın gelinliği görücüye çıktığı anda takip edenleri ikiye bölmüştü. İpek kumaştan tasarlanan gelinliği sade ve zarif bulan da vardı, oldukça basit olduğunu savunan da. Peki siz ne dersiniz?

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: