BLOG

BLOG

MUTLU BİR EVLİLİĞİN 10 BASİT AMA ETKİLİ SIRRI


Her insan, yaptığı evliliğin hayatının sonuna kadar mutlu bir şekilde devam etmesini ister. Ve hiç şüphesiz, her evlilik birbirinden farklıdır. Ancak her evlilik farklı olsa bile ve her evlilikte aynı kurallar geçerli olmasa bile, mutlu evliliğin bazı sırları vardır. Eşlerin birbirlerine karşı her zaman saygılı olması, sadık olması bu sırların başında gelen şeylerdir. İşte mutlu bir evlilik istiyorsanız mutlaka dikkate almanız gereken o öneriler...

 
1. Tartışmaktan korkmayın

evlilik


İki insanın aynı hayatı paylaşması, elbette her zaman çok kolay olmayacaktır. Zaman zaman eşinizle fikir ayrılıklarına düşebilir ve buna bağlı şeyler üzerine tartışabilirsiniz. Bunda bir sorun yok. Önemli olan tartışmalar sırasında birbirinize olan saygınızı korumanız. Tartışma sırasında konuya odaklanın ve birbirinize kişisel saldırıda bulunmayın. Sorunu detaylı bir şekilde tartışarak birlikte çözüm üretin. Çünkü suskunlukla geçen bir evliliktense, birbirinize yaptığınız yapıcı eleştiriler, evliliğinizi daha sağlam bir hale getirecektir.

 
2. İletişim kanallarını daima açık tutun

Evliliğiniz boyunca ikiniz de aynı insan olarak kalmayacaksınız. Aşkınız ve özel hayatınız da zaman içinde sizinle birlikte olumlu yönde değişecek ve dönüşecek. Bunun için yapmanız gereken şey ise, iletişim kanallarını daima açık tutmak. Unutmayın, aranızdaki sevgi ve saygıyı koruduktan sonra, birlikte konuşarak çözemeyeceğiniz hiçbir şey olamaz. Bu nedenle aranızdaki iletişimi korumaya daima özen gösterin.

 
3. Çocuk konusunda sabit fikirli olmayın

 

aile


 
Çiftler evlenmeden önce, kendi aralarında konuşup sahip olmak istedikleri çocuk sayısına bile karar verebilirler. Ancak hayat her zaman planlandığı gibi gitmez. Çocuk sahibi olma konusunu aranızda devam eden bir diyalog gibi düşünün ve bu konuda aceleci ve sabit bir karar vermeyin. Belki evlenmeden önce 3 çocuğunuz olsun istiyordunuz; ama zamanla değişen yaşam şartları ve istekler, sadece tek çocuk sahibi olma kararı almanıza neden olabilir. Bu konuda her zaman iletişim kurun ve esnek davranın.

 
4. Maddi konularda açık davranın

Bazen maddi konular, evliliklerdeki en büyük sıkıntılar olabilir. Bu yüzden maddi konularda eşinizle birbirinize karşı her zaman dürüst davranın ve bunu konuşun. Bu konuda içinizde yer alan küçük bir endişeyi dahi eşinizle paylaşın. Siz bir takımsınız ve her zaman birbirinize karşı anlayışlı davranarak endişelerinizi birbirinizle paylaşabilmelisiniz.

 
5. Zor anlarda yan yana olun

 Evliliğiniz süresince sizin de eşinizin de zor zamanları olabilir. Böyle zamanlarda birbirinize, aslında ne kadar değerli olduğunu hatırlatacak kişi yine sizlersiniz. Bu nedenle zor zamanlarda yan yana olun ve ona unuttuğu kendi değerini hatırlatacak şeyler yapın. Çünkü mutlu bir evlilik, ancak iki tane mutlu insanın bir arada yaşamasıyla mümkün olabilir.

 
6. Ailenize ve arkadaşlarınıza eşinizden şikayet etmeyin

 Evliliğiniz süresince, elbette eşinize kızgın hissettiğiniz zamanlar olabilecektir. Ancak siz yaşadığınız her tartışmada, yakınlarınıza eşinizi şikayet ederseniz; zamanla yakınlarınız eşinize karşı negatif bir tutum içine girebilir. Ve siz kızgınlığınızı unuttuğunuzda, bu durum karşınıza kocaman bir problem olarak çıkabilir. Bu yüzden özel hayatınızın özel kalmasına izin verin. 

 
7. İşleri paylaşın

kahvalti

Evlilik, artık ortak bir hayat yaşamak demektir. Bu nedenle ev içinde de işleri eşit paylaşmanız gerekiyor. Her şeyi yalnız başınıza yapıp kendinizi yormak yerine; veya her şeyi eşinizin üstüne atmak yerine; işleri paylaşın ve birbirinizin yükünü hafifletin. Evinize birlikte sağlayacağınız katkılar, o evin bir evden ziyade "yuva" olmasını sağlayacaktır. 
 

8. Anlaşmazlıklarınızı kabul edin

 Evliliğiniz boyunca yaşadığınız her konuda aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. Önemli olan diretmek değil, kabul etmek. Diyelim ki bir konu hakkında tartıştınız ve sonunda hala ayrı fikirlerdesiniz. Birbirinize kendi fikrinizi dayatmanıza gerek yok, anlaşamadığınızı kabul edin. Bunun için birbirinize gücenmeyin, sakin olun ve farklı fikirlerinize saygı duyun.


 9. Hiçbir şeyin aranızdaki saygıyı zedelemesine izin vermeyin!

Eğer mutlu bir evliliğiniz olsun istiyorsanız; hiçbir şeyin, sizi birbirinize saygı duymaktan alıkoymasına izin vermeyin. Çünkü beraber yaşlanmak, her zaman ve her koşulda birbirini kabul etmek, birbirine saygı duymak demektir. Zaman ikinizin de fiziksel görüntüsünü değiştirebilir, ama sevdiğiniz insan her zaman o bedenin içinde olacak! Onu sevmekten vazgeçmeyin.

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: