BLOG

BLOG

HAVUZ BAŞI KOKTEYL DÜĞÜN KONSEPTİNİN OLMAZSA OLMAZLARI


Açık mekanların tazeleyici havası, yaz düğünlerine ilham veriyor. Kalabalık davetli listesine sahip olan çiftler kır düğününe yönelirken, gün batımının keyfini çıkarmak isteyenler havuz başı konseptini tercih edebiliyor. Sofistike ve şık havuz başı düğünleri için genellikle lüks oteller tercih ediliyor. Eşsiz bir ortamda davetlilerini ağırlamak isteyen çiftler için oteller, organizasyon deneyimleri ve sunum kalitesi ile ön plana çıkıyor. Davetli sayısına göre değişkenlik gösterse de havuz başında yapılan düğün davetlerinde sıklıkla kokteyl konsepti tercih ediliyor. Yaz gelinlerinin hayalini süsleyen bu düğünlerin olmazsa olmazlarını öğrenmek ister misiniz? İşte, kusursuz havuz başı düğünlerinin kusursuz geçmesini sağlayan o detaylar…
 

Düğün Temanıza Karar Verin

Düğün konseptinizi havuz başı kokteyl olarak belirlemiş olmanız tek başına yeterli değil. Dekorasyondan aydınlatmaya, pastadan gelinlik seçiminize kadar her şey bir bütünün parçası olmalı. Düğün temanız, isteklerinizi ve düğün davetinizi bir bütün haline getirir. Ne istediğinize karar verdikten sonra şatafatlı, sade ya da eğlenceli bir düğün teması belirleyebilirsiniz.
 

Havuz Dekorasyonunun Önemini Göz Ardı Etmeyin

  • Havuz başı kokteyller davetlilerinizi büyüleyici bir atmosferle şaşırtma fırsatı sunar. Elbette bu göz alıcı ortamın başrolünde havuz var. Bu nedenle kokteyl temanıza karar verdikten sonra havuz yüzeyinin nasıl dekore edileceğini belirlemeniz oldukça önemli. İşte, birkaç çarpıcı fikir:
  • Romantik ancak sade bir konsept belirlediyseniz, havuz yüzeyi gül yaprakları ile süslenebilir.
  • Romantizm dozunu biraz daha artırmak istiyorsanız çiçeklerle dekore edilmiş yüzen mumları tercih edebilirsiniz.
  • Şık ve zarif bir görüntü için havuzun tam ortasına yerleştirilen bambu çerçeve mumlar ve beyaz güller tercih edilebilir.
  • Hayalperest çiftler için balonlardan daha uygun bir süsleme olamaz. Rüya gibi bir görüntü için havuzun içinden gökyüzüne doğru salınan beyaz balonları tercih etmeniz yeterli.
  • Yüzen dilek fenerleri hem havuzu hem de gecenizi aydınlatabilir.
  • Çiftlerin baş harflerinden oluşturulan yüzebilen yosun yongalar, son dönemin en trend tercihlerinden biri. Düğün davetini bir noktadan sonra yakın arkadaşlarla havuz partisine dönüştürmek isteyen çiftler için bu süsleme ideal bir seçim olacaktır.

 

Yıldızları Kıskandıracak Bir Aydınlatma Planlayın

Havuz başı konseptli düğünlerde aydınlatma stratejik önem taşır. Havuz çevresini ve hatta havuzun içini aydınlatsanız bile mekanın ışıldaması için ekstra aydınlatma gerekebilir. Büyük yer aydınlatmalarını seçebileceğiniz gibi ağaçlar arasına asılan nostaljik ışıklandırmaları da tercih edebilirsiniz. Daha çarpıcı bir etki için kristal şamdanları seçebilirsiniz. Beyaz çiçeklerle süslenmiş kütük mumlar veya vintage kafesler kullanarak ambiyansı zenginleştirebilirsiniz.
 

Oturma Düzeninize Küçük Dokunuşlar Ekleyin

Kokteyl konseptlerinde oturma düzeni yemekli düğünlerden farklı olur. Aile büyüklerinin ağırlanacağı birkaç masa dışında davetliler daha çok ayaklı masalar etrafında ağırlanır. Başlangıçta belirlemiş olduğunuz tema doğrultusunda bu masalar özenle hazırlanacaktır ancak yine de yorgun ayakları düşünmek isteyebilirsiniz. Mekanın imkan verdiği ölçüde verandaların altına, geniş oturma alanına sahip ayaklı puflar yerleştirilmesini isteyebilirsiniz.

 

Davetlilerinizi Bilgilendirin

Davetlilerinizin düğün mekanı konusunda doğru bilgilendirilmiş olması, özellikle havuz başı konseptler için önem taşır. Hareket kısıtlayan gece elbiseleri ve yüksek topuklar, davetlilerinizin düğün esnasında yeterince rahat edememesine sebep olabilir. Bu yüzden davetiyelerinizi gönderirken konsepti net olarak paylaştığınızdan emin olmalısınız.
 

Gelinlik Seçimine Özen Gösterin!

Hayatınızın sonuna kadar en önemli anılarınız arasında yer alacak düğün gününüzde, göz kamaştırmak istemeniz çok doğal. Ancak kokteyl masaları arasında dolaşmanıza engel olacak kabarık gelinlik modelleri tercihleriniz arasında yer almamalı. Bu tarz gelinlikler yerine kuyruklu ve deniz kızı formlu gelinlikler tercih edebilirsiniz. Uçuş uçuş beyaz bir gelinlik, straplez ve mini elbise formlu gelinlikleri denemeyi ihmal etmeyin. Hatta havuz başında devam eden bir "after party" planlıyorsanız, gelinliğiniz kadar şık ancak daha rahat olacak ikinci bir elbiseyi taşlı sandaletlerle tamamlayabilirsiniz.

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, açık alan ve havuz başı konseptli düğünlere ev sahipliği yapmaya hazır. Unutulmayacak bir geceye imza atmak isteyenlerin tercihi Elite World Hotels & Resorts, deneyimli ve güler yüzlü ekibi ile hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyor. Siz de Elite World Hotels & Resorts güvencesi ve konforuyla hayatınızın en önemli gününü organize edebilirsiniz.