BLOG

BLOG

GELİN ADAYLARI İÇİN HAYAT KURTARAN ÖNERİLER


Evlenme teklifi aldıktan sonra özellikle gelin adaylarının dikkat etmesi gereken pek çok farklı nokta bulunuyor. Her şeyin hayalinizdeki gibi olması için öncelikle plan yaparak adım adım ilerlemeye çalışmalı ve bu adımları atarken mutlaka tecrübeli kişilerden yardım almalısınız. Peki, düğün hazırlıkları denilen bu zorlu süreçte gelin adayları için hayat kurtaran öneriler nelerdir? Bu sorunun cevabını, diğer tüm gelin adayları gibi merak ediyorsanız yazının devamını mutlaka okumalısınız!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: A'dan Z'ye Çeyiz Listesi 2023

Plan Yapmak Şart!

Hayat arkadaşınız olarak seçtiğiniz kişi ile hayatınızı birleştirme arifesinde, hayallerinizdeki düğünü yapmak için kesinlikle plan yapmalı ve bu özel günden en az 3 ay önce hazırlık yapmaya başlamalısınız. Gelin adaylarının düğün hazırlıkları konusunda yaptığı en büyük yanlış, yapılacakları son 1 aya sığdırmaya çalışmalarıdır. Kısa bir sürede bütün hazırlıkları tamamlamaya çalışmak hem gelin adayını hem de bu aşamada yanında bulunan damat adayını çok fazla yoracaktır. Bu nedenle en az 3 ay gibi ideal bir süre zarfında tüm hazırlıklarınızı sıraya koymalı ve tarihi yaklaşan planlarınızı aksatmadan ya da ileri bir tarihe ertelemeden yapmalısınız.

 

“Evet” Dedikten Sonra!

Sevdiğiniz insana olumlu cevap verdikten sonra yapmanız gereken ilk iş, damat adayı ile birlikte bütçe planlaması yapmaktır. Karşılıklı olarak kararlaştırdığınız bütçeniz, ne kadar harcama yapmanıza olanak olduğunu ortaya koyacaktır. Sonrasında ise genel olarak düğün hazırlıklarının ne kadar maliyeti olduğunu araştırmalısınız. Bu doğrultuda her şeye ne kadar bütçe ayıracağınızı somut bir şekilde görebilirsiniz. Gelinlik, gelin çiçeği, aksesuarlar, ayakkabılar, makyaj ve parfüm gibi çok önemli olan gelin hazırlıklarını, sırası ile araştırmaya başlamalı ve en yakın çevrenizden fikir almalısınız.

 

Gelinlik Seçimine Dikkat

Şüphesiz ki her genç kızın en büyük hayallerinden biri gelinlik giymektir. Muhteşem bir gelinlik giymek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunların başında boy, kilo ve vücut tipi gibi fiziksel öğeler yer alır. Seçeceğiniz gelinliğin her anlamda size yakışması ve fiziğinize uyum göstermesi için öncelikle vücut şeklinizin nasıl olduğunu bilmelisiniz. Bu aşamadan sonra karar vermeniz gereken bir diğer unsur ise gelinliğinizin hazır mı yoksa özel dikim mi olacağıdır. Eğer vücut tipinizin zor olduğunu ya da hayallerinizdeki gelinliği bulamayacağınızı düşünüyorsanız özel dikim gelinliklere yönelmelisiniz. Gelinliğinizi diktirseniz de hazır alsanız da mutlaka vücut tipinize göre almalısınız.  Vücut tiplerine bakıldığında 4 farklı şeklin olduğu görülüyor. Bu tipler arasında kendi vücut biçiminizi bulmanız çok kolay olacak!

  • Armut Vücut Tipi: Küçük ya da normal göğüs, geniş kalçalar, dar bir omuz ve ince bele sahip olan bu vücut tipi için en iyi gelinlik modeli kesinlikle A kesim olanlardır. Fakat eğer prenses tarzı gelinlik modellerini isterseniz bu tasarımlar da çok şık bir görünüm yakalamanıza yardımcı olacaktır. Omuz ve kalçalarınızın uyumlu bir şekle sahip olması için dilerseniz kayık yaka modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Elma Vücut Tipi: Kalın bel, küçük ve düz bir kalça, geniş omuz ve uzun bacaklara sahipseniz vücut tipiniz elma şekli olarak tabir edilen biçimdedir. Bu aşamada gelinlik seçiminizi yaparken göğüslerinize ve bacaklarınıza vurgu yapmaya çalışmalısınız. Dilerseniz V yaka ve yırtmaçlı olan modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer sade bir şıklık isterseniz de A kesim tasarımları aklınızda bulundurmalısınız.
  • Dikdörtgen Vücut Tipi: Geniş omuz, dar kalça, küçük göğüsler ve normal bir bel genişliğine sahip olan dikdörtgen vücut tipi için de tercih edilebilecek en uyumlu model, kabarık olmayan düz kesimlerdir. Dilerseniz sırt ve omuz dekoltesi vererek dikkatleri bu yöne çekebilirsiniz.
  • Kum Saati Vücut Tipi: Tüm gelinlik modellerini giyebilecek bir vücut tipine sahip olan kum saati biçiminde; bütün ölçüler idealdir. Eğer orantılı bir vücudunuz varsa; A kesim, V yaka, kabarık, balık ya da dekolteli olmak üzere tüm modelleri giyebilirsiniz.

 

Ayakkabınızı Renkli ve Rahat Model Seçin!

Gelinliğinizi aldıktan sonra diğer hazırlıkların daha kolay bir hal aldığını görebilirsiniz. Gelinlik modelinize göre alacağınız ayakkabınızın mutlaka rahat olmasına dikkat etmelisiniz. Aşırı uzun bir gelinliği çok yüksek bir platforma sahip ayakkabılar ile tamamlayarak giyeceğinizi düşünürseniz ilk yanlışı bu aşamada yaparsınız. Topuğu çok yüksek ve ince olan gelin ayakkabıları tarihe karışıyor. Özellikle sadece beyaz rengi tercih eden gelin adaylarının sayısı da oldukça azalmış durumda.

Yeni dönem gelin adayları; tercihlerini hem rahat hem de olabildiğine renkli olan modellerden yana yapıyor. Siz de gelin ayakkabısı almadan önce mutlaka denemeli ve bu önemli işi internet üzerinden yapmamaya özen göstermelisiniz. Bizzat bir ayakkabı mağazasına giderek alacağınız ayakkabıyı giymeli ve deneme yürüyüşü yapmalısınız. Aksi takdirde internet üzerinden alacağınız ürünün ayağınıza rahat olup olmadığını anlayamazsınız.

 

Gelin Ayakkabısı ile Gelin Çiçeğinin Uyumu

Ayakkabınızda renkli bir model seçtiyseniz, gelin çiçeğinizi de bu renkler doğrultusunda alarak muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz. Özellikle; mor, pembe, mavi, kırmızı, yeşil ve sarı gibi canlı renk tonlarının olduğu modelleri tercih ederseniz, bembeyaz gelinliğinize muazzam bir şıklık katabilirsiniz. Fotoğraf çekiminizde renkli kareler elde edebilirsiniz.

 

Saç ve Makyaj Önerileri

Saç tasarımınızı tercih ederken kesinlikle gelinlik modelinize dikkat etmelisiniz. Eğer yaka kısmınızın kapalı olduğu bir gelinlik modeli tercih ederseniz, bu aşamada topuz saç şekillerine yönelmelisiniz. Fakat gelinliğiniz kayık yaka ya da straples model ise, seçiminizi kesinlikle açık ve dağınık saçlardan yana yapmalısınız. Son dönemlerde gelin adayları tarafından sıklıkla kullanılan renkli taçları ya da ışıltılı tokaları da saç tasarımınız için göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Kına Gecesi ve Düğün Mekânı Seçimi 

Düğününüz yaz aylarında olacaksa; açık alanları ve kır bahçelerini tercih edebilirsiniz. Fakat kış aylarında ya da soğuk olan dönemlerde düğün yapmayı düşünüyorsanız, bu aşamada kapalı olan mekanları araştırmalısınız. Düğün ve kına mekanınızı, davetli sayısını belirledikten sonra seçerseniz, kendi davetli sayınıza göre yer bulur ve kapasitesi çok fazla olan yerler için fazladan bütçe ayırmak zorunda kalmazsınız.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: