BLOG

BLOG

EVLİLİK HAZIRLIĞI VE EV ALIŞVERİŞİ YAPACAKLARA ÖNERİLER


Çiftlerin birlikteliğini simgeleyen evlilik kurumuna adım atılmadan önce birtakım kriterlere dikkat edilmesi ve çeşitli hazırlıkların yapılması gerekiyor. Bu hazırlıkların en önemli aşamalarından biri de yaşanacak ev için eşyaların seçilmesi ve evin yerleştirilmesidir. Alışverişe başlamadan önce yapılacaklar hakkında fikir sahibi olmanız için sizi yazımızın devamına davet ediyoruz!

 

Oturma Odası

Evin en önemli ve en fazla vakit geçirilen alanlarının başında hiç şüphesiz oturma odası geliyor. Gerek misafirlerin gerekse aile bireylerinin yaşam ve oturma alanı olarak bilinen bu bölüm için alışveriş yapılmadan önce yaşayacağınız evin konumunu ve büyüklüğünü baz almanız daha doğru bir dekorasyon ortamı yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Oturma odası için hazırlanacak liste, kişilerin isteklerine göre uzatılabilir. Ancak burada önemli olan nokta, ihtiyaçlara yönelik seçimler yapılmasıdır. Tercihe göre oturma odası eşyalarının yanında orta bir sehpa ve yatay/dikey boyutta bir büfe eklemesi de yapılabilir.

 

Yatak Odası

yatak odası

Dinlenme ihtiyacınıza cevap verebilen yatak odası da yine evin dekorasyon noktasında önem arz eden bölümlerinden birisini oluşturuyor. Dolayısıyla gerek konforlu gerekse şık olmasını istediğiniz yatak odanızı tamamlarken, ev eşyalarınızı kalite kıstaslarına uygun seçmeniz daha kusursuz bir ambiyans yaratmanıza katkıda bulunuyor. Estetik bir yatak, komodinler, avizeler, perdeler, fonlar, tabureler ve abajurlar, başlıca dekoratif eşyaları oluşturuyor.

Yatak odası, evin dinginlik ve ferahlık isteyen mekanlarından olduğu için dekorasyon esnasında eşyaların seçimi kadar renk tonları da büyük önem taşıyor. Bej, pudra pembe, mint yeşili, buz mavisi gibi soft ve mat renkler, odanızın daha huzur verici bir atmosfere bürünmesini sağlıyor.

 

Mutfak

Yaşam alanınızın en önemli bölümlerinden olan mutfak dekorasyonunda, evin diğer bölümlerine nazaran daha fazla eşyaya ihtiyaç duyuluyor. Buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, mutfak robotu gibi başlıca beyaz eşyaların barındırıldığı evin bu bölümünde bıçak, kesme tahtası, yemek tabağı, kaşık, bardak, çatal gibi fonksiyonel işlev gören birtakım eşyalara da yer verilmesi gerekiyor.

Bütçenize uygun mutfak eşyaları ile kendinize ait bir dekorasyon havası yakalayabilirsiniz. Beyaz, krem ve bej gibi açık renk tonları ile eşyaların daha kusursuz ve muntazam bir bütünlük oluşturulmasını sağlayabilir ve mutfağınızı olduğunda da büyük ve ferah bir şekle dönüştürebilirsiniz. Şık ve fonksiyonel aydınlatma ürünleriyle de mutfak dizaynınıza son bir dokunuş yaparak ışıltı kazandırabilirsiniz.

 

Banyo

Banyo dekorasyonunda işlevsel ve yalın eşyalardan yana tercih yapmalısınız. Özellikle banyonuz küçük ve dar bir yapıda ise havlu, şampuan, duş jeli, kese gibi belirli eşyalarınızı ve diğer temizlik ürünlerinizi koyabileceğiniz tek bir dolap sizin için yeterli olacaktır.

Zeminde kullanabileceğiniz yeterli boşluk varsa küçük bir banyo halısı satın alabilirsiniz. Dilerseniz klozet üzerinde ve yerde kullanılabilen banyo takımlarından da faydalanabilirsiniz. Üstelik banyonuzu birkaç ufak tüyo ile olduğundan ferah ve geniş yapabilmek de sizin elinizde! Duvarlarınızda tercih ettiğiniz bej, sarı, gri veya mavi gibi sofistike tonları, tavanınızda da kullanarak renk bütünlüğü yakalayabilir ve tavanınızı daha yüksek bir forma dönüştürebilirsiniz. Banyo dekorasyonunda fayans, zemin, lavabo ve tuvalet gibi unsurların birbiriyle olan uyumu ne kadar çok olursa mekan da o derece büyük görünecektir. O nedenle seçimlerinizi daha çok açık ve mat tonlardan yana yapmaya çalışmalısınız. Dilerseniz dekorasyonunuza bir de loş ışıklandırma detayı ekleyerek daha fonksiyonel ve yaşanılası bir banyo havası elde edebilirsiniz.

 

Elite World’ün şık ve ferah mekânlarında planlanan Düğün konseptleri hakkında bilgi almak için: Elite World Hotels & Resorts Düğün

 

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: