LÜTFEN OTELİNİZİ SEÇİNİZ
  • ELITE WORLD SAPANCA
  • ELITE WORLD ASIA
  • ELITE WORLD EUROPE
  • ELITE WORLD İSTANBUL
  • ELITE WORLD BUSINESS
  • ELITE WORLD MARMARİS
  • ELITE WORLD VAN
  • ELITE WORLD PRESTIGE
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
REZERVASYON

BLOG

ELITE WORLD HOTELS

EVİNİZDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ 8 ÖZEL EKMEK TARİFİ

Son zamanlarda evde daha fazla vakit geçirmek durumunda kaldığımız için çoğumuz yeni uğraşlar edindi. Bunlardan biri de evde sıcacık, mis gibi taze ekmekler yapmak oldu. Fırın ekmeği dışında farklı lezzetler tatmak ister misiniz? İşte bir deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği muhteşem tarifler!

 

1. Brioche Ekmeği (Meşhur Fransız Ekmeği)

Brioche Ekmeği

Malzemeler:

Süt: 80 ml (oda sıcaklığında)

Yumurta: 4 adet

Tereyağı: 200 gram

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Şeker: 70 gram

Beyaz un: 575 gram

Kuru maya: 1 yemek kaşığı

 

Yapılışı:

Süt, yumurta ve eritilip ılıtılmış olan tereyağı karıştırılır.

Sonra diğer malzemeler de eklenir ve yoğurulur.

Şekil verdikten sonra 200 derece fırında pişirilir.

 

2. Akdeniz Ekmeği

Malzemeler:

Su: 500 ml (oda sıcaklığında)

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Beyaz un: 550 gram

Çavdar unu: 150 gram

Kapari: 60 gram

Çekirdeksiz yeşil zeytin: 100 gram

Kuru maya: 4 tatlı kaşığı

Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı

Domates: 1 adet

Kaya tuzu: 1 yemek kaşığı

 

Yapılışı:

Su, tuz ve unları karıştırıp, kapari ile yeşil zeytini ekleyin. Daha sonra kuru mayayı ekleyip yoğurun.

Ekmeğinize şekil verip fırına verdikten sonra domatesi dilimleyin.

Ekmeğiniz yeterince katılaştı ise üzerine zeytinyağı sürün.

Domatesleri koyduktan sonra, tuzunu da serpip tekrar fırına verin.

Yaklaşık 10 dakika sonra ekmeğiniz hazır.

 

3. Enerjik Ekmek

Malzemeler:

Su: 360 ml (oda sıcaklığında)

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Beyaz un: 375 gram

Çavdar unu: 75 gram

Tam buğday unu: 75 gram

Susam: 1 yemek kaşığı

Haşhaş tohumu: 1 yemek kaşığı

Keten tohumu: 1 yemek kaşığı

Ayıklanmış ayçekirdeği: 2 yemek kaşığı

Ceviz içi: 50 gram

Kuru maya: 1 tatlı kaşığı

 

Yapılışı:

Maya hariç tüm malzemeleri karıştırın.

En son mayayı ilave edip yoğurduktan sonra hamuru şekillendirin.

220 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

 

4. Ciabatta ( İtalyan Ekmeği)

Ciabatta

Malzemeler:

Su: 450 ml (oda sıcaklığında)

Zeytinyağı: 5 yemek kaşığı

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Beyaz un: 760 gram

Kuru maya: 2 tatlı kaşığı

Pişirmek için ayrıca 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı:

Un ve maya hariç tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra un ve mayayı ekleyip iyice yoğurun.

Hamuru 8 bezeye bölüp, ekmek şeklini vererek tepsiye dizin.

Üzerini temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

Bir saatin sonunda, ekmeklerinizin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

Önceden ısıtılan 220 derecelik fırına ekmeklerinizi verin ve bir kap su yerleştirin.

Yaklaşık 30 dakika pişirin.

 

5. Çiftlik Ekmeği

Malzemeler:

Su: 500 ml (oda sıcaklığında)

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Beyaz un: 400 gram

Çavdar unu: 150 gram

Kepek unu: 150 gram

Kuru maya: 1 tatlı kaşığı

 

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın. En son mayayı ekleyin.

Şekil verdikten sonra 230 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

İçinin hamur kalmaması için bir kürdan veya bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz.

 

6. Ayçiçeği Tohumlu Baget Ekmek

Malzemeler:

Yumurta: 3 adet

Tereyağı: 50 gram

Şeker: 3 yemek kaşığı

Tuz: 1 tatlı kaşığı

Beyaz un: 210 gram

Çavdar unu: 40 gram

Kuru maya 1 tatlı kaşığı

Ayçiçeği tohumu: 35 gram

 

Yapılışı:

Yumurtaları, tereyağı, şeker ve tuzu karıştırın. Ardından unları ve mayayı ekleyip yoğurun.

Daha sonra ayçiçeği tohumlarını ilave edip tekrar yoğurun.

Hamurdan 15 adet beze elde edin.

Bezelere ekmek şekli verdikten sonra, üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın.

200 derecelik fırında 25 dakika pişmeye bırakın.

 

7. Yeşil Çaylı Hurmalı Ekmek

Malzemeler:

Yeşil çay: 600 ml (Demlenip, soğutulmuş olmalı)

Beyaz un: 450 gram

Kepek unu: 250 gram

Hurma: 100 gram

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Kuru maya: 2 tatlı kaşığı

Susam: 20 gram

 

Yapılışı:

Yeşil çayı, unların yarısını hurma ve tuzu karıştırın. Kalan unları ve mayayı ekleyip yoğurun.

Ekmeklere şekil verdikten sonra, 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Ekmeklerinizi çıkarmadan 15 dakika önce, üzerlerine doğranmış hurma ile susam serpmeyi unutmayın!

 

8. Hollanda Ekmeği

Malzemeler:

Su: 375 ml (oda sıcaklığında)

Tuz: 2 tatlı kaşığı

Beyaz un: 375 gram

Çavdar unu: 115 gram

Tam buğday unu: 40 gram

Dil peyniri: 150 gram

Haşhaş tohumu: 40 gram

Kuru maya: 1 tatlı kaşığı

 

Yapılışı:

Su, tuz ve tel tel ayırdığınız peynirle birlikte tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.

Şekil verdikten sonra dilerseniz üzerine haşhaş tohumu serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

PAYLAŞ
SON 5 EĞLENCE GÖNDERİSİ
SON 5 ETKİNLİK GÖNDERİSİ
SON 5 EVLİLİK GÖNDERİSİ
SON 5 GENEL GÖNDERİSİ
SON 5 İŞ HAYATI GÖNDERİSİ
SON 5 HABERLER GÖNDERİSİ
SON 5 ÖZEL GÜNLER GÖNDERİSİ
SON 5 SAĞLIKLI YAŞAM GÖNDERİSİ
SON 5 SEYAHAT GÖNDERİSİ
SON 5 YEME İÇME GÖNDERİSİ