BLOG

BLOG

EVDE ROMANTİK BİR EVLİLİK TEKLİFİ İÇİN 6 FARKLI TÜYO


İlişkiniz iyi gidiyor, onu seviyorsunuz ve yaşamınızın geri kalanını birlikte geçirmek istiyorsunuz. Tam hayalinizdeki mükemmel evlilik teklifini planlarken Covid-19 pandemisi geldi! Sevgilinize dışarıda bir mekanda evlilik teklif etmeyi planlıyorken pandemi, ihtişamlı hayallerinizi suya düşürmüş olabilir. Öte yandan evde karantinada olmak, hayatınızın en güzel anılarından birisi olacak bu teklifi yapmanıza engel değil. Aslında evde yapılan evlilik teklifleri de çok romantik olabilir!

Yapılan anketler Covid-19 pandemisinin evlilik teklifi ve düğün planlarının en az %53’ünü etkilediğini gösteriyor. Özellikle birbirinden ayrı ülkeler ya da şehirlerde yaşayan çiftlerin evlenme teklifi planları sekteye uğradı. Dışarıda kalabalık bir mekanda o önemli soruyu sormak isteyenlerin de planları bir süreliğine rafa kalktı.

Evde Romantik Bir Evlilik Teklifi İçin 6 Farklı Tüyo

Peki evde evlilik teklifi olmaz mı? Belki de böylesi daha bile samimi ve derin bir duygusallık içeriyordur. Yaşadığımız süreçte restoranlardan mücevher mağazalarına hemen herkes internet üzerinden hizmet vermeye başladı, bu da özel gününüz için işinizi daha da kolaylaştıracak.

Evlilik “hastalıkta ve sağlıkta” birlikte olmak demek değil mi? Şimdi bunu göstermenin tam zamanı. Gelin, evde nasıl evlilik teklifi organize edebileceğinize birlikte bakalım.

 

1. Ortak Anılarınızdan Bir Slayt Hazırlayın

Ortak tarihinizi hatırlamak kadar romantik bir şey var mı? Eski fotoğraflarınızı ve videolarınızı bir araya getirin. Ve TV’de ilişkinizin tarihini birlikte izleyin. En rahat yastıklarınızı ve battaniyenizi alıp kanepede birlikte uzanın. Belki birkaç mum yakarak ortamı daha da romantik hale getirebilirsiniz.

 

2. En Sevdiği Restoranın Yemeğini Pişirin ya da Sipariş Edin

Pandemi nedeniyle favori restoranınızda yemeğe çıkamıyor olabilirsiniz ama bu restoranın yemeklerini yemenize engel değil. Şehir merkezindeki o şık İtalyan restoranını mı özlediniz? İnternetten yardım alıp sevgilinizin menüdeki favori yemeğini kendiniz yapabilirsiniz. Ayrıca aşçılık yeteneklerinize fazla güvenmiyorsanız, yemeği restorandan eve sipariş edip çok şık ve romantik bir sofra kurarak sunmak da bir seçenek.

Romantik sofranızı kurarken eşyalarda birkaç ufak değişiklik yapıp evin en iyi ya da en manzaralı köşesini seçebilirsiniz.

 

3. Online Kokteyl Partisi Düzenleyin

Evlilik tekliflerine genelde arkadaşlarla ve aileyle yapılan kutlamalar eşlik eder. Günümüzdeki koşullarda bu şimdilik mümkün değil ancak teknolojiden yardım alarak eski kutlamaları aratmayacak bir online parti yapabilirsiniz. Arkadaşlarınıza video çağrısı için randevu verin, sevdikleri içeceklerini yanlarına almalarını ve şık giyinmelerini isteyin. Evlilik teklifinizden hemen sonra sevgilinizle birlikte video çağrısındaki arkadaşlarınıza kadeh kaldırmanın tadını çıkartın!

Bu planda şık giyinme ayrıntısı önemli çünkü her şeyin gerçeği aratmayacak kalitede ve “normallikte” olmasını istiyorsunuz.

 

4. Favori Destinasyonunuza “Seyahat” Edin

Favori Destinasyonunuza “Seyahat” Edin

Gerçek seyahatler şu an için bir seçenek değil ancak sevdiğiniz destinasyonu evde yaratabilirsiniz! Bu Paris, Roma ya da Santorini olabilir, fark etmez. Gitmek istediğiniz yerin yemeklerini pişirin ya da çevrenizde o kültüre ait restoranlar varsa sipariş edin. O kültüre ait müzikleri çalın ve evinize orayı hatırlatacak küçük dekorasyon dokunuşları yapın. Paris’e gidemiyorsanız, Paris’i eve getirebilirsiniz!

Seçtiğiniz destinasyon daha önce birlikte tatil yaptığınız ya da sevgilinizin gitmeyi çok istediği bir yer olabilir.

 

5. Yerel Bir Müzik Grubundan Online Serenat İsteyin

Yerel ticari girişimleri ve çalışanları, özellikle de sanatçıları desteklemek pandemi döneminde çok önemli. Siz de sevgilinizle birlikte gittiğiniz ve canlı müziğini sevdiğiniz barın müzik grubunu Skype ya da Zoom’da serenat yapmaları için ayarlayın. Bu sayede hem onlara destek olabilir, hem de sevgilinize unutulmaz bir evlilik teklifi yaşatabilirsiniz.

Gruptan ilişkinizde yeri olan ya da sevgilinizin sevdiği bir şarkıyı çalmalarını isteyebilirsiniz.

 

6. Özel Bir Yürüyüşe Çıkın

Pandemi döneminde bile hala tenha ve güvenli dış mekanlar var. Sevdiğiniz bir park, sahil ya da manzarası güzel ve tenha bir yere yürüyüş yaparak burada evlilik teklif edebilirsiniz. Eğer arabanız varsa genelde şehirden biraz uzakta olan böyle yerlere ulaşmak daha da kolay olacaktır. Gideceğiniz yere kadar nereye ve neden gittiğinizi gizli tutacak bir plan yapın, ayrıca yanınıza yüzüğünüzü almayı unutmayın! Kutlama için yanınıza sevgilinizin favori içeceğini ve bir çift kadehi de yanınıza alın. Gün batımı gibi özel bir zaman seçerek ortamı daha da romantik hale getirebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resort'ün şık ve ferah mekânlarında planlanan Düğün konseptleri hakkında bilgi almak için: Elite World Hotels & Resorts Düğün

 

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: