BLOG

BLOG

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ: AĞUSTOS 2022


İstanbul'da festival ve kültür-sanat furyası hız kesmeden devam ediyor. Yediden yetmişe tüm sanatseverlerin ilgisini çeken etkinlikler, organizasyon ekiplerinin katkısıyla başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Siz de ağustos ayı kapıdayken ajandalarınızı açın ve önümüzdeki ay İstanbul'da gerçekleşecek kültür-sanat etkinliklerini not alın!

 

Harbiye Açık Hava Konserleri Tam Gaz Devam Ediyor

Harbiye Açık Hava Konserleri Tam Gaz Devam Ediyor

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, geleneksel yaz etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Caz ve müzik festivalleri, konserler ve tiyatroları ağırlayan Harbiye'de siz de eğlenceye katılın. Son yıllara damgasını vuran sanatçılardan Mabel Matiz'i 07/08/22, Dolu Kadehi Ters Tut'u 08/08/22 ve Cem Adrian'ı 20/08/22 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda izlemek için biletler tükenmeden harekete geçin!

 

"Drill Down" Küçükçiftlik Park'ta

Son dönemlerin en çok ilgi çeken Türk rap sanatçılarının sahne alacağı "Drill Down" ortalığı kasıp kavuruyor. 14 Ağustos'ta saat 17.00'de Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek etkinliği Charm Music, Concerts East ve Firstclass Entertainment düzenliyor. Çakal&Reckol, Lil Zey, Central Cee ve IAMDB gibi sevilen isimleri dinleyerek ortamın enerjisini yükselteceğiniz etkinlik, tüm rap tutkunlarının katılımını bekliyor. Siz de dillerden düşmeyen şarkıların akışına kapılmak için Küçükçiftlik Park'ta yerinizi alın.

 

"Parkta Rock" ile Pentagram Karşınızda

Rock müzikseverleri açık havada sayısız eğlenceyle buluşturan Küçükçiftlik Park'a, "Park'ta Rock" kapsamında bu kez 35 yıllık kariyeriyle Pentagram grubu konuk oluyor. Türkiye'nin en bilinin heavy metal gruplarından Pentagram, 6 Ağustos'ta dinleyicileriyle buluşuyor. Pentagram öncesinde ise Ankara çıkışlı Hazy Hill, tam 22 yıl aradan sonra ilk kez sahnede yer alıyor. Ney, bendir ve bağlama gibi enstrümanların metal notalarıyla birleşmesine şahit olmak ve Pentagram'ı ön sıralardan dinlemek için elinizi çabuk tutun!

 

Size İyi Haberlerimiz Var

Pera Müzesi

Pera Müzesi, önümüzdeki ay Annette ve Peter Nobel’in eserlerinden oluşturulan Ve Şimdi İyi Haberler sergisine ev sahipliği yapıyor. Matbaanın icadının 18. yüzyılın gazetecilik ve dergicilik dünyasına getirilerini konu edinen sergi, sanatı kitlesel iletişim araçlarıyla yoğuruyor. Andy Warhol, Bedri Baykam, Henri Cartier-Bresson ve onlarca önemli ismin 300'e yakın eserini bir araya getiren bu sergiyi 7 Ağustos'a kadar pazartesi günleri hariç her gün Pera Müzesi'nde ziyaret edebilirsiniz.

 

Çakralarınızı Dengeleyin

Sait Halim Paşa Yalısı'nda 3 Ağustos'tan 31 Ağustos'a kadar düzenlenecek yoga dersleri ile Boğaz manzarasının tadını çıkarın ve YogaŞala'nın tecrübeli yoga hocası Duygu Erokan ile profesyonel bir yoga deneyimine hazır olun. Her çarşamba 10.00-11.00 saatleri arasında Harem Bahçe Salonu’nda gerçekleşecek Vinyasa Yoga dersleri ile ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmenin alternatif yolunu keşfedeceksiniz.

 

PSM Loves Summer Tüm Hızıyla Devam Ediyor: Arctic Monkeys

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys, 9-10 Ağustos'ta "PSM Loves Summer" kapsamında dünyaca ünlü onlarca sanatçının sahne aldığı Zorlu PSM'de Turkcell Sahnesi'nde! Dünyaca ünlü İngiliz Indie rock grubu, "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" (2006), "Favourite Worst Nightmare" (2007), "Humbug" (2009), "Suck It and See" (2011), "AM" (2013) ve "Tranquility Base Hotel & Casino" (2018) albümleriyle Indie rock müziğini şekillendirmeye devam ediyor. Heyecanla beklenen konser, İstanbullulara unutulmaz iki gece yaşatacak. "It Won't Always Be Like This" albümleriyle İngiltere ve İrlanda listelerini sallayan, Arctic Monkeys'ten önce sahne alacak Inhaler'a da bir şans vermeyi unutmayın!

 

Fanatik Bir Babanın En Büyük Korkusuna Hazır Olun

Neslihan Arslan, Salih Bademci ve Nurhan Özenen hayat verdiği "Fanatik" trajikomik bir hikâyeyi konu ediniyor. Futbol tutkunlarının kahkahalara boğulacağı oyun, hayattan hikâyeleri tatlı bir komediyle ele alıyor. Bir fanatiğin en büyük korkusuna odaklanan tiyatroyu izlemek için 4 Ağustos günü 21.00'de Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'daki yerinizi alın.

 

Shirley Valentine ile Müzikal Bir Eğlence

Sumru Yavrucuk'un hayat verdiği "Shirley" isimli tek kişilik müzikal komedi, "Kendi benliğini mutfakla sınırlamak zorunda bırakılan kadınlara bir şans verilseydi neler olurdu?" sorusunu cevaplıyor. Potansiyelini gerçekleştiren ve hayatının üzerinde kontrol sahibi olan bir kadın olma yolculuğu ile Shirley, ruhunuzda kımıldayan özgürlük yapraklarını canlandırıyor. Sumru Yavrucak'ın muhteşem performansını 6 Ağustos 21.00'de Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'da izleyebilirsiniz.

 

İlham Dolu Bir Akşam: Ölü Ozanlar Derneği

Dünyaca ünlü tiyatroda, öğrencilere ilham veren John Keating'in nice hayatları değiştirmesine tanıklık edeceksiniz. Yıllar önce yasaklanan Ölü Ozanlar Derneği'ni yeniden kuran, kendilerini keşfedecekleri yaşlarda kural ve baskılara boyun eğmeyen gençlerle gurur duyacaksınız. Size anı yaşamayı hatırlatan oyunda kendinize de pay çıkaracak, ilham bulacaksınız. Hakan Altıner'in edebiyat öğretmeni John Keating karakterini canlandırdığı tiyatroyu 2 Ağustos 21.00'de Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'da izleyebilirsiniz.