BLOG

BLOG

DÜNYANIN EN ÇOK TURİST ÇEKEN 10 ŞEHRİ


Şehir turizmi, son yıllarda tüm dünyada ilgi gören bir kavram. Her yıl onlarca şehir, diğerinden daha fazla ziyaretçi çekmek için birbiriyle yarışıyor. Bu şehirler turistik yerleri, tarihi dokusu ve alışveriş noktaları ile turistler tarafından epey ilgi görüyor. Öyle ki her yıl milyonlarca insan, bu şehirleri ziyaret ediyor. Peki, her yıl milyonlarca insan tarafından tercih edilen şehirler hangileri? İşte cevapları…

 

Hong Kong – Çin

Hong Kong

Çin yönetiminde olan Hong Kong, dünyanın en önemli liman kentlerinden bir tanesidir. Hong Kong'da birçok kültürel etkinlik yapıldığı gibi oldukça önemli alışveriş noktaları bulunmaktadır. Tian Tan Buda, Po Lin Manastırı, Hong Kong Park, Disneyland ve Victoria Zirvesi, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

 

Bangkok – Tayland

Bangkok, hareketli gece hayatı ile oldukça fazla turist çeken bir şehirdir. Hareketli ve enerjik olan şehir, aynı zamanda Tayland'ın en büyük şehri olduğu gibi Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından da “dünyanın en sıcak büyükşehri“ seçilmiştir. Burada muhteşem gezi noktalarının yanı sıra lezzetli yemekler tatmak da mümkündür.

 

Londra - İngiltere

Londra

Birleşik Krallık ve İngiltere'nin başkenti olan Londra köklü bir geçmişe sahiptir. Şehir 2.000 yıllık geçmişi ile oldukça farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Londra'da muhteşem müzeler bulunmaktadır. National Gallery, National History Museum ve British Museum bunlardan bazılarıdır. Müzelerin yanı sıra şehirde 143 adet de park bulunmaktadır.

 

Singapur

Singapur, nadir şehir devletlerinden bir tanesidir. Küçük bir ada ülkesidir fakat üzerinde oldukça fazla gökdelen bulundurmaktadır. Her mevsim sıcak olan Singapur'un ticari merkez olması; yaşam, eğitim ve sağlık açısından gelişmişlik göstermesi onu gözde bir şehir yapmıştır. Kozmopolit yapısıyla muhteşem yemekleri bünyesinde bulundurmaktadır. Singapur’da 24 saat açık gece kulüpleri ve kafeleri bulunmaktadır.

 

Dubai – BAE

Birleşik Arap Emirlikleri'nin yedi emirliğinden bir tanesi olan Dubai'nin geçmişi, 18. yüzyıla dayanmaktadır. 1968'e kadar İngiltere himayesinde olan kent 1969 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Tarihi açıdan zengin olmayan bölge daha çok modernliği ile ön plana çıkmaktadır. Tam anlamıyla alışveriş, ticaret ve turizm kentidir. Örneğin dünyanın en yüksek yapısı olan Burj Khalifa burada bulunmaktadır. Temiz plajları kadar mutfağı da ilgi çekmektedir.

 

Paris – Fransa

Dünyanın en romantik şehri olarak geçen Paris, Avrupa'da gidilebilecek en popüler yerlerden bir tanesidir. Paris hem mutfağıyla hem de görülecek yerleriyle oldukça fazla ilgili görmektedir. Eski bir şehir olan Paris'te yer alan ünlü yapıların birçoğu UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir. Paris bir nevi açık hava müzesidir.

 

New York City – ABD

Ticaret, medya ve sanatta önde gelen bir şehir olan New York City yüksek nüfusu ile Amerika'nın en önemli şehirlerinden bir tanesidir. New York kendine ait 5 bölgeden oluşmaktadır ve bu bölgelerin hepsinin kendine ait bir kültürü vardır. Şehirde Brooklyn Köprüsü ve Özgürlük Heykeli gibi önemli yapılar bulunmaktadır.

 

Phuket – Tayland

Andaman Denizi'nde bulunan Phuket, Tayland'ın en büyük adasıdır. Her yıl milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayan ada, popüler tatil merkezlerinden bir tanesidir. Ada samimi insanlarıyla, güzel yemekleriyle ve meşhur gece hayatıyla dikkatleri çekmektedir.

 

Roma – İtalya

Roma sahip olduğu tarihi kültürü ve bu kültürü koruması ile her yıl milyonlarca ziyaretçi çekmektedir. 2800 yıllık tarihe sahip olan şehirde gezilecek onlarca yer bulunmaktadır. Bir diğer yandan Roma mutfağı da oldukça zengindir.

 

İstanbul, Türkiye

Doğası, tarihsel ve kültürel zenginliği ve bunların hepsini bir arada tutma başarısı ile sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en önemli şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul; her yıl yüzlerce milletten milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır. Asya ve Avrupa arasında bir köprü olması ve stratejik konumu nedeniyle uzun yıllardır dünya insanlarının ilgi odağı durumundadır. Ayasofya, Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Emirgan Parkı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Sakıp Sabancı Müzesi İstanbul’da görülebilecek muhteşem güzelliklerden sadece birkaçıdır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: