BLOG

BLOG

Düğününüzde Eşinizle Yapabileceğiniz 9 Farklı Geleneksel ve Modern Dans Türü


Şüphesiz her insan için düğün günü, çok özel ve heyecanlıdır. Bu nedenle gelin ve damat adayları, bu gecenin kusursuz ve unutulmaz olması için tüm detayları özenle düşünür ve tatlı bir heyecanla araştırma sürecine girerler. Düğün gecenizi unutulmaz ve özel kılacak detaylardan bir tanesi de düğün dansı. Siz de eşinizle yapacağınız muhteşem bir dans ile hem davetlilerinize hem de kendinize keyifli dakikalar yaşatabilirsiniz. Düğününüzde tercih edebileceğiniz 9 farklı geleneksel ve modern dans türünü sizin için yazımızda topladık, haydi başlayalım!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Düğün Organizasyonu Sonrası Bunları Yapmayı Unutmayın

1. Vals

Vals

Vals, düğün dansı dendiğinde herkesin aklına gelen ilk seçeneklerden bir tanesi ve oldukça romantik bir dans türü. Bu dans türü diğer salon danslarından farklı olarak 3/4'lük bir ritim ile yapılır. Vals sırasında çiftler kenetlenerek ve birbirlerinin çevrelerinde dönerek dans ederler. Eğer siz de romantik ve zarif bir düğün dansı hayal ediyorsanız ve kibar figürler hoşunuza gidiyorsa düğünüzde bu dans türünü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Eminiz ki bu dansınızla düğünüzü unutulmaz kılacaksınız!

 

2. Tango

Tango

En özel geceniz olan düğün gecenizde eşinizle yapabileceğiniz danslardan bir tanesi de tango. Tango daha çok ayak hareketleriyle süslenen hareketli bir dans türü. Bu dansın hareketlerine göre bir gelinlik modeli seçerek hem figürleri rahatça sergileyebilir hem de eğlencenin tadına doyasıya varabilirsiniz. Siz de birbirinize olan aşkınızı konuklarınıza sergilemek için bu modern ve klasikleşmiş düğün dansını tercih edebilir, yıllarca gülümseyerek izleyeceğiniz düğün videolarınızı renklendirebilirsiniz.

 

3. Salsa

Eğer ‘’Ben düğün gecemde eğlenceli ve kıpır kıpır bir dans sergilemek istiyorum!’’ diyenlerdenseniz hazır olun, salsa tam da size göre! Bu hareketli dans türü hem en kolay düğün dansları arasında yer alıyor hem de eğitmen yardımıyla kolaylıkla sergilenebiliyor. Üstelik bu dans türü ile konuklarınıza keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra, kareografinin sonunda onların da size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. O eğlenceli anları hayal etmenin motivasyonuyla geç kalmadan salsa dersleri almaya başlayın!

 

4. Bachata

Romantik çiftlerin en çok tercih ettiği düğün danslarından biri de bachata olarak karşımıza çıkıyor. Kıvraklık ve tutku barındıran bu dans türü, özellikle gelin adayları tarafından sevilerek tercih ediliyor. Aşkınızı ve içinizdeki enerjiyi yansıtacak bu dans; aynı zamanda figürleri öğrenme aşamanıza da eğlence katacak. Konuklarınıza da bu eğlenceyi geçireceğinize eminiz!

 

5. Rumba

Salsa gibi eğlenceli bir dans türü ile ilk dansınızı yapmak istiyorsanız, rumbayı da seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Bu dans, yavaş ritmi ve asil pozlarıyla son derece etkileyici figürlere sahip. Tüm bunlarla birlikte rumba, kolay öğrenilebilirliği ve romantikliğiyle konuklarınızı dansa davet edecek ve sahneye eğlenceli bir giriş yapmanızı sağlayacak!

 

6. Zeybek

Düğün dansı önerileri listemizde bir de geleneksel bir dans türüne yer verelim istedik. Zeybek özellikle damat adaylarının tercih ettiği ve severek sergilediği, gelenekselliğinin yanı sıra asil ve zarif bir dans türü. Aslen Ege bölgesine ait olan bu dans, eşinizle bu özel günde unutulmaz dakikalar yaşamanızı ve konukları büyülemenizi sağlayacak!

 

7. Sirtaki

Yunan kültürüne ait olan sirtaki, düğün dansı olarak tercih edebileceğiniz dans türleri arasında yer alıyor. Halaya benzeyen figürleriyle son derece eğlenceli ve öğrenmesi kolay olan bu dans, farklı bir düğün dansı arıyorsanız tam size göre olabilir. Eğer düğününüze az kaldıysa ve dans öğrenmek için vaktiniz azaldıysa hareketli ve eğlenceli figürleri kolaylıkla kavrayıp sirtaki dansını en güzel şekilde sergileyebilirsiniz!

 

8. Swing

Dünyanın en hareketli ve eğlenceli danslarından biri olan swing de tercih edebileceğiniz dans türleri arasında. Bu dans türünü sergilemeye karar verdiğinizde eşiniz ve arkadaşlarınızla birlikte bir kareografi tasarlayarak sergileyebilir, düğünüze neşe ve eğlence katabilirsiniz. Eğer nostalji seven bir çiftseniz, jazz müzik tutkunuysanız üstüne bir de mutluluğunuzu herkesle paylaşmak istiyorsanız siz de öğrenmesi son derece kolay olan bu dans için hazırlıklara başlayabilirsiniz.

 

9. Cha Cha Cha

Son derece zevkli ve hareketli bir Latin Amerika dansı olan Cha Cha Cha, sade yapısı ve oldukça hızlı öğrenilen bir dans olması sebebiyle sıkça tercih ediliyor. Eğer siz de klasik romantik şarkılardan farklı olarak düğününüze eğlenceli bir giriş yapmak istiyorsanız bu dansı severek tercih edebilirsiniz. 

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: